intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

Nagyon szeretünk nőgyógyász és pszichológus, pszichoterapeuta szakértőinkkel beszélgetni. Interjúink mind-mind fontos mérföldkövei az IntimZóna honlapjának. Néhány gondolatot összegyűjtöttünk, amelyek fontos üzenettel bírnak.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

"Mindenképpen fontos kihangsúlyozni, hogy a legfontosabb mindig a nem kívánt terhesség tervezett megelőzése. Ha minden kötél szakad, jöhet a sürgősségi fogamzásgátló tabletta, és pozitív terhességi teszt esetén az azonnali orvosi konzultáció.”

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

„Sajnos a múltban alkalmazott fogamzásgátló tabletták nem voltak éppen „felhasználóbarátak”. Magas hormontartalmuk következtében gyakori és súlyos mellékhatások alakultak ki, emiatt alakulhatott ki a hölgyekben félelem a hormonális fogamzásgátlással kapcsolatban.”

Dr. Tuba Gyula szülész-nőgyógyász szakorvosjelölt

„A nemi betegségek ellen csak a gumióvszer véd, ezért ezt mindig ajánlom mindenkinek, aki nem tartós párkapcsolatban él. Viszont a nem megfelelő óvszerhasználat sokszor vezet nem kívánt terhességhez és abortuszhoz, ezért fontos a csaknem 100% biztonságot nyújtó hormonális fogamzásgátlók használata is. Természetesen az előírás szerint, pontosan szedve, gondolva a gyógyszerkölcsönhatásokra és hányás, hasmenés esetén a felszívódás elégtelenségére, amely csökkentheti a megbízhatóságot.

… Rengeteg fogamzásgátló tabletta áll a fiatalok rendelkezésére, amikkel személyre szabottan a lehető leghatékonyabban és a lehető legkevesebb mellékhatással lehet elérni a fogamzásgátlást.”

Dr. Katona Renáta a szegedi klinika szülész-nőgyógyásza

„Először szeretnék egy tévhitet eloszlatni. Sokan azt gondolják – még a huszonévesek körében is – hogy a sürgősségi fogamzásgátló tabletta teljes körű védelmet nyújt.  Peteéréskor ez a megoldás csak 80%-os biztonságot ad, tehát 20% az esélye a teherbeesésnek.  A sürgősségi fogamzásgátlókat, ahogy a nevük is jelzi, csak katasztrófahelyzetekre ajánljuk. Én azoknak, akik óvszert használnak, mindig adok egy receptet – mely három hónapig kiváltható – arra az esetre, ha kiszakad a kondom. Ezekre a nem várt eseményekre tökéletes az esemény utáni tabletta.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

… A fogamzásgátló tabletták ma már igen alacsony hormontartalommal rendelkeznek, és a nem kívánt teherbeesés esélye mindössze 1%.”

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

„A testi érettség nagyon korán megjelenik, 15 éves korban a nemiség már fontos szerepet tölt be a fiatalok életében. A védekezésről, pedig nincsen elég ismerete a korosztálynak. Így az első, amiről fontos beszélni, az a gumióvszer. Meg kell tanulni az óvszer használatát és minden szexuális aktusnál használni, hiszen nemcsak a nem várt terhességtől, hanem a nemi betegségektől is véd.”

Dr. Süli Ágota pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta 

„A PCOS szindrómás betegek hormonális egyensúlya felborul, ami számos mellékhatást eredményezhet: rendszertelen ciklust, arcszőrzet megjelenését, petefészek cisztákat, elhízást, meddőséget, stb. Ha azonban fogamzásgátlót használ szed, akkor arra az időszakra ez a hormonális probléma helyreáll, így a kellemetlen mellékhatások elmúlnak.”

Dr. Tridenczel Zsolt nőgyógyász

„Nagy probléma, hogy a tinik többsége nem ismeri önmagát, nem tudja, hogy neki mi a jó, milyen a teste. Ezért kapaszkodik valamilyen mintába, amit követhet. Sokszor megbeszélik egymás között a nagy kalandokat, és a többiek abból vesznek mintát.  A másik baj az, hogy a trendek után mennek. Amerikából begyűrűzött nem is olyan rég egy olyan trend, hogy szűzen kell férjhez menni, akkor lesz meg az ajándék autó a szülőktől. Azonban a szüzesség fogalmát sem kezelik helyesen, ugyanis számukra nem az a szűz, aki még nem esett át szexuális élményen, hanem az, aki nem esett át hüvelyi behatoláson. Azaz az anális és orális szexet nem minősítik szexnek. Úgy gondolom, hogy a szülők hozzáállásán nagyon nehéz változtatni, mert a családokban adott egy élethelyzet, amihez alkalmazkodnak, pénzt kell keresni, rohannak egész nap, egyre kevesebb idő jut a gyerekekre. Az iskolák és a média szerepe azonban igen nagy a felvilágosításban, vagy egyáltalán az edukáció területén. Sokszor a fiatalok egyáltalán nem fordulnak a szülőkhöz, mert vagy tartanak a reakcióktól, vagy egyszerűen nem tartják őket elfogadható partnernek, akivel bármit is megosszanak. Az a jobbik eset, ha hasznos információt találnak az interneten – ezért is nagy a felelőssége a weboldalaknak. Bátorítani kell őket, hogy menjenek szakemberhez, akkor is, ha még nincs baj.” 

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

Ha kényes kérdésed van a szexualitásról, a fogamzásgátlásról, de nem mered mástól megkérdezni, online rendelésünkön várnak a szakértőink.

Összeállította: Tarjáni Rita


Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
A boldog párok 5 titka
A boldog párok 5 titka
Amikor a pasi csókol..
Amikor a pasi csókol..
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.