intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A férfiak és a szex, a nők és a szerelem

A férfiak és a szex, a nők és a szerelem

A szerelem és a szexualitás egyensúlya a hormonjaink irányításán múlik, ezt már tudjuk. Dopamin, oxitocin, tesztoszteron, ösztrogén, norepinefrin… Ugye ismerős nevek? De vajon a nőket és a férfiakat is ugyanúgy „irányítják”, vagy más és más a vágy, a szerelem és a szexualitás iránti elköteleződés?

Sokak szerint a szerelem nem tart örökké. Amikor találkozunk az igazival, senki mást nem látunk, nem is akarunk, hiszen a szerelmünk olyannyira úrrá lesz rajtunk, hogy még enni is elfelejtünk. Csak azt akarjuk érezni, magunkba szívni, akit szerelmesünkké választottunk. Ám ez a lángolás elmúlik, hiszen az ember nem képes sokáig ilyen hőfokon égni.

Nem azonosak a vágyak

Ha belegondolsz, mit tart egy férfi izgatónak egy nőn és mit lát visszautasíthatatlannak egy nő a férfin, azt veszed észre, hogy ezek nem egyforma prioritások. A férfiak általában azt nézik, hogy a nő mennyire fiatal, mennyire egészséges, termékeny-e, vagyis a szemük vezérli őket. A nők ezzel szemben azt figyelik elsősorban egy férfin, hogy mennyire férfias, mennyire hűséges, mennyire lehet rá számítani.  

A hormonok játéka a háttérben zajlik, és nem tudatos lépésekre késztet férfit és nőt egyaránt. Az ösztönök mindkét nemnél bejátszanak a képbe, a kapcsolatok elején erősebben, mint később. A kapcsolat elején bármit megtennénk azért, hogy a szerelmünk közelében lehessünk, és minden nap akarjuk a testét-lelkét. A férfiakra nagy hatással vannak a külső megjelenés jegyei, azonnal felizgulnak a hormonok hatására, amint olyan nő van a közelükben, akit szexuálisan vonzónak találnak.

A tesztoszteron

A férfi nemi hormon teszi a férfit férfiassá mind külső jegyeiben, mind gondolkodásában. Ettől akarja jobban a szexet egy férfi, ettől tombol bennük a „szexállat”. Ennek a hormonnak a szintje megemelkedik minden olyan helyzetben, ahol a férfi felülkerekedik, versenyez, de ugyanígy szex után is. A kapcsolat elején a nőkben megnő a szintje, ez biztosítja a vágy feléledését, a szex iránti izgalom növekedését a nőben.

Az oxitocin

Ez a hormon az orgazmus alatt nagy mennyiségben szabadul fel mindkét nemnél. Ez az a hormon, ami erősíti a kötődést, a szex után is összebújásra késztet, fenntartja az egymás iránti feltétlen érdeklődést is. A férfiakban sokkal kevesebb van, ők ejakuláció után emiatt nem igazán vannak összebújós hangulatban. egy jó kapcsolatban azonban a férfi megteszi ezt a nő öröméért. A férfiakban a kapcsolat elején magasabb a szintje, ez segíti az összetartozás, a kötődés vágyát bennük.

Nem szabad általánosítani

A férfiak valóban hamarabb állnak készen a szexuális aktusra, de nem gépek. Nem szabad hát minden férfira egyformán gondolni ezzel kapcsolatban. A férfiak többségének nem a szex az egyedüli, amire egy nővel kapcsolatban gondol, hanem ők is tartós kapcsolatra, családra, érzelmi biztonságra vágynak.

A férfiak is meg akarják tartani a szeretett nőt, nem prédaként, tárgyként tekintenek rá.

A szerelmet és a kapcsolatot gondozni kell

Akárcsak egy növényt, a szerelmi kapcsolatot is gondozni kell. Meg kell őriznünk azt az önmagunkat, amit a párunk vonzónak talált. Sok kapcsolat halála pont az, hogy már egyre kevésbé tudunk azok lenni, akibe a társunk beleszeretett. Ez persze korántsem könnyű feladat. Hogyan legyünk mindig vonzók, hogyan érjük el, hogy a szerelem mindig égjen. A nőnek engednie kell, hogy a férfi újra és újra meghódíthassa, szerethesse. A férfit el kell csábítani, hogy a kapcsolat meg tudjon újulni. Így lesz teljes a körforgás, ami táplálja az együttélést, ami fűszert ad a szexhez és érdekessé teszi a mindennapokat.

 

Tarjáni Rita


A változatosság szépsége
A változatosság szépsége
Magabiztosan az ágyban
Magabiztosan az ágyban
Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében
Vashiány is állhat a csökkent libidó hátterében
Szextippek nőknek férfiaktól!
Szextippek nőknek férfiaktól!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.