intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A férfiak és a szex, a nők és a szerelem

A férfiak és a szex, a nők és a szerelem

A szerelem és a szexualitás egyensúlya a hormonjaink irányításán múlik, ezt már tudjuk. Dopamin, oxitocin, tesztoszteron, ösztrogén, norepinefrin… Ugye ismerős nevek? De vajon a nőket és a férfiakat is ugyanúgy „irányítják”, vagy más és más a vágy, a szerelem és a szexualitás iránti elköteleződés?

Sokak szerint a szerelem nem tart örökké. Amikor találkozunk az igazival, senki mást nem látunk, nem is akarunk, hiszen a szerelmünk olyannyira úrrá lesz rajtunk, hogy még enni is elfelejtünk. Csak azt akarjuk érezni, magunkba szívni, akit szerelmesünkké választottunk. Ám ez a lángolás elmúlik, hiszen az ember nem képes sokáig ilyen hőfokon égni.

Nem azonosak a vágyak

Ha belegondolsz, mit tart egy férfi izgatónak egy nőn és mit lát visszautasíthatatlannak egy nő a férfin, azt veszed észre, hogy ezek nem egyforma prioritások. A férfiak általában azt nézik, hogy a nő mennyire fiatal, mennyire egészséges, termékeny-e, vagyis a szemük vezérli őket. A nők ezzel szemben azt figyelik elsősorban egy férfin, hogy mennyire férfias, mennyire hűséges, mennyire lehet rá számítani.  

A hormonok játéka a háttérben zajlik, és nem tudatos lépésekre késztet férfit és nőt egyaránt. Az ösztönök mindkét nemnél bejátszanak a képbe, a kapcsolatok elején erősebben, mint később. A kapcsolat elején bármit megtennénk azért, hogy a szerelmünk közelében lehessünk, és minden nap akarjuk a testét-lelkét. A férfiakra nagy hatással vannak a külső megjelenés jegyei, azonnal felizgulnak a hormonok hatására, amint olyan nő van a közelükben, akit szexuálisan vonzónak találnak.

A tesztoszteron

A férfi nemi hormon teszi a férfit férfiassá mind külső jegyeiben, mind gondolkodásában. Ettől akarja jobban a szexet egy férfi, ettől tombol bennük a „szexállat”. Ennek a hormonnak a szintje megemelkedik minden olyan helyzetben, ahol a férfi felülkerekedik, versenyez, de ugyanígy szex után is. A kapcsolat elején a nőkben megnő a szintje, ez biztosítja a vágy feléledését, a szex iránti izgalom növekedését a nőben.

Az oxitocin

Ez a hormon az orgazmus alatt nagy mennyiségben szabadul fel mindkét nemnél. Ez az a hormon, ami erősíti a kötődést, a szex után is összebújásra késztet, fenntartja az egymás iránti feltétlen érdeklődést is. A férfiakban sokkal kevesebb van, ők ejakuláció után emiatt nem igazán vannak összebújós hangulatban. egy jó kapcsolatban azonban a férfi megteszi ezt a nő öröméért. A férfiakban a kapcsolat elején magasabb a szintje, ez segíti az összetartozás, a kötődés vágyát bennük.

Nem szabad általánosítani

A férfiak valóban hamarabb állnak készen a szexuális aktusra, de nem gépek. Nem szabad hát minden férfira egyformán gondolni ezzel kapcsolatban. A férfiak többségének nem a szex az egyedüli, amire egy nővel kapcsolatban gondol, hanem ők is tartós kapcsolatra, családra, érzelmi biztonságra vágynak.

A férfiak is meg akarják tartani a szeretett nőt, nem prédaként, tárgyként tekintenek rá.

A szerelmet és a kapcsolatot gondozni kell

Akárcsak egy növényt, a szerelmi kapcsolatot is gondozni kell. Meg kell őriznünk azt az önmagunkat, amit a párunk vonzónak talált. Sok kapcsolat halála pont az, hogy már egyre kevésbé tudunk azok lenni, akibe a társunk beleszeretett. Ez persze korántsem könnyű feladat. Hogyan legyünk mindig vonzók, hogyan érjük el, hogy a szerelem mindig égjen. A nőnek engednie kell, hogy a férfi újra és újra meghódíthassa, szerethesse. A férfit el kell csábítani, hogy a kapcsolat meg tudjon újulni. Így lesz teljes a körforgás, ami táplálja az együttélést, ami fűszert ad a szexhez és érdekessé teszi a mindennapokat.

 

Tarjáni Rita


Összeköltözés, a kritikus pont
Összeköltözés, a kritikus pont
5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában
5 dolog, ami alattomosan kúszik közétek a hálószobában
Izgalmas  szexuális élmény fiatalkorban
Izgalmas szexuális élmény fiatalkorban
A prosztata mint férfi G-pont
A prosztata mint férfi G-pont
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Kállai Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.