intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szerepcsere? Nem jó ötlet!

Szerepcsere? Nem jó ötlet!

Egy-egy esti program után annyiszor fut végig az agyamon, hogy mi történt a világgal, hol vannak a normális férfiak! Aztán továbbgondolom az egészet, és rájövök, hogy valószínűleg a férfiak is csak széttárják a kezüket, hogy nincs egy normális nő sem. Frank Róbert szakpszichológus sok-sok témában volt már szakértőnk. Most együtt kerestük a választ arra, hogy  mitől is lesz jó társ a férfi.

Szerepcsere? Nem jó ötlet!
    Frank Róbert

Mit tehet egy férfi azért, hogy boldog legyen a párja?

A nők valójában azt állítják, hogy nincs „normális” férfi, és azt kell mondjam, hogy ez sarkítva igaz is. Mi az oka ennek a tendenciának? A nők megelőzik a férfiakat, azaz egy jó pasinak nem kell hódítani, mert mindent megkap, amit csak szeretne. A férfi pedig ebbe a helyzetbe belekényelmesedik, mást sem kell csinálnia, mint válogatni. Könnyű ehhez a jóhoz hozzászokni, és egyebet se tenni, mint válogatni. A nő viszont igényli a figyelmet, nem szabad, hogy behódoljon a férfinak, mert akkor elveszíti a varázsát. A férfi számára attól izgalmas egy nő, hogy nő, de ahhoz, hogy nő tudjon lenni, nőként is kell kezelni.  A szerepeknek nem szabad felcserélődni, a férfi vigyázza, óvja és támogatja a nőt, és nem fordítva. Nem a nő dominál egy kapcsolatban, még akkor sem, ha az élet más területén ő a határozottabb, otthon szeretetre vágyik, babusgatásra. A férfi – ahogy már mondtam is – belepunnyad az elcsábított szerepébe, és a nő kiszolgáló személyzetté válik. Na, ezt nem szeretik a nők, csak ideig-óráig vállalják be, a férfiak pedig szó szerint a karosszékből végignézik, aztán csodálkoznak, hogy kihűlt a kapcsolat.

A férfiak sokszor önmagukat mentve mondogatják, hogy az én feleségem már csak főz, mos, takarít, nincs benne semmi izgalom. Ezt a férfi teszi a nővel. A férfinak csiszolgatni kell azt az ékkövet, amit a nő személyében megszerzett. Fontos a megszerzés is, ha a férfi a szerepénél marad, akkor ő udvarol, ő küzd, és ő is tartja fenn a tüzet a kapcsolatban. Vacsorákkal, virágcsokorral, összebújásokkal, minden olyannal, amit a nő szeret. Olyan helyzetbe kell hoznia a nőt, amikor a nő igazi nő lehet. Amikor az izgalmak elmúlnak egy kapcsolatban, az mindkét fél hibája. Egy kapcsolatban fontos, hogy a szerepek a helyükön maradjanak.

Hogyan maradhat férfiszerepben a férfi egy jobb egzisztenciájú, jobb anyagi helyzetű nő mellett?

Nagyon egyszerűen. Legyen rá büszke, értékelje, amit elért a nő. Ne harcként élje meg. A világ változik, és ezt el kell fogadni.  Azt gondolom, hogy minden esetben, amikor a nő több pénzt keres, a férfiben van egy kis zavarodottság, talán némi szégyen is, de ennél sokkal nagyobbnak kell lennie a büszkeségnek. Csak értékítélet kérdése, hogy kire lehet büszke a férfi, egy gyönyörű testű nőre, akivel vidáman lehet a plázákban sétálni, vagy egy biológusra, aki a rákkutatásban remekel, vagy egy orvosra, egy ünnepelt színészre vagy cégvezetőre. Egy sikeres nő is lehet természetesen szexi és csinos, de abszolút vonzó lehet a gondolkodása, a kommunikációja is. A férfira motiválóan kell hatnia egy sikeres partnernek. A sikeres nők is hajlamosak otthon alárendelt szerepet felvenni, hogy a férfi ne érezze magát kényelmetlenül, de ennek nem kell így lennie. A nőnek fel kell vállalni az elért érékeit, és a férfiaknak is értékként kell erre tekinteni. A férfinak el kell fogadnia, sőt drágakőként kell tekintenie a nőre, és akkor lesz a kapcsolat tartós, erős és mindkét fél számára boldogságot, biztonságot nyújtó.

Milyen szerepe van a férfinak a fogamzásgátlásban?

A fogamzásgátlás közös felelősség, ez egyértelmű. Legtöbb esetben azonban a nő vállalja fel a nagyobb részét, hiszen a hormonális fogamzásgátlás a legegyszerűbb, és a férfi számára a legpraktikusabb lehetőség. A férfiak számára sokszor macerás a gumióvszer használata, hiszen eltűnnek a felnőtt filmeken látott sémák, pedig ez is megoldható, kiküszöbölhető, de ehhez is kell mind a két fél a kapcsolatban. Egy biztos: beszélni kell a fogamzásgátlásról, és a gyermekvállalásról is, mindkettő közös döntés kell, hogy legyen, nem lehet ez a nő kizárólagos feladata és terhe. Meg kell beszélni a lehetőségeket, akár ki is kell próbálni őket, és nem klisékre hivatkozva elutasítani. Ezután közösen kell kiválasztani a mindkét fél számára elfogadható és megbízható fogamzásgátló módszert.

 

Haris Éva


Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex
Szexualitás - A csóktól jobb és teljesebb a szex
Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?
Mennyi lehet az elegendő szex egy párkapcsolatban?
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
Az alváshiánynak köze van a szexuális problémáidhoz
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
5 kérdés a szexről, amit megbeszélhetsz a barátnőddel
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.