intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Tényleg a férfiakon múlik, hogy egy nő feladja? – Így dolgozz az önbizalmadon

Tényleg a férfiakon múlik, hogy egy nő feladja? – Így dolgozz az önbizalmadon

Amikor nem vagyunk rendben magunkkal, hajlamosak vagyunk másokat hibáztatni. Azt gondoljuk, hogy mások hatással vannak ránk, negatív energiájukkal befolyásolnak. Sokszor halljuk, hogy a nők többnyire a férfiak miatt vesztik el az önbizalmukat. Tényleg így van ez?

Az önbizalomhiány és a sztereotípiák

Bizonyára te is emlékszel azokra a férfivéleményekre, amelyek felborzolták az idegeket nemrégiben. Ezek szerint a nők feladata az anyaság, a karrier csak másodlagos lehet. Volt olyan híresség, aki szerint a nőknek örök feladata megőrizni szexi kinézetét – még a szülés után is. Ezek a vélemények nem véletlenül hangzottak el. A magyar mentalitás igen közel áll ezekhez, de mégis vajon mi történik a nőkkel, ha megpróbálnak önmaguk lenni, kedvük szerint érvényesülni? Tényleg ezek a sztereotípiák határozzák meg a nők életét, tényleg a férfiak okozzák, ha egy nőnek nincs önbizalma? A férfiakon múlna, ha egy nő feladja és visszahúzódik?

Az önbizalom hiánya nagyon hamar tetten érhető, hiszen jól értelmezhető jelei vannak. Ha észreveszed magadon a következőket, bizonyos, hogy dolgoznod kell az önmagadba vetett hiteden:

  • kerülöd a konfliktust,
  • folyton bocsánatot kérsz még akkor is, ha nem tettél semmit,
  • hajlamos vagy a szorongásra, depresszióra,
  • nem viseled jól a kritikát,
  • túl érzékeny vagy,
  • kerülöd a kihívásokat.

Ugye látod, hogy ezeknek a jeleknek a megléte nem a férfiaktól függ, csakis a bensődben kell keresned az okokat.

Az önbizalom neked is jár

Az önmagunkba vetett hit mindenki sajátja kéne, hogy legyen, mégis nagyon sokan gondolkodnak negatívan a saját képességeikről. (És nemcsak a nők, hanem a férfiak is.) Ez azért elkeserítő, mert számtalan pozitív példa van előttünk, hogy egy nő, aki figyelmet fordít a karrierjére, duzzad az önbizalomtól, lehet jó társa a partnerének, lehet jó anyja a gyermekének, jó barátja a barátainak.

A nő, akinek van elegendő önbizalma, nem csak magabiztosnak tűnik, hanem a bensőjéből fakadóan az. Minden tette és a szavai is azt közvetítik, hogy rendben van önmagával.

Győzd le az önbizalomhiányod!

Akárhogy is van, de tudnod kell, hogy az önbizalmad trenírozása csakis a te dolgod. Senki más nem fejlesztheti rajtad kívül a saját önbecsülésed. Nem adhatod ki bérmunkába, hogy valaki dolgozzon az önmagadba vetett hited pozitív irányba terelésén. Ha úgy érzed, nem elegendő az önbizalmad, dolgozz rajta. Ha kell, merd pszichológus segítségét kérni. Az első lépés azonban az, hogy fogadd el magad. Amíg ezt nem teszed meg tudatosan, addig csak az akadályt fogod látni magad előtt. A gyengeségeidből erősségeket kovácsolni nem könnyű feladat, hosszú ideig is tarthat, de ne feledd: mindent csakis önmagadért teszel.

 

Ligeti Anna


Randizás könnyedén
Randizás könnyedén
5 érv a reggeli szex mellett
5 érv a reggeli szex mellett
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Több tanulás, kevesebb szex – ezek a mai fiatalok
Az első szexuális élmény: útmutató férfiaknak
Az első szexuális élmény: útmutató férfiaknak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.