intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Az ellentétek tényleg vonzzák egymást?

Bizonyára hallottad már azt a mondást, hogy „az ellentétek vonzzák egymást.” Sokan egyetértenek ezzel, és úgy érzik, az a kapcsolat az igazi, ahol a partner teljesen különböző személyiség. Vannak azonban olyanok is, akik úgy gondolják, csak akkor lehet a közös célokat elérni, ha a szerelmesek hasonló érdekek mentén élnek, hasonló személyiségjegyekkel rendelkeznek.

A szerkesztőségében végzett mini közvélemény-kutatásból kiderült, hogy mi inkább abban hiszünk, hogy egy kapcsolatban az a fontos, hogy mit keresünk a társunkban. Lehet, hogy azt szeretnénk, ha teljesen különbözne, és egy olyan ember mellett tudunk kiteljesedni, aki szöges ellentétünk, de lehet, hogy egy hasonló ember kell ahhoz, hogy az életünket teljesnek érezhessük.

Amikor a különbözőség élmény

Az egyik oka annak, hogy szeretünk új emberekkel megismerkedni, találkozni, az maga a különbözőség. Egy új szerelemben vonzó az, hogy egy tőlünk teljesen különböző embert lehet felfedezni. A kapcsolat elején ez a felfedezés, az ismeretlenség és a különbözőség adják a sistergést, a bizsergést, a vonzerőt. Ez nagyon izgalmas!

Amikor a különbségek kényelmetlenséget okoznak

Oké, talán nem a legjobb szakács. Sőt, talán nem is nagy rajongója a kedvenc ételeidnek, vagy talán csak nem érdeklik az ételek, míg te egy igazi ínyenc vagy. Filmrajongó vagy? Vele pedig nem lehet elmenni moziba, mert nem kedveli a filmeket? Ezek most apróságoknak tűnhetnek, ám ha hosszú távra tervezel a kedveseddel, ezek a kis dolgok bizony komoly éket verhetnek közétek. Ezek figyelmeztető jelek, hogy menj inkább a másik irányba.

A másik feled

Mindannyian valahol azt az embert keressük, aki egy életen át kiegészít bennünket. A másik felünket. Lehet, hogy ez a valaki egy teljesen más országban él, akár egy másik földrészen, lehet, hogy teljesen más társadalmi osztályba, más valláshoz tartozik. Az is lehet, hogy a világnézete teljesen különbözik a tiédtől. Mégis esetleg azonnal bekattansz, ha találkoztok. Ez lehet nagyon újszerű és szokatlan, de lehet a „tiltott gyümölcs”, lehet, hogy a szüleid nem fogadják el. Készülj fel mindenre.

Amikor az ellentétek már valós problémákat okoznak

Amikor a szerelem már nem teljesen új élmény, jobban felszínre kerülnek a köztetek lévő különbségek, ellentétek. Jobban szembe tűnik, ha különbözik az élethez való hozzáállásotok. Amikor az újdonság ereje kezd megkopni, a kapcsolat egyre jobban lefelé tart majd, ha alapvető dolgokban sem értetek egyet. Amikor még az ágyból is alig akartok kiszállni, ezek a dolgok nem annyira nyilvánvalóak, ám amikor a mindennapi élettel néztek szembe, hamarabb észreveheted, hogy semmi közös nincs bennetek. A kapcsolat ekkor már valódi kihívásokkal néz szembe. Az egyet nem értés sajnos egy idő után azt eredményezi, hogy a vitáitok parttalanná, a veszekedések céltalanná válnak, és egyre mélyül köztetek a szakadék, ami megnehezíti a mindennapokat. Ebből pedig a szex sem húzza ki az eltompult kapcsolatot.

Az egyensúly megtalálása

Ha hajlandóak vagytok megtanulni a leckét, és elfogadóbbak vagytok egymás iránt, akkor jól működhettek egységként akkor is, ha nem hasonlítotok. A yin és a yang egységében benne van a különbözőség is, ám ez az ősi megközelítés a mai világban csak akkor lehet igaz, ha az élet alapvető fordulatait hasonló megoldási képlettel közelítitek meg. Egy hosszú távú kapcsolatban meg lehet találni a középutat, hogy legalább egy nyelvet beszéljetek és kölcsönösen megértsétek egymást. Ha azonban ezt nem találjátok meg, és nincs közös alap, a kapcsolat csapdává válhat. Légy nyitott az új dolgokra és próbálj elfogadó lenni a pároddal szemben.

 

Ligeti Anna


Fájdalmas együttlétek
Fájdalmas együttlétek
Így csókolunk mi
Így csókolunk mi
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Hamburger, szex, sült krumpli
Hamburger, szex, sült krumpli
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.