intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Egyéjszakás kaland

Egyéjszakás kaland

Egy szuper esti buli, és hirtelen egy ismeretlen karjaiban találod magad, akivel csak az előbb találkoztál. Maga a gondolat nagyon izgalmas, ám sajnos nem veszélytelen. A puszta szex egy idegennel komoly veszélyeket rejt, amelyek fizikailag és lelkileg is képesek lerombolni téged. Légy nagyon óvatos, körültekintő és felelősségteljes.

Tisztában kell lenned számos dologgal, még akkor is, ha úgy gondolod, nincs szükséged kioktatásra. Fontos tisztáznod néhány kérdést magaddal és a leendő partnerrel is.

Kérdezd meg magadtól, hogy tényleg le akarsz-e feküdni az idegennel, vagy van valamilyen különleges oka: esetleg alkohol hatása alatt állsz, vagy egy régi sérelmet akarsz megbosszulni az előző pasidon. Tudnod kell a valódi okot, mielőtt egy ismeretlennek adod magad. Gondolnod kell a védekezésre is. Ha még nem szedsz fogamzásgátló tablettát, legyen nálad óvszer. Ez utóbbi nemcsak a nem kívánatos terhességtől óv meg, hanem a nemi úton terjedő betegségektől is.  

Akárhogy is elragadott a hév, mindenképp tájékozódnod kell a partneredről. Még akkor is, ha ez épp akkor, és épp ott kissé illúzióromboló is. Tudnod kell, mikor járt utoljára szűrővizsgálaton (járt-e egyáltalán), milyen betegségekre szűrték. Tisztáznotok kell, hogy van-e valami olyasmi, amit tudnod kell a szexuális együttlét előtt, valami olyasmi, ami esetleg veszélyt jelenthet rád nézve. Nem árt, ha tájékozódsz arról, hogy ő mit gondol a védekezésről, szem előtt tartja-e a biztonságos szexet, illetve van-e más szexuális partnere. Hasonló kérdéseket ő is feltehet neked, illő, hogy azokra őszintén válaszolj.

Említettük a nemi úton terjedő betegségek veszélyét. Az egyéjszakás kalandok sajnos fokozottan rejtik magukban ezt a veszélyforrást. Ilyenkor hajlamosak vagyunk arra, hogy nem gondolkodunk józanul. Ez azonban óriási probléma, akár gyógyíthatatlan betegséget is elkaphatsz.

Egyéjszakás kaland

Milyen betegségekkel kell számolnod, ha nem védekezel?

1. HIV

Nem elég róla eleget beszélni. Nemrég volt az AIDS világnapja, ahol ingyenes szűrésen is részt lehetett venni. Legjobb ellenszere az óvszer. Ha nem monogám kapcsolatban élsz, akkor gyakrabban kell szűrésekre járnod. Megfelelő gyógyszeres kezeléssel normális életet lehet élni HIV-pozitívan is, de a betegség nem gyógyítható.

2. Tripper, azaz gonorrhoea

Ez egy bakteriális fertőzés, amitől a húgyutak és a nemi szervek begyulladnak, és ez komoly fájdalommal is járhat. Férfiaknál fehér, gennyes váladék ürül a húgycsövön keresztül, nőknél már nem ennyire egyértelmű a betegség jelenléte, ám a gyulladás akár meddőséget is okozhat. Orális szex esetén is érdemes óvszert használni, ugyanis a mandula és a garat is veszélyben van a baktériumtól.

3. Herpesz

Nemcsak a szádon jelenhet meg a vírus által okozott hólyagos gyulladás, hanem sajnos a nemi szerveken is. Fájdalmas, égő érzéssel járó fertőzésről van szó, akár lázas is lehetsz. Azonnal orvoshoz kell fordulni, hogy mielőbb kezelni lehessen a problémát. A herpesz vírus időről-időre előjöhet, akár stresszhatás is kihozhatja, nagyon óvatosnak kell tehát lenned.

4. Lapostetű

Ez egy élősködő, ami vérrel táplálkozik. Az emberi fanszőrzetben érzi magát a legjobban. Szexuális úton terjed főként, de akár közös törölközőhasználattal is rád kerülhet. A kifejlett lapostetű szabad szemmel is látható. Viszketést, fájdalmat okoz. Ha már lapostetűvel megfertőződtél, érdemes egy nagy kivizsgálást csináltatnod, mert előfordulhat, hogy alkalmi partnered csomagban adta át a betegségeket.

Csak rajtad múlik, milyen szexuális kapcsolatokba mész bele. Ám a tapasztalat azt mutatja, jobb egy kicsit megismerni egymást, mielőtt ágyba bújnátok.

 

Ligeti Anna


Mit szeretnek a nők a szexben?  (18+)
Mit szeretnek a nők a szexben? (18+)
Már nem szeretlek, Isten veled!
Már nem szeretlek, Isten veled!
A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
Az első szerelem egy életre szóló emlék
Az első szerelem egy életre szóló emlék
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.