intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

6 tipp az első randira

6 tipp az első randira

Hétfő reggel úgy döntöttél, jöhet a randi szombat délután. Minden rendben is volt ma reggelig, amikor is nehéz, testes szorongás lett úrrá rajtad. – Mi van, ha nem tetszik nekem annyira? Mit vegyek fel, nincs egy rongyom se? Ahogy telik az idő, ezek a hangok egyre hangosabbak lesznek. Ugye ismerős szituáció?

6 tipp az első randira
Íme, 6 tuti tipp randira – ezt tedd és ezt ne tedd!

TEDD:

1. Lélegezz
A levegő egy mesés eszköz, ami a szorongás ellen dolgozik. Tanulmányok azt mutatják, hogy amikor üdvözöljük a kedvest, mély lélegzetet kell venni hasba (ez az úgynevezett hasi légzés), ez egy jelet küld az agynak, hogy minden rendben. A nőknek ez a hasi légzés kicsit nehezebben megy, mert ösztönösen mellkasra lélegzünk. Próbáld ki ezt: egyik kezed tedd a hasadra (a gyomor környékére), másik kezed tedd a mellkasodra. Lélegezz be háromszor úgy, hogy a hasadon lévő kezed emelkedjen, tartsd bent egy kicsit, majd kilégzés következik. Ismételd addig, amíg azt érzed, hogy kicsit nyugodtabb vagy.

6 tipp az első randira

2. Képzeld el a szituációkat
Az emberek szeretik elképzelni, mi fog történni egy-egy fontos eseményen. Ugye te is láttad már magad előtt, ahogy ötöst kapsz egy fontos vizsgán? Tedd most is ezt: képzeld el a randi lehetséges szituációit, és fejben készülj fel egy kicsit. Így talán nem lesz annyira váratlan a dolog, és addig sem izgulsz tovább.

3. Engedd át magadon a negatív érzéseket
A helyett, hogy ellenállsz a negatív gondolatoknak, érzéseknek, és csak szorongsz miattuk, inkább fogadd el, hogy léteznek, és engedd át magadon. Arra gondolj, hogy ez az egész azt akarja, hogy ne lépd át a komfortzónád, és azt tedd, ami neked a legkényelmesebb. Sokszor azonban ez nem jó megoldás. Gondolj csak bele! Mi lenne, ha a szorongás visszatartana a randitól? Lehet, hogy életed szerelmét veszítenéd el e miatt. Próbáld egy kis relaxálással helyére tenni a negatív érzéseket és gondolatokat. 10-15 percig csak feküdj, és próbáld kiüríteni az agyad. Hidd el, sokkal könnyebb lesz utána.

4. Az elvárásaid legyenek reálisak
Ugye te sem várod magad a sakk-világbajnokság első helyére, ha soha nem sakkoztál? A tapasztalatokon alapuló tanulás a legjobb fajta tanulás, és ez feltétlenül igaz a randizásra. Adj magadnak engedélyt, hogy ne legyél tökéletes, és hagyd, hogy legyenek élményeid. Jók vagy rosszak, de élmények. Ha az elvárásaid reálisak magaddal és a partnereddel szemben, akkor kevesebb esélye marad a csalódásoknak.

NE TEDD!

5. Ne igyál alkoholt!
Ha iszol, akkor tényleg kikapcsolod a szorongást, és úgy érzed, megkönnyebbültél. Igez, hogy számos területen képes javítani egy pohár ital, azonban ha túlzásba viszed, könnyen visszaüthet. Nem biztos, hogy jól cselekedtél, ha már esetleg otthon ittál egy szíverősítőt, hiszen nem valami jó első benyomás, ha a fiú a leheleteden érzi az alkoholszagot. Nem beszélve arról, hogy az ital megárthat, könnyen berúghatsz még egy koktéltól is. Ez pedig nem jó ajánlólevél.

6. Ne akarj más lenni, mint aki vagy!
Na, ez pont úgy hangzik, mintha anyukád akarná megmondani a tutit. Pedig néha érdemes rá hallgatni. Lehet egy darabig szerepet játszani, de előbb-utóbb mindenre fény derül. Senki sem tud hosszú távon hazudni. Ez számodra is rendkívül kimerítővé válhat. Erre nem lehet egy kapcsolatot alapozni. Jobb, ha már az első randin is magadat adod, és nem árulsz zsákbamacskát.


Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
Mi köze a szexnek a felfázáshoz?
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
Miért nem szexeltek? - 5 nő válaszolt
Miért nem szexeltek? - 5 nő válaszolt
„Hagyd már el!”
„Hagyd már el!”
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.