intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Ki kezdeményezze a szexet?

Ki kezdeményezze a szexet?

A szokásos barátnős, fecsegős estén ütötte meg a fülemet, ahogy az egyik barátnőm azt ecsetelgeti, hogy a férje nem akarja őt, nincs szex már hónapok óta, tuti megcsalja. Ahogy jobban belemerült a részletekbe, előbújt a kisördög a részletek mögül.

Kiderült, hogy a barátnőm minden áldott este szexelni akar, folyton ő kezdeményezi az együttlétet.

Ez egy ideig legyezgeti a férfi hiúságát, hiszen ez visszajelzés számára arról, hogy a szeretett nőnek más vágya sincs, csak ő, azonnal és teljesen akarja. Ám egy idő után ez a kezdeményezés olyan irányba viheti a férfi önbecsülését, ami sem a kapcsolatnak, sem a szexnek nem kedvez. A férfiaknak ugyanis szükségük van arra, hogy minden körülmények között ők legyenek a hódítók, a nagybetűs hímek, akik „leigázzák” a nőt. Ha a nő átveszi ezt a szerepet, elvész a férfiasság, nem érdemes az egészet erőltetni. Pontosabban ezután a férfi csak erőltetni fogja. És természetesen nem minden este. A nő pedig kosarat kap, ami – valljuk be –nem kellemes érzés.

A szexuális együttlét két emberről szól, ám ez a két ember nem ugyanazt a szerepet tölti be a szeretkezéskor. A férfi a maszkulin oldal, a hódító, a fallosz tulajdonosa, az irányító, a kezdeményező (általában), a nő a feminin, finom, kényeztető, az egyensúly megteremtője, a fallosz befogadója. Azonban, ha ez az egyensúly felborul, akkor szó szerint minden borul, és a pár könnyen a szakítás szélére sodródhat.

Ebben az esetben szükség lehet párterapeuta, szexuálpszichológus segítségére, aki könnyen rávilágíthat a problémára. A párok ugyanis a legkevesebbszer gondolnak arra, hogy a szexuális együttlét elejével van baj. Inkább arra tippelnek, hogy a probléma a dolog végén, az orgazmus körül keresendő. Azonban sokszor odáig már el sem jutnak, mert a férfi nem akarja. Persze, hogy nem, hiszen a nő – a folyamatos, kényszerű kezdeményezéssel – elvette a férfiszerepet.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a nő nem kezdeményezhet. Természetesen megteheti, és meg is kell tennie, a fontos az egyensúly. Ha az nincs meg, akkor a szex egy idő után kényszertevékenységgé válik, amit senki sem szeretne. Az, ha csak egyik fél kapja meg, amit akar, egy idő után ellehetetleníti a kapcsolatot. Az is előfordulhat, hogy ilyenkor – bármennyire is nagy volt a szerelem valamikor – a férfi máshol keres majd vigaszt.

Valószínűleg a barátnőm kapcsolata még megmenthető, mert amikor felhívtam a figyelmét erre az eshetőségre is, a fejéhez kapott. Ő végig azt hitte, imponál a párjának azzal, hogy folyton ő kezdeményezi a szexet. Pedig akkor teszi jól, ha megadja a férfinak a kezdeményezés lehetőségét. Persze be lehet vetni egy kis női rafinériát, egy-két trükköt, praktikát, hogy a partner ne vegye észre, hogy valójában a nő kezdeményez. De ezek már finomságok. Először el kell jutni arra a pontra, hogy a férfi újra akarja az együttlétet. Ehhez pedig egyetlen út vezet: a beszélgetés.

Meg kell beszélni, hogy mi vezetett oda, hogy kevés vagy egyáltalán nincs szex. Ha már ezen az úton elindul egy pár, akkor nagy baj nem lehet. Mindent meg lehet beszélni, és még az is lehet, hogy mélyebbre jutnak, mint gondolták, és a kapcsolat is sokkal élőbb lesz, ha felálltak ebből a válságból.

 

Ligeti Anna

 


„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
Rád vágyom…
Rád vágyom…
Az intimitástól való félelem
Az intimitástól való félelem
5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
5 dolog, amit az anyukámtól tanultam a szerelemről
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.