intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szerelem egyensúlyozás

A szerelem egyensúlyozás

Amikor szerelmes leszel, ugrasz egy bungie jumpingot a semmibe. Akkor más nem érdekel, teljesen alárendeled magad az érzésnek. A szerelem nagyon bonyolult érzés, és néha nagyon nehéz is, de van néhány alapvetés, amelyekkel sokáig életben tarthatod, és jóban-rosszban kitarthattok egymás mellett.

A szerelem egy passzív folyamat: csak megtörténik. A tényleges, napról-napra élő, a gyakorlatban is valóban létező szerelem azonban megköveteli a belé fektetett munkát, időt és energiát (mindkét fél részéről). Az érzelmek hajtanak bennünket, azok adnak energiát a mindennapokhoz. Ha ezek pozitívak, akkor mindig süt a nap, ha azonban negatívak, akkor jön a köd, ami mindent beborít, és ettől igen nehéz szabadulni. Ahhoz, hogy ebből a negatív hangulatból ki tudj jönni a napra, el kell sajátítanod bizonyos készségeket, amelyek tanulhatók. Ezek segítenek hozzá, hogy a kapcsolatotok ne csak úgy létezzen, hanem legyen előttetek egy útiterv, bizonyos közös (vagy egyéni) célok.

A mellett, hogy rengeteget vagytok együtt, nagyon fontos, hogy mindketten fel tudjátok tölteni a tankot néha. Mindenkinek szüksége van egy kis énidőre, ahogy ő szeretné, nem lehet minden percet együtt tölteni. Van, akinek az a jó, ha egy nehéz munkahét után csak üldögél egy könyvvel és egy gyömbérteával a kanapén, más inkább valamilyen aktív kikapcsolódásra vágyik. Persze néha kellenek közös programok is, de meg kell találni az egyensúlyt. Mindannyiunknak meg kell tanulnia a maga módján pihenni, játszani, és vígasztalódni, feldolgozni a nehézségeket.

Ha több idő jut magadra, több idő jut a társadra is. A törődés az egyik olyan képesség, amit el tudsz sajátítani egy kapcsolatban.

Tudtad, hogy egy szerelmet akkor is táplálni kell, ha már úgy érzed, hogy önjáró? Ha elkezdesz egy fitneszprogramot vagy egy fogyókúrát, akkor kitartó vagy? Belefekteted minden energiádat? Akkor miért nem teszed ezt meg a szerelmi kapcsolatoddal is? Mi, emberek hajlamosak vagyunk elkényelmesedni, ha valami nagyon könnyen megy. Ha a párkapcsolat gördülékeny, abban is elkényelmesedünk, és akkor jöhetnek a problémák. Ha pedig jönnek a problémák, akkor önvédelmi üzemmódba kapcsolunk, és bűnbakot keresünk, ami tovább mélyítheti az árkot köztünk és a partnerünk közt.

Persze a saját igényeid is fontosak, azokat kell a kapcsolatban is gondoznod, nem szabad hagynod, hogy uralkodjanak rajtad, de neked sem szabad uralkodnod a társadon.

A kapcsolatotok első időszakában még a lángoló, mindent elsöprő szerelem olvasztja egybe a te és az én fogalmát. A második ciklusban ráébredtek a különbségekre, ekkor estek először pánikba , és kezdtek ragaszkodni a kényelmes „mi”-hez. A harmadik időszakban konstatáljátok, hogy a különbségek valósak, és ha ekkor nem kezelitek helyén azokat, és visszamenekültök a biztonságosnak vélt „én”-be, akkor  jöhet a mélységes kiábrándulás. Ha azonban a helyükre kerülnek a dolgok, akkor eljön a kapcsolat utolsó, ötödik ciklusa, az igazi, őszinte szeretet, ami sokszor többet ad, mint a nagy lángolás.

A szerelem, sok szempontból, egyensúlyozás. Az egyedül és az együtt eltöltött idő közti egyensúly megtalálásáról szól. Az erős és mély bizalom, egymás elfogadása lehetővé teszi a felek függetlenségét, mégis erősebbé teszi a szerelmet. 

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Az ismerkedés 4  törvénye
Az ismerkedés 4 törvénye
Beszélj a szexről a gyermekeddel!
Beszélj a szexről a gyermekeddel!
A férjem nem akar szexet
A férjem nem akar szexet
Mi a szerelem?
Mi a szerelem?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.