intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így éld meg a szexben rejlő intimitást!

Így éld meg a szexben rejlő intimitást!

Annak ellenére, hogy a szex az egyik legtisztább kifejeződése az intimitásnak, nagyon kevés ember tapasztalja meg valójában. A szex az élet része, de az intimitás, aminek vele kéne járnia, sajnos kimarad, vagy csak nagyon keveset tapasztalunk belőle. Mivel ez egy űrt teremt az ember életében, sok szenvedés, csalódás, harag és más negatív érzelmek kapcsolódnak hozzá.

Íme 5 tipp, ami segít megélni a szexben rejlő intimitást:

1. Vedd észre a partnered!

Az érzelmi kapcsolat, a kölcsönös bizalom és a biztonság előfeltétele annak, hogy a szexuális vágyaidat kiélhesd. Azonban szükséges az elfogadás, a megértés, és természetesen a fizikai vonzalom is. Végső soron ez az az érzés, ami miatt annyira vágyunk valakire, és ez teszi a szexet tényleges aktussá. Sokan csak a szex technikájával, a részletekkel foglalkoznak, és nem a kapcsolatot magát élik meg intenzíven. A partner sokkal fontosabb az intimitás megteremtéséhez, mint a technika. 

Azt kell elérned, elérnetek, hogy a kapcsolatotok egy biztonságos „hely” legyen, ahol mindent megoszthattok egymással, mint a barátok. Hogy úgy tudjátok kifejezni önmagatokat, hogy ne vesszen el az intimitás, és szem előtt tartsátok a másikat is.

2. Éld át teljesen a pillanatot!

A mindennapi stressz, a mókuskerék annyira fárasztó, hogy sokan nem is adják át teljesen a testüket az élvezetnek. Befeszülnek, és így elvész az intimitás. Sajnos a stressz hatásai nagyon rányomják a bélyegüket a szexuális együttlétre, főleg, ha nem tudsz tőlük szabadulni, és folyamatosan a mindennapi gondokon rágódsz.

Próbálj kikapcsolni. Az első pontban már beszéltem a kölcsönös bizalomról. Ez segíthet abban is, hogy a stresszt a hálószoba előtt hagyhasd.

3. Beszélj!

Az egyik leggyakoribb ok, amiért a szex kezd rutinszerűvé válni, az a szenvedély és a kommunikáció hiánya (vagy a szenvedélyes kommunikáció hiánya). Ez elengedhetetlen a hálószobai intimitás eléréséhez.

Fontos, hogy mindent elmondj, kifejezz valahogy a partnerednek. Azt is, ami a hálószobán kívül történik. Ha rosszul esett, ahogy flörtölt valakivel, ha csalódott vagy valamiért, ha valamit másképp szerettél volna. Ha elnyomod a fájdalmaidat akár csak egy pillanatra is, előjön máskor, más formában, de a probléma nem oldódik meg. Ez ellen egyféleképpen tehetsz: ne hagyd kétségek között a kedvesed. Mindent mondj el neki őszintén. Beszélj! Ennek köszönhetően kevesebb lesz a harag, a közöny és a negativitás kettőtök közt.

4. Fogadd el, hogy a fény és a sötétség között vannak fokozatok!

Sok pár esik abba a csapdába, hogy a szexuális élmények nem élmények többé, monoton tevékenységgé válik a szex. Ez a monotónia abból adódik, hogy végletekben gondolkodik a pár, valamiféle biztonságra törekszik. A kapcsolat sokszor vagy csak jó, vagy csak rossz, de ezt nem szabad elfogadni, hiszen rengeteg árnyalat bújik meg a két véglet között. Engedd meg magadnak, hogy egy kicsit a fantáziád vezessen, és adj teret azoknak az érzéseknek, amelyek közvetítik a szenvedélyt, a fájdalmat, a kiszolgáltatottság érzését, a nyitottságot, a mélyebb érzelmeidet. Mind-mind egy-egy árnyalat, ami a kapcsolatban rejlik. Arra törekedj, hogy minden oldalad meg tudd mutatni.

5. Add át magad és felejtsd el a kényszert!

A teljesítési kényszer, az orgazmus elérésének vágya, a látszat fenntartása, hogy szuper szerető vagy, igencsak fárasztó tud lenni. Teljesen eltereli a figyelmet a szakralitásról, a szépségről, a pillanat érzékiségéről.  

Ha nem érzed magadon a nyomást, hogy el kell érned valamit, teljesítened kell, sokkal mélyebben át tudod élni a szexet, és sokkal többet tudsz adni a partnerednek is.

Ha képessé válsz arra, hogy a szexet a szeretet kifejezésére is tudd használni, akkor az egész szexuális aktus valódi jelenlétté, akár spirituális élménnyé változhat.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Jelek, hogy szétcsúszik a párkapcsolatod
Jelek, hogy szétcsúszik a párkapcsolatod
Ennél kínosabb már nem is lehetne
Ennél kínosabb már nem is lehetne
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Jön a Valentin-nap, turbózd fel a szerelmi életed 10 nap alatt!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.