intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nem vagyok elég jó

Nem vagyok elég jó

Yoda mester szerint „A félelem a sötét oldal kapuja. A félelem dühöt szül, a düh gyűlöletet, a gyűlölet pedig kínt és szenvedést.” Ha a félelem túlnő rajtad, nagyon nehéz visszafordítani a folyamatot.

Nem vagyok elég jó

A fenti idézet ugyan egy fiktív világban létező mondat, de nagyon jól illik arra a helyzetre, amikor hagyjuk magunkon elhatalmasodni a félelmet. Amikor azt érzed, hogy nem vagy elég jó a kiválasztottadnak, nem vagy eléggé szerethető, azt nagyon nehéz kezelni. Ugyanis ő valószínűleg nem így gondolja, hiszen nem lenne melletted, ha fenntartásai lennének veled kapcsolatban.

Az a baj, hogy többnyire bármit is tesz a párod, benned már gyökeret vert az a gondolat, hogy ő jobbat érdemel nálad, és ki is tartasz e mellett. Ez visszavezethető az önbizalomhiányra, a bizonytalanságra. Minél jobban kiáll amellett, hogy neki te kellesz, te annál jobban utasítod el még tudat alatti szinten is. Azonban, ha te nem szereted magad eléggé, nem várhatod el ezt a környezetedtől.

Biztosan vannak rossz tulajdonságaid, vagy annak vélt kevésbé rosszak, ahogy mindenkinek. Azonban nem szabad elfeledkezned arról, hogy mik a jó tulajdonságaid. Ezekre kell ráerősítened, és elfogadnod önmagad. Csak így értheted meg saját magadat, a cselekedeteidet, és csak így szeretheted meg azt, aki vagy. Ez egy önismereti túra, amit meg kell járnod. Addig ugyanis, amíg nem tudod önmagad szeretni, nem lehet boldog párkapcsolatban részed. Az az ember, aki magát nem tartja sokra, nem képes arra sem, hogy másokat igazán szeressen. Így tehát a félelmed áldozata vagy te is, és azok is, akik veled kapcsolatban kerülnek. És ez mindaddig így marad, amíg te nem tudsz feljebb lépni azon a bizonyos önismereti létrán.

Elfogadás alatt azonban nem azt kell érteni, hogy azt a helyzetet fogadod el, amelybe jelenleg belesüppedtél, hanem meg kell próbálnod feltárni a valódi okokat. Azokat a mozgatórugókat, amelyek nem engednek szabadulni ebből a béklyóból, amik fogva tartanak, és nem engedik, hogy szeress – főleg önmagad.

A rossz hír az, hogy csak te magad vagy az, aki ki tudod húzni saját magad a hajadnál fogva ebből a lelkiállapotból, a jó hír az, hogy el tudod fogadni a segítséget, legyen az a párodé, vagy akár egy terapeutáé. De a döntéseket neked kell meghoznod.

Ezekre figyelj:

1. Tudatosítanod kell, hogy igenis, jó vagy, elég jó vagy.

2. Ki kell lépned az árnyékból, és valóban elkezdeni szeretni önmagad.

3. Tudatosítanod kell, hogy akármit elérhetsz és bármire képes vagy.

4. Fel kell fognod végre, hogy más embereknek is érzékeny receptorai vannak, és rögtön levágják, ha nem vagy elégedett önmagaddal.

5. Honnan tudod, hogy valakinek nem épp az a részed szerethető, amit te utálsz?

Ha szeretnél beszélgetni magadról valakivel, aki nem ítélkezik, nem kérdez feleslegesen, de válaszol a kérdéseidre, akkor keresd fel online rendelésünket, ahol anonim is maradhatsz, ha szeretnéd.


Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
Higiénia együttlét után – kérdések és válaszok
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
Így változtunk meg 15 év alatt – egy kapcsolat története dióhéjban
3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
3 + 1 kommunikációs szabály a jó kapcsolathoz
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.