intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

Nagyon szeretünk nőgyógyász és pszichológus, pszichoterapeuta szakértőinkkel beszélgetni. Interjúink mind-mind fontos mérföldkövei az IntimZóna honlapjának. Néhány gondolatot összegyűjtöttünk, amelyek fontos üzenettel bírnak.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

"Mindenképpen fontos kihangsúlyozni, hogy a legfontosabb mindig a nem kívánt terhesség tervezett megelőzése. Ha minden kötél szakad, jöhet a sürgősségi fogamzásgátló tabletta, és pozitív terhességi teszt esetén az azonnali orvosi konzultáció.”

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

„Sajnos a múltban alkalmazott fogamzásgátló tabletták nem voltak éppen „felhasználóbarátak”. Magas hormontartalmuk következtében gyakori és súlyos mellékhatások alakultak ki, emiatt alakulhatott ki a hölgyekben félelem a hormonális fogamzásgátlással kapcsolatban.”

Dr. Tuba Gyula szülész-nőgyógyász szakorvosjelölt

„A nemi betegségek ellen csak a gumióvszer véd, ezért ezt mindig ajánlom mindenkinek, aki nem tartós párkapcsolatban él. Viszont a nem megfelelő óvszerhasználat sokszor vezet nem kívánt terhességhez és abortuszhoz, ezért fontos a csaknem 100% biztonságot nyújtó hormonális fogamzásgátlók használata is. Természetesen az előírás szerint, pontosan szedve, gondolva a gyógyszerkölcsönhatásokra és hányás, hasmenés esetén a felszívódás elégtelenségére, amely csökkentheti a megbízhatóságot.

… Rengeteg fogamzásgátló tabletta áll a fiatalok rendelkezésére, amikkel személyre szabottan a lehető leghatékonyabban és a lehető legkevesebb mellékhatással lehet elérni a fogamzásgátlást.”

Dr. Katona Renáta a szegedi klinika szülész-nőgyógyásza

„Először szeretnék egy tévhitet eloszlatni. Sokan azt gondolják – még a huszonévesek körében is – hogy a sürgősségi fogamzásgátló tabletta teljes körű védelmet nyújt.  Peteéréskor ez a megoldás csak 80%-os biztonságot ad, tehát 20% az esélye a teherbeesésnek.  A sürgősségi fogamzásgátlókat, ahogy a nevük is jelzi, csak katasztrófahelyzetekre ajánljuk. Én azoknak, akik óvszert használnak, mindig adok egy receptet – mely három hónapig kiváltható – arra az esetre, ha kiszakad a kondom. Ezekre a nem várt eseményekre tökéletes az esemény utáni tabletta.

Szakértőinket kérdeztük – Válogatás az IntimZóna interjúiból

… A fogamzásgátló tabletták ma már igen alacsony hormontartalommal rendelkeznek, és a nem kívánt teherbeesés esélye mindössze 1%.”

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

„A testi érettség nagyon korán megjelenik, 15 éves korban a nemiség már fontos szerepet tölt be a fiatalok életében. A védekezésről, pedig nincsen elég ismerete a korosztálynak. Így az első, amiről fontos beszélni, az a gumióvszer. Meg kell tanulni az óvszer használatát és minden szexuális aktusnál használni, hiszen nemcsak a nem várt terhességtől, hanem a nemi betegségektől is véd.”

Dr. Süli Ágota pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta 

„A PCOS szindrómás betegek hormonális egyensúlya felborul, ami számos mellékhatást eredményezhet: rendszertelen ciklust, arcszőrzet megjelenését, petefészek cisztákat, elhízást, meddőséget, stb. Ha azonban fogamzásgátlót használ szed, akkor arra az időszakra ez a hormonális probléma helyreáll, így a kellemetlen mellékhatások elmúlnak.”

Dr. Tridenczel Zsolt nőgyógyász

„Nagy probléma, hogy a tinik többsége nem ismeri önmagát, nem tudja, hogy neki mi a jó, milyen a teste. Ezért kapaszkodik valamilyen mintába, amit követhet. Sokszor megbeszélik egymás között a nagy kalandokat, és a többiek abból vesznek mintát.  A másik baj az, hogy a trendek után mennek. Amerikából begyűrűzött nem is olyan rég egy olyan trend, hogy szűzen kell férjhez menni, akkor lesz meg az ajándék autó a szülőktől. Azonban a szüzesség fogalmát sem kezelik helyesen, ugyanis számukra nem az a szűz, aki még nem esett át szexuális élményen, hanem az, aki nem esett át hüvelyi behatoláson. Azaz az anális és orális szexet nem minősítik szexnek. Úgy gondolom, hogy a szülők hozzáállásán nagyon nehéz változtatni, mert a családokban adott egy élethelyzet, amihez alkalmazkodnak, pénzt kell keresni, rohannak egész nap, egyre kevesebb idő jut a gyerekekre. Az iskolák és a média szerepe azonban igen nagy a felvilágosításban, vagy egyáltalán az edukáció területén. Sokszor a fiatalok egyáltalán nem fordulnak a szülőkhöz, mert vagy tartanak a reakcióktól, vagy egyszerűen nem tartják őket elfogadható partnernek, akivel bármit is megosszanak. Az a jobbik eset, ha hasznos információt találnak az interneten – ezért is nagy a felelőssége a weboldalaknak. Bátorítani kell őket, hogy menjenek szakemberhez, akkor is, ha még nincs baj.” 

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, a Magyar Szexuális Medicina Társaság tagja

Ha kényes kérdésed van a szexualitásról, a fogamzásgátlásról, de nem mered mástól megkérdezni, online rendelésünkön várnak a szakértőink.

Összeállította: Tarjáni Rita


5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
5 dolog, amit soha ne csinálj szex előtt
Szex a tilosban
Szex a tilosban
5 lépés az orgazmus felé
5 lépés az orgazmus felé
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
A top 7 tévhit az orgazmusról, amit a férfiak még mindig elhisznek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.