intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja

Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja

Egy szerelmen alapuló kapcsolatban nincsenek kérdések, hogy milyen jövő vár rátok, egyszerűen csak vele akarsz lenni életed végéig. Már az a tudat is boldoggá tesz, hogy melletted van. Anélkül is tudod, hogy minden így jó, hogy ezen sokat gondolkodnál…

Előfordulhat azonban, hogy nem az az ember van melletted, akivel ezt érzed. Kételyeid lehetnek, sosem tudod, hogy épp mi a helyzet veletek. Sokat gondolkodsz azon, hogy mi vár rátok, a kapcsolatotokra? Nem látod pontosan, hogy mik azok a pontok, amelyek erősek és melyek azok, amelyek gyengék az egymáshoz fűződő viszonyotokban? Ha a válaszod igen, akkor érdemes figyelned néhány dologra.

Szex közben az orgazmus van a középpontban

Ha a kapcsolatotok középpontjában a szerelem áll, akkor szex közben azzal foglalkoztok, hogy mennyire szoros köztetek a lelki kötelék, mennyire szerelmesek vagytok egymásba. Ha azonban az együttlét egyedüli célja a kielégülés, valószínűleg a kapcsolatotok alapja a szex és nem az érzelmek. Természetes, hogy a szerelmen alapuló kapcsolatban is fontos a gyönyör, de az érzelmek kifejezése egymás felé, az intimitás sokkal fontosabb.

Szex közben máshol járnak a gondolataid

Valószínűleg nincs köztetek igazi szerelem, ha szex közben másra gondolsz, esetleg egy másik partnert képzelsz oda. Ha az jár a fejedben, hogy minél előbb vége legyen az együttlétnek, szintén azt mutatja, hogy nem az a fontos számodra, hogy a partnerednek jó legyen, hanem ki akarsz kerülni a szituációból. A szerelmen alapuló kapcsolatban ez nem fordul elő, mert sokkal előbbre sorolod a szerelmed érzéseit, mint magadat.

Nem ismered eléggé a partnered testét

Ez természetesen a kapcsolatok elején természetes, de amikor nem a szerelem áll a középpontban, ez később is így marad. Azért van, mert egyszerűen nem érdekel. A szerelmen alapuló kapcsolatban pontosan tudod, hogy mi a jó a szerelmednek az ágyban, és ő is tudja, hogy mit kell tennie ahhoz, hogy neked gyönyört okozzon.

Nem érzed magad elég jónak

Amikor egy kapcsolat csak a szexen alapszik, sokszor érezheted úgy, hogy nem vagy elég jó a partnered számára, és ő sem elég jó neked. Ilyenkor gyakori érzés a szégyenérzet, a megfelelési kényszer, ennek pedig sokszor következménye a szerepjáték. Ekkor másnak érezheted magad, kiléphetsz a valódi énedből egy rövid időre. Ám ez nem oldja meg a problémát. A szerelmen alapuló kapcsolatban nem akarsz eltűnni a szerelmed elől, nem akarsz más lenni, hiszen boldog vagy attól, hogy az vagy, aki vagy, és azzal vagy, akit a legjobban szeretsz. Persze ettől még néha belebújhatsz egy szexi jelmezbe…

 

Ligeti Anna


A női szexualitás múltja és jelene – 1. rész
A női szexualitás múltja és jelene – 1. rész
Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…
Szex csak azért, hogy a férfi elégedett legyen…
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Vággyal vagy vágy nélkül – nem mindegy
Egy életen át szexközelben
Egy életen át szexközelben
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.