intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

A szexuális egészségnevelés hosszú és tartalmas utat járt be az elmúlt években. Minél több információ jut a birtokunkba a biztonságos szexről, annál felvilágosultabbak lesznek, egyre okosabb döntéseket hozunk a hálószobában. Egy friss tanulmány szerint azonban a nemibetegségek kérdésköre nem tartozik azok közé a szexualitással összefüggő témák közé, amelyről szívesen beszélünk. A tanulmány megállapította, hogy az emberek zöme nem beszél esetleges régebbi nemibetegségeiről új partnerének.

Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

Egy kapcsolat alapja a bizalom (persze sok más dolog mellett). Azonban ha nem vagyunk hajlandók felfedni szexuális múltunkat partnerünk előtt, az nem nevezhető egyértelműen bizalomnak. Ez a tény meg is rengetheti a friss szerelmi kapcsolatot. 

A fent említett tanulmány ugyan nem Magyarországon készült, de akár készülhetett volna itt is, mivel az eredmények ránk is nagyon jellemzők. Az Indiana Egyetem szexuális egészséggel foglalkozó központjában végezték a kutatást. Kiderült, hogy az emberek nagyon ritkán teszteltetik új partnerüket, sőt ők sem teszteltetik magukat semmilyen nemibetegségre egy új, komoly kapcsolat, vagy alkalmi viszony megkezdése előtt.

Miért nem beszélünk még mindig nyíltan a nemibetegségekről?

A kutatók azt is megállapították, hogy a legtöbb ember nem beszél a nembetegség-szűrésről vagy nagyon hiányosan adja elő a történetet (például nem mondja meg, hogy mire szűrték a közelmúltban). Sokan azt mondták friss partnerüknek, hogy mentesek mindenfajta szexuális úton terjedő betegségtől, hiszen az utolsó szexuális kapcsolatuk már régen volt, egy monogám kapcsolatban.

Mit tehetsz?

Érthető, hogy sokan félnek, ha szóba kerülnek ezek a kínos dolgok, főleg egy új partnerrel. A társkeresési folyamatban a szex első alkalommal önmagában is elegendő izgalom, persze, hogy nem szívesen tárulkozunk ki a szexuális történelmünket illetően. A valóság azonban az, hogy a vak szerencse nem véd meg a szexuális aktivitás nagyon is valós veszélyétől.

1. Jó, ha tudod, hogy még akkor is, ha a biztonságos szexre törekszel, fogamzásgátlót szedsz, és ezzel védekezel a nem kívánt terhesség ellen, még mindig ki vagy téve a nemi úton terjedő betegségeknek, amelyek hosszú távú következményekkel járhatnak az egészségedre és a jó közérzetedre is.

Szerencsére sok olyan dolog van, ami segíthet abban, hogy a számodra kínos beszélgetés kényelmesebb legyen. Először is, jó, ha tudod, hogy ez a beszélgetés hosszabb lesz egy kis dumcsinál. Ne várd meg, amíg egymás ruháit tépitek lefelé, mert olyankor már kicsit furán hangzik a kérdés, hogy „drágám, ugye nemrég teszteltek nemibetegségekre?”

2. A legjobb, amit javasolhatsz, egy közös tesztelés. Ez egyszerű és hatékony módja annak, hogy pont kerüljön a mondat végére. Mindketten pontos és naprakész információkat kaphattok az állapototokról.

Vannak otthon végezhető tesztek, de jobban jártok, ha egy kórházban ejtitek meg a vizsgálatot, mielőtt a dolgokat egy szinttel feljebb emelitek.

3. Végül, ha van valami mondanivalód az új partnerednek, mindenképp légy őszinte. A kertelés most nem időszerű. Ha valamilyen szexuális úton terjedő betegséggel élsz, hasznos, ha mindent tudsz arról a betegségről. Tájékozódj róla az interneten, keresd fel az orvosod.  Igen, nehéz őszintének lenni egy ilyen dologban, de abba gondolj bele, hogy egy szempillantás alatt vége lehet mindennek, mert a nemi úton terjedő betegséget átadhatod partnerednek is, így ő is beteg lehet. Ezt a rizikót pedig nem szabad vállalnod.

Ha kérdésed van a témában, keresd szakértőinket online rendelésünkön, itt!


10 dolog, amit imádsz a pasidban
10 dolog, amit imádsz a pasidban
7 árulkodó jel, hogy a pasid szerelmes beléd
7 árulkodó jel, hogy a pasid szerelmes beléd
Szív vs. ész, avagy az örök harc
Szív vs. ész, avagy az örök harc
Fájdalmas együttlétek
Fájdalmas együttlétek
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.