intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A szex nem csak orgazmus! – A nőknek sokkal többről szól

A szex nem csak orgazmus! – A nőknek sokkal többről szól

Tény, hogy a férfiak a szexben az aktust magát helyezik a középpontba. A nők más vonalon kezelik a szexualitást, erről viszont a férfiak többségének nem sok fogalma van. Csak a kérdést teszik fel újra és újra: „Miért olyan nehéz kielégíteni egy nőt?”

A férfiak nem értik a nőket

Igaz, hogy nem szeretünk általánosítani, de sajnos ez tényleg így van. A férfiak nehezen értik a nőket, főleg azokat a nőket, akik minden pillanatban megélik nőiségüket, jól bánnak a természet adta kincseikkel. A harmonikus párkapcsolat azonban nemcsak az érzelmeken múlik, hanem bizony azon is, hogy a férfi tudja (ha nem tudja, tanulja meg), hogyan kell egy nőhöz közelíteni.

A férfiak vágya egyértelmű, akár már a nő puszta látványára fellobban. A nőknek ezzel szemben időre van szükségük ahhoz, hogy izgalomba jöjjenek.

Ha nincs előjáték, a nőknek nehezen megy

Amikor egy férfi csak arra törekszik, hogy kielégítse a nőt és ő maga is kielégüljön a szexuális aktus során, az egész nehezen fog működni. A nőnek ugyanis nem az orgazmus a legfontosabb. Ha azonban azt érzi, hogy a férfinak az a leglényegesebb, akkor szorongani kezdhet az együttlétektől. Félhet, hogy mi lesz, ha nem lesz orgazmusa, mi lesz, ha a férfi ezt észreveszi. Az orgazmust sok nő pont ezért tetteti.

A férfi közelebb kerülhet a női lélekhez…

…és ezáltal a testhez is. Egy dolgot kell csak elfogadni, a nők máshogy működnek. Pont ebből ered a különlegességük, pont attól titokzatosak és kicsit megközelíthetetlenek a férfiak számára. Dr. Rusz Edit szerint „Addig kell elmenni, ameddig a pár mindkét tagjának jó, ha adott esetben ez „csak” egy szenvedélyes csókolózás, akkor addig. Ki kell élvezni a pillanatokat és az együtt töltött időt.”  

A férfinak el kell engedni, hogy egy feladatként tekintsen arra, hogy kielégítse a nőt, nem teljesítménynek, nem versenynek kell felfognia a szexet. Nem az a feladat, hogy a férfiagyból hirtelen női agy legyen, inkább lelki szinten kell kicsit közeledni a női felfogáshoz. El kell fogadni, hogy a nők nem egy pillantástól jön izgalomba, hanem szükség van egy kis pluszra is. Azt is el kell fogadni, hogy a nőknél nem mindig minden úgy alakul, ahogy a férfi elképzelte. Az, hogy a férfi fenntartsa a nő izgalmát, az az igazi kihívás, sokkal nagyobb a jelentősége, mint az aktus végén a gyönyörnek. Egy szexuális együttlétre időt kell szánni, hogy az a nőnek is jó legyen. Nem az azonnali kielégülésre kell hajtani, nem ezt kell célul kitűzni, hanem meg kell élni az intim, szenvedélyes pillanatokat, és szabadulni kell a beidegződött rutinoktól.

 

Ligeti Anna


Ennél kínosabb már nem is lehetne
Ennél kínosabb már nem is lehetne
10 dolog, amit imádok benned
10 dolog, amit imádok benned
5 ok, amit érdemes az  orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
5 ok, amit érdemes az orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Egy-két randi, csak ennyi vagy!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.