intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így csókolunk mi

Így csókolunk mi

A csók fontos része minden kapcsolatnak. Mindegy, hogy a szeretet, a vágy, az intimitás, vagy szerelem jele, a csók segít kifejezni az érzelmeinket és szeretetünket. Azonban nem minden csók egyforma. 

Így csókolunk mi

Íme, tíz különböző csók és puszi: 

1. A gyengéd puszi

A csók és a puszi segít felszabadítani az agyban a kémiai oxitocint, amely összeköti az embereket, és meleg érzéssel tölt el. Így, amikor megcsókolsz vagy megpuszilsz egy szeretett személyt, függetlenül attól, hogy a társad az, vagy egy gyermek, akár egy barát, az segít, hogy érezd, hogy különleges kapcsolat van köztetek. 

2. Köszöntés

A csók és a puszi a világ sok részén az üdvözlés része. A franciák és a britek egy-egy puszit adnak mindkét orcára, Olaszországban és a Földközi-tenger partjainál a szájrapuszi sem ritka, még barátok között sem. Az arab kultúrákban a férfiak puszilják meg egymást üdvözléskor. 

Így csókolunk mi

3. A szeretet megnyilvánulása

Néha úgy érzed, azonnal meg kell csókolnod a szerelmed mindenki előtt. Ám ez túl intim, esetleg sérthet másokat. Ilyenkor jobb egy diszkrétebb verziót választani. 

4. Erotikus csók

Az erotikus csók nem igényel magyarázatot, érzed, ha kapod, érzed, ha adod. Az erotikus csók gyakran kulcsfontosságú része az előjátéknak, segít növelni a vágyat, és felébreszti a szexuális választ. 

5. Pillangópuszi

A pillangópuszi (vagy nyuszipuszi) a szempillarebegtetés az arcodon. Ugye, te is imádod? 

6. Gyors csók vagy puszi

Ezt akkor adod vagy kapod, ha épp rohansz hétfőn reggel. Nincs sok időd egy mély, hosszú, bensőséges csókra, csak épp egy futó puszira. Ettől is ugyanúgy érezni fogja a partnered, hogy szereted őt, és várod a nap végét, amikor újra találkozhattok. Lehet, hogy nem olyan romantikus, mint más típusú csókok, de éppen olyan fontos, mint egy hosszú, romantikus csók. 

7. Csók a családnak

Ezek a puszik a túlcsorduló szeretet jelképei is lehetnek, például, amikor agyonpuszilod a gyereked. De lehetnek kötelességből adott puszik is, például akkor, amikor Márta néni, a nagynénéd átjön, az élénkpink rúzzsal a száján, és meg kell puszilnod.   

8. Francia csók

Az igazi gyengéd, hosszan tartó nyelves csók. A legszenvedélyesebb csóknak tekintik. Sokak szerint ez maga az előjáték. Tökéletesíti a csók művészetét, de csak akkor, ha megtalálod az egyensúlyt a nyelv használata, a szenvedély és a hév közt. A legtöbb ember imádja. 

9. Majompuszi

Tudtad, hogy a bonobók (azaz a törpecsimpánzok) nagyon szexuális beállítottságú állatok. Miközben elcsábítják a párjukat, mély, szenvedélyes csókokat váltanak. A nyelves csók egyik verziója, kicsit „állatiasabb”, mint a francia csók. 

10. Tündérmese csók

A tündérmesékben gyakran csókkal törik meg a gonosz varázslatot. Csipkerózsikától a Szépség és a Szörnyetegen át Hófehérkéig mind csókkal győzték le az átkokat. Ez a fajta csók rövid, nem nyelves csók, ám nagyon érzéki és gyengéd. 

Te hogy szeretsz csókolni?


5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
A prosztata mint férfi G-pont
A prosztata mint férfi G-pont
Ilyen a szerelem
Ilyen a szerelem
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.