intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Orgazmusszakadék – Még mindig létezik különbség a szexben nő és férfi közt

Orgazmusszakadék – Még mindig létezik különbség a szexben nő és férfi közt

Te tudod, mi az az orgazmusszakadék? Azt jelenti, hogy a nőknek még mindig kevesebb orgazmusuk van, mint a férfiaknak. Dr. Laurie Mintz, a Floridai Egyetem professzora a jelenség okait vizsgálta, meg is találta a megoldásokat.

Ugye előtted is van minimum egy olyan filmes szexjelenet, ahol a nőnek nincs orgazmusa, de eljátssza? Ez valahogy még mindig természetes... mármint nem az, hogy színlelünk, hanem az, hogy a nőknek sokszor nincs orgazmusuk. Dr. Mintz szerint a nőknek a munkahelyi (és sokszor családi) egyenlőtlenségeken kívül meg kell küzdeniük azzal is, hogy a szexualitásban sem egyenlőek a férfiakkal. A Miért fontos az orgazmusegyenlőség – és hogyan érd el? című világhírű könyvében beszél arról, hogy milyen megoldások vannak arra, hogy a szex mindkét fél számára egyenlő esélyekkel okozzon örömöt. Alaposan utánajárt a jelenségnek, azt próbálta kideríteni, hogy hogyan lehetne a különbségeket leküzdeni.

A szex egyenlő a behatolással?

A nők orgazmusa lehet többszörös is, ennek ellenére az orgazmusszakadék valóban létező jelenség. A valós életben ugyanis a többszörös orgazmus ritkán teljesül.

Persze, most gondolhatod, hogy az orgazmus milyensége és száma sem lehet az egészséges szexuális élet fokmérője, és ez így is van. Ugyanakkor igen nagy probléma az, hogy a társadalmi csoportok közül a heteroszexuális nők tapasztalják legkevesebbszer a szexuális gyönyör érzését. A nők több mint 40%-a eléri az orgazmust önkielégítéssel, akár még többször is, ugyanakkor férfi partnerrel mindössze 6-7% jut el a csúcsra szeretkezés közben.

Dr. Mintz arra szeretett volna rájönni a kutatásaival, hogy ez a szakadék vajon miért létezik a két nem közt a hetero kapcsolatokban. A professzor úgy gondolja, hogy az orgazmusszakadék azért létezik, mert az emberek többsége számára a szex egyenlő a behatolással, a csikló izgatása pedig egyértelműen az előjátékhoz tartozik. Ez azt jelenti, hogy sok nőnek csak az előjáték ideje áll rendelkezésre ahhoz, hogy eljusson a csúcsra.

A nők orgazmusa – Jobban kell figyelni rá

A férfiak egy nagy része azt gondolja, hogy a nők csak hüvelyi úton tudnak eljutni az orgazmushoz. Dr. Mintz szerint a női orgazmus elérésének feltétele, hogy a nő és a férfi is teljesen a pillanatban legyen, minden rajtuk kívül lévő dolgot kikapcsoljanak. Ez azonban a mai rohanó világban szinte kivitelezhetetlen. Túl sok a stressz és a feszültség, amit a párok bevisznek az ágyba.

Amiben nagyon sok ember téved, az az, hogy a női orgazmusok közül a hüvelyi orgazmus a teljes, az az igazi, a lekörözhetetlen. Pedig a legtöbb nőnek a csikló izgatására van szüksége ahhoz, hogy a csúcsra juthasson. Ahhoz, hogy valaha is eltűnjön az orgazmusszakadék, arra van szükség, hogy a klitoriális izgatást és a behatolásos szexet egyenrangúnak tartsák az emberek.

Mit tehetünk?

El kell engedni a szorongásokat, át kell adni magunkat a szexnek teljesen. Az is fontos, hogy mindenki a lehető legjobban megismerje a saját testét és a vágyait. A gyönyör akkor lehet a miénk teljesen, ha tudjuk, mi a jó nekünk. A férfinak csak követnie kell a nőt a szexben, és minden kiegyenlítődik.

 

Ligeti Anna

 


Ne hagyd eltűnni a szexet!
Ne hagyd eltűnni a szexet!
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
Hosszú kapcsolatban élsz? Ezekkel bizonyára szembe kell majd nézned
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
A szenvedélyes szerelem a legerősebb szerelem
5 férfitípus, akitől menekülnek a nők – Ők is szerelemre vágynak
5 férfitípus, akitől menekülnek a nők – Ők is szerelemre vágynak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.