intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tedd, és ne tedd – Szex után

Tedd, és ne tedd – Szex után

Szex után sokan elalszanak, vagy olyan nagy rózsaszín ködben léteznek, hogy sok fontos dologról feledkeznek meg. Ezek viszont az egészség megőrzéséhez elengedhetetlenek. Mutatjuk, mire figyelj szex után.

Természetesen nem kell azonnal kiugranod a pasi mellől, hogy rohanj a fürdőszobába, de jó, ha néhány dologra odafigyelsz szeretkezés után. Vannak olyan tennivalók, amelyek tényleg nagyon fontosak, és vannak olyanok is, amelyeket inkább ne tegyél szex után.

Tedd!

Mosakodj meg!

A nemi szervek lágy lemosása meleg vízzel nemcsak jól esik, hanem segít elkerülni például a húgyúti fertőzést. Arra figyelj, hogy ez csak külső mosakodás legyen, nem kell irrigálni, és főleg ne szappannal, tusfürdővel mosakodj odalent, mert ezek parfümöt tartalmazhatnak, ami irritálhatja a bőrt. Az irrigálást sokan ajánlják, de szex után ez többet árt, mint használ. Ennek az az oka, hogy az irrigálófolyadékok felborítják a hüvelyflóra egyensúlyát.

Menj el pisilni!

Igen, ez elég furcsán hangzik, de hasznos, ha együttlét után elmész WC-re. Nem kötelező, de hasznos, ugyanis növeli a fertőzés veszélyét, hogy szex közben a húgycsőbe is juthatnak baktériumok. Amikor kiüríted a húgyhólyagod, akkor ezeket a rossz baktériumokat is üríted. Ha iszol egy pohár vizet, segíthetsz, hogy könnyebben tudj pisilni, emellett a víz hidratál is.

Moss kezet!

Ez most amúgy is hatványozottan fontos, de szex után is jó, ha figyelsz rá. A fertőzések terjedését egy kis víz és szappan képes megállítani, ezért élj a lehetőséggel.

Viselj pamut alsóneműt!

A műszálas ruhák, fehérneműk izzadást okoznak, ezzel pedig ideális közeget teremtenek a gombák és a baktériumok számára. Viselj pamutból készült fehérneműt, ami kellően kényelmes, nem mellesleg pedig elég szexi is… próbáld ki!

Ne tedd!

Ne szappannal mosd meg a nemi szerved!

A szappan allergiás reakciót válthat ki, vagy irritálhatja az érzékeny területet. Mivel a hüvelybemenet és a hüvely maga is duzzadt állapotban van a folyamatos dörzsölődés következtében, a szövetek is tele lehetnek mikrosérülésekkel, a fertőzés veszélye nagyobb.

Ne kádban fürödj!

Szex után, ahogy már említettük, a szövetek megduzzadnak és a bőr felső rétege kissé elvékonyodik. A mikrosérüléseken keresztül jobban bejutnak a kórokozók is, amelyek a csapvízben elszaporodtak. A kádfürdőben ez szinte elkerülhetetlen.

Ne használj nedves törlőkendőt!

A nedves törlőkendők sok mindenre jók. Felfrissítenek, letörlik a piszkot a kezedről, stb. Ám szex után inkább kerüld a használatukat, ugyanis kifejezetten sok illatanyagot tartalmaznak, valamint fertőtlenítőszereket is, amelyek allergiát válthatnak ki és irritációt okozhatnak. Ezen kívül felboríthatják a hüvely baktériumflórájának egyensúlyát is.

Ha tudod magadról, hogy valamilyen fertőzésed van, észleled a tüneteket (égő érzés, viszketés, csípő érzés vizeléskor, a normálistól eltérő hüvelyfolyás), akkor inkább ne szeretkezzetek, mert a fertőzések könnyen terjednek, és vissza is kaphatod a pasidtól, ha nem vagytok elég körültekintőek. Amíg ki nem kezeled a fertőzést, mellőzzétek a szexuális életet.

 

Tarjáni Rita


Van (szexuális) élet a G-ponton túl
Van (szexuális) élet a G-ponton túl
Érezd magad bombázónak – azokon a napokon is
Érezd magad bombázónak – azokon a napokon is
Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk
Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk
Ismét itt a kedvenc napunk, a szerelmesek napja!
Ismét itt a kedvenc napunk, a szerelmesek napja!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.