intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az intimitástól való félelem

Az intimitástól való félelem

Sokan óvatosak egy új kapcsolat elején. Félnek túlságosan belemenni az érzelmekbe, kiadni magukat, és félnek a túl intim helyzetektől. Azoktól a pillanatoktól, amelyek lemeztelenítik a lelket, túl közel engedik a partnert. De vajon miért félünk az intimitástól? És hogyan lehetünk  mégis boldogok egy stabil kapcsolatban?

Belemenni egy kapcsolatba egyszerre vágy és félelem, gyönyör és nehézség. Sokszor, ha a közelünkbe kerül a szerelem, rájövünk, hogy a lelkünk legmélyén mindig is ezt akartuk. Ám, ahogy egyre mélyebbre kerülünk a kapcsolatban, elkezdi nyomni valami a vállunkat, mint egy nehéz súly. Persze ez nem egyértelmű azonnal, sokáig rejtve maradhat előttünk a felismerés. A partnerünk azonban értetlenül szemlélheti, hogy minden intim helyzetből kihátrálunk, bizonytalanok leszünk. Ez azonban komoly problémát okozhat a kapcsolat menetében, tönkre is teheti azt.  

De mitől félünk? Természetesen attól, hogy azt, akit túlságosan megszeretünk és közel engedünk magunkhoz, hamar elveszíthetjük. Ez borzalmas lelki teher, fájdalom, megsemmisülés, amit senki nem akar magának.

Az elvesztéstől való félelem mindenkiben ott lakozik egészen gyermekkorunktól kezdve. Ezek a gyermekkori félelmek kihatnak a felnőttkorunkra. Vannak, akik könnyen megbirkóznak vele, másoknak nehezebb akadályokat kell leküzdeniük. Tehát tisztán látszik, hogy az intimitástól, a közelségtől való félelem valójában az elvesztéstől való félelem, és ez az önbizalom kérdésköréből fakad.

Az önbecsülés és az önbizalom hiánya problémát jelent, hiszen nem hisszük el magunkról, hogy fel tudjuk dolgozni a veszteséget. Ez olyan hosszú távú nehézségeket okoz a párkapcsolatainkban, amelyek akár visszafordíthatatlanok is lehetnek. Mi tehát a megoldás? Egyszerűnek tűnik, hogy elkerüljük az intim kapcsolatokat, és senkit nem engedünk túl közel magunkhoz. Egyszerűnek tűnik, ám e döntés nyomában csak magány és kirekesztettség-érzés jár. Ha nem akarsz sérülni, nem fogsz, ám magányos leszel.

Hogyan tudsz megküzdeni a félelmeiddel?

Először is ismerned kell önmagad! Ez az egyik legfontosabb dolog, és nem csak a párkapcsolataid miatt. Annak megismerése, hogy hogyan működsz, a minimum, amivel tartozol önmagadnak. Őszintének kell lenned önmagadhoz és meg kell nyílnod saját magad előtt. Ez nagyon sokat fog segíteni abban, hogy jobban megértsd a saját érzéseidet és jobban megtervezhesd a lépéseidet. Ezzel a lépéssel több lesz az önbizalmad, így az intim helyzetekre is sokkal nyitottabban tudsz reagálni.

Másodszor be kell fogadnod a fájdalmat mint érzést. Nem szabad tiltakoznod ellene, hiszen teljesen természetes. Tudnod kell, hogy nem minden élethelyzetben tudod kivédeni a csalódást, és ez is rendben van, csak el kell fogadnod. A szíved sokat fájhat életed során, de ha megtanulod kezelni az érzéseid, a negatívakat is el tudod majd helyezni.

Harmadszor… nincs fontosabb az önszeretetnél. Hogyan is szerethetnél igazán mást, ha önmagadat nem szereted eléggé? Ha ebben még fejlődésre szorulsz, akkor kezdd mielőbb a gyakorlást. Szeresd minden nap kicsit jobban önmagad. Tegyél magadért apróságokat, amik örömmel töltenek el.

 

Komáromi Csenge

 


Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Amikor a nő szexuális fantáziája beindul
Ki akarom próbálni a mellékutcát
Ki akarom próbálni a mellékutcát
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A korod árulkodik a szexuális szokásaidról
A férjem nem akar szexet
A férjem nem akar szexet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.