intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Birtoklási vágy és kontroll a szerelemben

Birtoklási vágy és kontroll a szerelemben

Egy párkapcsolatban alapvető vágy az, hogy a partnered szerelmet érezzen irántad. Ezt a szerelmet pedig úgy érezze, hogy senki és semmi nem kényszeríti erre, önmagadért szeret. Azonban ugyanúgy, ahogy az életben létrejött minden emberi kapcsolatban, a szerelemben is van egy bizonyos alá-fölérendeltségi viszony. Ez meglehetősen ingatag lábakon áll. Lássuk, miben nyilvánul meg ez a kényes egyensúly.

Birtokolni akar

Amikor valakit nagyon szeretsz, és ő is szeret téged, szinte belefájdul a szíved abba a tudatba, hogy ő nem a tiéd, hanem egy független személy. A birtoklási vágy a szerelem sajátossága, minden párkapcsolatban előfordul. Baj akkor van, ha olyan függőség alakul ki, hogy az egyik szerelmes nem akarja engedni a másikat, le akarja kötni, magához láncolni. Ahogy a szerelem lassan múlik, ez a birtoklásvágy a másik számára terhessé válik, ijesztővé.

Kontrollálni akar

Amikor a birtoklási vágy odáig fajul, hogy a partnered tudni akarja hol vagy, kivel, mit csinálsz, mettől, meddig, milyen gyakran, és minden percedet ő akarja meghatározni, az nem szolgálja a kapcsolatotokat. Ez olyasfajta kiélése a saját hatalmának, amely ki akarja kényszeríteni a szeretetedet. Ezen felül ez a kontrollálás azért nagyon rossz, mert semmiképp nem tesz jót a kapcsolatnak. Mindenképp valahogy a végéhez vezet. Vagy úgy, hogy próbálsz megfelelni a szerelmednek, és mindent úgy csinálsz, ahogy ő akarja, vagy pedig úgy, hogy nem vagy hajlandó behódolni. Az előbbinél egy idő után bizonyosan eleged lesz abból, hogy nem lehet egy saját döntésed, az utóbbi pedig egyértelmű, kilépsz a kapcsolatból.

Függőséget akar kialakítani

Úgy látod, hogy a saját igényei nem is olyan fontosak, mindig a tieid az előbbre valók? Már úgy érzed, nem is tudnád őt nélkülözni? Nem tudnál nélküle élni? Ez a cél. Úgy akar veled lenni, hogy teljes kontroll alatt tart, de elhiteti veled, hogy ez így jó. Mindaddig csinálja, mígnem teljes függőséget alakít ki benned. Szánt szándékkal teszi magát nélkülözhetetlenné számodra.

Férfiak és nők

A férfiak hajlamosabbak arra, hogy ész nélkül kontrollálják a párjukat. A nők inkább a függőség kialakításával akarják birtokolni a másikat. Természetesen előfordulhat, hogy ez felcserélődik. Az azonban bizonyos, hogy a kapcsolatra mindkettő ártalmas, főleg, ha a felek képtelenek megbeszélni a problémákat, vagy egyszerűen jelentékteleneknek vélik azokat.

Miért törekszünk arra, hogy birtokoljuk a partnerünket?

Az ember társas lény, alapvetően mindig a magányt kerüli. Minden azért van, hogy ne legyünk egyedül. Ha megtaláljuk a számunkra megfelelő partnert, akkor nem akarjuk elengedni, meg akarjuk tartani. Ez a vágy olykor eluralkodik, és rossz irányba viszi a kapcsolatot, ám meg is fékezhető, normális kerékvágásba terelhető.


Komáromi Csenge


Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Így kerüld el a hólyaghurutot szex után
Így kerüld el a hólyaghurutot szex után
Hepatitisz B, a rettegett
Hepatitisz B, a rettegett
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.