intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Minden, amit a pettingről tudni szeretnél

Minden, amit a pettingről tudni szeretnél

Sok-sok olvasói kérdést kapunk, aminek nagyon örülünk. Mostani cikkünk témáját is egy ilyen kérdés adta, hiszen online rendelésünkön került elő a téma: mi a petting pontosan. Igyekszünk hát most mindent elmondani róla.

Minden, amit a pettingről tudni szeretnél

Maga a szó, angol eredetű, a szoros jelentése simogatás, szeretgetés, becézgetés. Összefoglaló név, ugyanis nemcsak egy cselekedetet takar, hanem minden olyan tevékenység beletartozik, ami a szexuális együttlétkor előfordulhat, kivéve a behatolást, magát az aktust. A pettinghez tartozik tehát az ölelkezés, a csókolózás, a simogatások, apró érintések, kézzel, vagy szexuális segédeszközökkel történő izgatás és az orális szex, valamint a páros maszturbálás is.

Sok szempontból is nagy a jelentősége. Tini korban azért nagyon fontos, mert ez az az út, ahogy a legkönnyebben felfedezhető a másik teste, a partner összes reakciója, az érintésekre, izgatásra adott válaszok. A petting segít megismerni önmagad is, illetve beletanulni kicsit a szexualitás mélyebb rétegeibe, az erotikába, az intimitásba.

Nem ugyanaz, mint az előjáték, annál több, hiszen a petting eljuttathat mindkettőtöket az orgazmushoz, míg az előjáték a behatolásos szex előtti – nagyon is fontos – bemelegítés.

Minden, amit a pettingről tudni szeretnél

Ismerd meg a partnered

A szex akkor igazán jó, ha mindkettőtöknek jó, ez evidens. A petting hozzásegít ahhoz, hogy pontosan tisztában légy a saját tested igényeivel, illetve a párod igényeivel is. Ez elengedhetetlen lépcső ahhoz, hogy később nagyon jó szexuális életed legyen. A kettőtök közt lévő harmóniát lehet vele növelni, hiszen apróságokkal is örömöt tudtok okozni egymásnak, csak tudni kell, hogyan. A pettinggel védekezhettek az ellen, hogy rutinszerűvé váljon a szexuális életetek, hiszen mindig rejt magában valami újdonságot, amit még nem próbáltatok ki.

Az aktuson túl

Manapság sajnos az dívik, hogy a párok rutinszerűen, vagy gyorsan lezavarnak egy-két menetet hetente, csak, hogy meglegyen az „adag szex”. Sokszor nemhogy petting nincs köztük, de még az előjátékot is átugorják, hiszen így időt lehet spórolni. Ez a felfogás sajnos romba is dönthet egy kapcsolatot. Kerülni kell hát azt a nézetet, miszerint a szex kizárólag a behatolás, az aktus. Sokszor nagyon izgalmas, ha nincs közösülés, de mégis csúcsra juttatjátok egymást máshogy. A nők nagy része ugyanis nem képes a hüvelyi orgazmusra, kizárólag a csikló ingerlésével, izgatásával jut el a csúcsra. Ehhez azonban ismerni kell, mit, hogyan szeret, hogy esik jól. Szerencsére már nem abban a korban élünk, amikor a nő teherbeesés céljából elviselte a szexet. Manapság már élvezni is akarja, így a férfiaknak igencsak oda kell figyelniük arra, hogy partnerük is élvezze az együttlétet.

A petting tehát tapasztalatszerzésnek sem utolsó, így kár is kihagyni. Érdemes lassan nekikezdeni, mindenre figyelni. Jusson eszedbe, hogy nem lóverseny ez, a párod egész testét kényeztetheted, nem kell azonnal a nemi szerveknél kezdeni. A petting lehet bármilyen hosszú időtartamú, és közben akár több orgazmust is átélhettek a partnereddel.

Mikor javasolt kifejezetten?

Előfordulhat, hogy nem szedsz fogamzásgátlót, vagy egyikőtöknél sincs óvszer, így nem tudtok megfelelően védekezni a nem kívánt terhesség, illetve a nemi úton terjedő betegségek ellen. Ilyenkor pettinggel szerezhettek egymásnak örömöt, lelkiismeret-furdalás és kellemetlen következmények nélkül. Akkor is a petting a megoldáa, ha a nőgyógyász valamiért nem javasolja a hüvelyi behatolást (lehet az betegség, szülés utáni állapot, stb.). Menstruáció alatt is sokan választják ezt a kielégülési formát. Természetesen a higiéniára minden esetben fokozottan figyelni kell!

Kovács-Hain Zsuzsa


Cupido csak viccel, igaz?
Cupido csak viccel, igaz?
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
„Te színleltél már orgazmust?” – A kérdésre 3 nő és 3 férfi válaszolt
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
Endometriózis és fájdalommentes szexuális élet
3 nyári szexveszély - Összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni a forró nyárban
3 nyári szexveszély - Összegyűjtöttük, hogy milyen veszélyekre érdemes odafigyelni a forró nyárban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.