intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ő akarja, te nem – A szex nem mindig a közös nevező

Ő akarja, te nem – A szex nem mindig a közös nevező

A pasid állandóan kívánja a szexet, te viszont nem, és ez folyton problémákhoz vezet. Ő azt hiszi, őt nem akarod, te pedig csak egy kis nyugalomra vágynál. A kapcsolatban lévő libidókülönbségre vannak megoldások.

Ő akarja, te nem – A szex nem mindig a közös nevező

Arról már több cikket olvashattál oldalunkon is, hogy a szenvedélyt és a vágy mértékét milyen tényezők befolyásolják. A folytonos stressz biztosan nem tesz jót, de bizonyos gyógyszerek vagy betegségek, érzelmi gátak is befolyásolják, ki mennyire akarja a szexet. A szex iránti igény személyenként is igen különböző – akár még egy kapcsolaton belül is.

Mivel egy stabil kapcsolat egyik alapja a kiegyensúlyozott szexuális élet, ez igen nagy gondot okozhat. Fontos, hogy ha ezzel szembesülsz a kapcsolatodban, ne rögtön dühből vagy bűntudatból cselekedj, hiszen ennek valószínűleg semmi köze hozzád, egyszerűen csak különböztök egymástól a pároddal. A megoldás természetesen nem az, hogy szakítotok, vannak sokkal jobb tippjeink, olvasd csak…

1. Beszéljétek meg!

Ha rendszeresen visszautasítod a partnered közeledését, az bizonyosan nem vezet jóra. Azért van ez, mert ő valószínűleg azt hiszi, hogy te nem kívánod őt, nem élvezed az együttléteket. Mondd el neki, hogy nem erről van szó, egyszerűen csak mások az igényeid, ritkábban kívánod a szexet, de ez nem azt jelenti, hogy nem szereted őt, vagy nem találod vonzónak. Ez az első lépés, mindenképp meg kell lépni.

2. Amikor te is akarod

Kézenfekvő megoldásnak tűnik, hogy a szexuális együttléteket időzítsétek. A legjobb akkor csinálni, amikor te a leginkább nyitott vagy rá. Találjátok meg ezt az időszakot, akár minden nap lehet próbálkozni. Ez közelebb hozhat egymáshoz benneteket.

3. Szex nélkül is lehet

Nem csak a szex adhat örömöt egy kapcsolatban, lehet lassan haladva is építkezni, míg végül a szexhez érkeztek. Próbáljátok egymás közt mélyíteni az intim kapcsolatot. A szexmentes együttlétek olyanok, mint egy hosszú előjáték, petting, ami felkorbácsolhatja a vágyat még annál a félnél is, akinek kisebb a libidója. Ezekből az együttlétekből legyen sok, és így szép lassan eljuthattok a célig.

4. Teremtsetek megfelelő hangulatot, környezetet

Ha épp nem vágysz a szexre, lehet, hogy egy kis ráhangolódás segíthet. Ehhez szükség lehet arra, hogy olyan hangulatod legyen, olyan környezet vegyen körül, ami ehhez megfelelő. Lehet, hogy egy illat, vagy íz segít hozzá ahhoz, hogy megjöjjön a kedved, de az is lehet, hogy egy-egy gyertya, egy közös fürdő, masszázs visz közelebb a szexhez.

5. Fedezd fel egyedül

Ha kevésbé kívánod a szexet, lehet, hogy azért van, mert nem tudod, mi az, ami igazán örömöt okoz neked. A maszturbálás segít abban, hogy megismerd a tested, és megtudd, hogy milyen trükkök segítenek hozzá az orgazmushoz. Ne félj, minden egyes maszturbálással a partneredhez is közelebb kerülsz, nem csak önmagadhoz.

Természetesen nincs arra garancia, hogy a fenti tippek segítenek, de mindenképp közelebb visznek a megoldáshoz. Ez a megoldás lehet az is, hogy felkerestek egy szexuális terápiával foglalkozó szakembert, aki segíthet megtalálni az egyensúlyt.

Tarjáni Rita


A szexet nem lehet elvárni!
A szexet nem lehet elvárni!
Szerelem mögé bújva
Szerelem mögé bújva
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
Így készülj fel újra a szexre – 6 tipp
A Napra lehet nézni, de rád nem…
A Napra lehet nézni, de rád nem…
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.