intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

„Féltem a nőgyógyásztól, de nem kellett volna”

„Féltem a nőgyógyásztól, de nem kellett volna”

Anka 17 éves, a levele nagyon fontos témát feszeget. Szerkesztőségünkbe nem érkezik gyakran ilyen fiatal olvasótól levél, ezért mindenképp úgy éreztük, ezt neked is el kell olvasnod.

„Sziasztok, a nevem Anka, 17 éves vagyok és Debrecenben élek a családommal. Anyukámmal nagyon jó a kapcsolatom, mégis sok mindent az internetről tudok meg – már ami a pasikat illeti. Apuval egyáltalán nem szoktam megbeszélni semmit, ami a fiúkkal kapcsolatos, nem is tudom, ő hogy reagálna, ha megtudná, hogy van barátom. Az ő szemében szerintem még mindig három éves vagyok. Persze, ez valahogy így van jól.

A mostani barátom az osztálytársam a gimiben. Nagyon szeretem őt, és azt hiszem, ő is nagyon szeret engem. Nem tudunk sok időt együtt tölteni, mert ő versenyszerűen kosarazik, sok időt tölt edzéseken, meccseken. Ennek ellenére már szóba került köztünk a szex. Mindkettőnknek a másik lenne az első, nem feküdtünk le még senkivel, ezért még jobban tartok az egésztől. Anyuval elmentünk nőgyógyászhoz, mert szerinte ennyi idősen már el kel menni. Én annyira beparáztam, amikor mondta, hogy két napig nem is akartam beszélni a dologról. Rettegtem, mert nagyon sok rémes dolgot hallottam a barátnőimtől, a nőgyógyászati vizsgálatokról.

Azt kell mondanom, hogy a félelmemnek semmi alapja nem volt. A doki kedves volt, még viccelődött is. Nagyon szerette volna oldani a feszültséget, és ez sikerült is neki. A vizsgálatban semmi fájdalmas nem volt, nagyon óvatos volt az orvos. Előtte azonban volt egy beszélgetés, ami kicsit kínos volt számomra. Végigkérdezgetett mindent, ami a szexuális életemmel kapcsolatos. Persze elmondtam, hogy még nincs ilyenem, nem feküdtem le senkivel. Jött a keresztkérdés: Nem is akarsz mostanában? Nem igazán tudtam, hogy mit mondjak, kicsit mellbevágott az őszinte kérdés, és úgy éreztem, menten elsüllyedek. Az orvos érezte, hogy kellemetlen nekem ez az egész, és rögtön elmondta, hogy csak azért szeretné tudni, hogy beszéljünk a fogamzásgátlásról. Szeretné tudni, hogy nekem mi az elképzelésem, tudom-e, hogy mik a lehetőségek, miből választhatok. Nem voltam biztos benne, hogy tablettát szednék, ezért elmondtam, hogy a barátnőim közül néhányan tablettát szednek, de van, aki hízni kezdett, szerintük a tablettától. Az orvos megnyugtatott, hogy a jelenleg kapható tabik már nem tartalmaznak annyi hormont, hogy bármi komoly panaszt okozhatnának, emellett pedig a hízás inkább valamiféle vízvisszatartás eredménye lehet. Ez megnyugtatott. Amikor pedig elmondta, hogy a pattanásaimra is lehet, hogy megoldást jelentene valamilyen fogamzásgátló tabletta, akkor pedig egyszerűen majdnem felugrottam. Már nagyon sok mindent kipróbáltam, de még a hátamon is vannak néha pattik, amiktől nagyon nehéz szabadulni. Úgy döntöttem, anyuval közösen, hogy a vizsgálat után feliratom a fogamzásgátló tablettát. Az orvos még sok mindent elmondott nekem arról, hogy milyen tabletták léteznek, és együtt ki is tudtuk választani azt, ami nekem a legjobban megfelel.

Mindent összevetve pozitív élményekkel jöttem el, és örülök, hogy végül anyura hallgattam, és elmentünk a dokihoz.

A barátnőimnek is elmondom majd, hogy ne féljenek, nem a tabletta a bűnös a hízásban, nézzenek inkább utána az orvosuk segítségével, hogy vajon a számukra legmegfelelőbbet szedik-e.

Köszönöm a sok hasznos cikket, örülök, hogy rátok találtam.”


Anka


4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod
4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod
Az igazi Férfi!
Az igazi Férfi!
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Idősebb pasi az ideálod? Ezekre a dolgokra figyelj
Szív vs. ész, avagy az örök harc
Szív vs. ész, avagy az örök harc
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.