intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van

7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van

A szexuális úton terjedő betegségekről írtunk már korábban (itt tudod elolvasni: http://intimzona.hu/egeszseg/4-tevhit-a-szexualis-uton-terjedo-betegsegekrol-%E2%80%93-es-a-valosag). Most felsoroljuk neked azt a 7 figyelmeztető jelet, amelyekből azonnal nemibetegség jelenlétére következtethetsz.

7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van

Vannak egyértelmű jelek, amelyek fertőzés vagy gyulladás jelei: égő, viszkető érzés, hólyagok. Ezekből biztosra veheted, hogy valami nincs rendben. Fordulj orvoshoz, ha ilyeneket tapasztalsz.

A szexuális úton terjedő (más néven: nemi úton terjedő) betegségek igen fájdalmasak és kínosak lehetnek. Sajnos azonban igen gyakoriak, főleg, ha a szexuális együttlétekkor nem használtok kondomot, és nem teszitek meg a megfelelő óvintézkedéseket. Ám, ha meg is teszitek ezeket az óvintézkedéseket, a nemi úton terjedő betegségek, mint például a HPV továbbra is terjedhetnek. Szerencsére a legtöbb szexuális úton terjedő betegség könnyen kezelhető. A kezelési tervet az orvos határozza meg.

7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van

Ha attól tartasz, hogy nemibetegséged van, figyeld önmagad. Ha a következő jeleket tapasztalod, azonnal fordulj orvoshoz, hogy a kezelésed mielőbb elkezdődhessen.

1. Fájdalmas vizelés

2. Fájdalmas közösülés

3. Nyílt sebek vagy duzzanatok a száj vagy a nemi szervek környékén

4. Szokatlan váladékozás és/vagy szokatlan szag a nemi szervek környékén

5. Viszketés, duzzanat a nemi szervek területén

6. Változások a menstruációdban

7. Magas láz, fáradtság, hányinger

Ezek mind-mind lehetnek szexuális úton terjedő betegség tünetei. Ez akkor különösen fontos, ha egy olyan szexuális kalandon vagy túl, ahol nem védekeztetek. A fenti tünetek ugyanis más, teljesen egyszerű betegség tünetei is lehetnek, de takarhatnak veszélyes nemibetegségeket is, amelyeket azonnal kezelni kell, mert tovább adhatod őket. Szóval, ha egy védekezés nélküli szexuális együttlét után tapasztalod a fentieket, akkor valószínűleg nem egy felfázásról van szó csupán.

Ha úgy gondolod, hogy előfordulhat, hogy szexuális úton terjedő betegséged van, a lehető leghamarabb keresd fel az orvosod. Bár a rendszeres szűrővizsgálatok és a biztonságos szex védelmet nyújthat a szerzett nemibetegségek ellen, mégis megtörténhet, hogy megkapsz valamilyen fertőzést. Nagyon körültekintőnek kell lenned.

Ne feledd, a tudás hatalom! Próbálj tájékozódni, kérdezd az orvosod, vagy tedd fel a kérdéseid a szakértőinknek itt, az online rendelésünkön.


Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Nyár, flört, szex, veszélyek
Nyár, flört, szex, veszélyek
5 tanács a hüvelyed egészségéért
5 tanács a hüvelyed egészségéért
Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód
Vibrátor receptre, avagy a viktoriánus gyógymód
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.