intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

3 jel, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz

3 jel, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz

Ha bántalmaznak, azt úgyis tudod, nem igaz? Ez egy gyakori tévhit. Mivel egy kapcsolatban, a hatalommal való visszaélés igazán arról szól, hogy hogyan irányítható az egyik fél úgy, hogy a manipuláció ne tűnjön annak, ami, a bántalmazott áldozat úgy érzi, mintha az egész az ő hibája lenne. Nem látja egyértelműen, hogy ő áldozat – mindaddig, amíg valaki meg nem világítja számára a helyzetet. 

3 jel, hogy bántalmazó kapcsolatban élsz

A bántalmazás áldozata számára sokszor nem tiszta, hogy az az életforma, amelyben benne él, nem normális, máshogy kellene élnie. Amikor ez kitisztul, akkor először magát hibáztatja – „én teremtettem ezt a helyzetet, megérdemlem, amit kapok érte”. Ám az áldozat soha nem maga okozza a rossz bánásmódot, a bántalmazó dönt így. Egyedül az ő választása, hogy mit tesz.

Íme, 3 olyan jel, amely sajátja a bántalmazó kapcsolatoknak. Ha ezek közül valamelyik ismerős számodra, hasonlít ahhoz, amiben jelenleg élsz, itt az ideje, hogy cselekedj.

  1. Rohanás

A klasszikus hollywoodi szerelmi történetben a párok már a kezdetektől tudják, hogy az ég egymásnak szánta őket. A bántalmazó kapcsolatnak is van egy hasonló aspektusa – némi különbséggel. A bántalmazó partner gyakran romantikus és még gyengéd is, különösen a kapcsolat kezdetén. Érezteti, hogy szükség van a gyors elköteleződésre, hiszen ez valami más, mint ami eddig volt az életben. A szavai szépek, de a mögöttes jelentés mindig az, hogy „a lehető leggyorsabban meg akarom szerezni az irányítást.”

  1. Hangulatingadozások

Képzelje el ezt a szituációt: a partnered meglep egy csokor virággal, és azt mondja, asztalt foglalt a kedvenc éttermedben. Szép gesztus, nem igaz? Ám, ha tájékoztatod őt arról, hogy már elígérkeztél aznap estére a legjobb barátodnak, hirtelen dühös lesz és megsértődik. Néhány perccel később esküszik, hogy csak viccelődött, és azt mondja, hogy jobban szeret téged, mint az életét.

Ezek a reakciók nem a te hibád, és végképp nem egy egészséges kapcsolat normális összetevői. Azt jelzik, hogy a kapcsolatodban veszélyes területre lépsz, és meg kell vizsgálnod, hogy továbbra is vele akarsz-e lenni.

  1. Elszigetelés

Ha szerelmed elvágja a kapcsolatod a barátaiddal vagy a családoddal, az nem normális dolog. Tudnod kell, hogy a bántalmazók gyakran azt állítják, hogy a hozzád közel álló emberek valójában zavarnak téged, és a közös életeteket.

Sajnos egy bántalmazó más módon is képes elszigetelni téged. Ilyen például az anyagi függetlenség kérdése. Ha egyszer csak nem rendelkezel többé saját bankszámlával vagy bankkártyával, akkor elszigetelődsz. Ha engedély nélkül nem mehetsz oda, ahová akarsz, akkor elszigetelődsz. Az elszigeteltség minden formája arra kényszerít, hogy még jobban függj a partneredtől, és ez pontosan az, amit ő akar. Az elszigetelés veszélyes, és nagyon komolyan kell venni.

Minél előbb felismered az árulkodó jeleket, annál könnyebb továbblépni, és egy új, boldogabb életet kezdeni.

Tarjáni Rita


A Napra lehet nézni, de rád nem… - 2. rész
A Napra lehet nézni, de rád nem… - 2. rész
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
5 dolog, amit tudnod kell a síkosítókról
5 dolog, amit tudnod kell a síkosítókról
„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
„Amikor vele vagy, minden értelmet nyer” – filmes gondolatok a szerelemről
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.