intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Az őszinteség szex közben is fontos

Az őszinteség szex közben is fontos

Félsz megmondani, ha valami nem jó az ágyban, vagy zavar? Megnyugtatlak, ezzel nem vagy egyedül. Sok nő nem mer szólni, nehogy megsértődjön a partnere, inkább elvisel. De ez így kinek jó?

A kommunikáció fontosságáról nem lehet elégszer beszélni, mi is sokszor írtunk erről oldalunkon. Sajnos azonban mégis tele van a padlás olyan problémákkal, amelyeket a párok nem beszélnek meg egymással, és ez kimondatlanul, konfliktusokhoz vezet. Sok párnál pont emiatt feneklik meg a szexuális élet, a beletörődés ugyanis nem változtatja meg az alapvető gondokat. Orgazmusproblémákhoz, sőt a szex teljes elmaradásához is vezethet, ha nem szólsz, amikor valami zavar.

Van néhány olyan probléma az ágyban, ami sok nőnek okoz kellemetlen perceket szex közben, de valamiért nem mernek, vagy nem akarnak szólni, nehogy sértődés legyen a vége.

Túl rövid, vagy egyáltalán nincs előjáték

Egy nőnek hosszabb ideig tart ráhangolódni a szexre, mint egy férfinak. Természetesen nem minden esetben, de általában nem elég egy ötperces, gyors előjáték. Sajnos a férfiak még mindig azt hiszik, hogy az előjáték a nők hisztije, és nincs is rá szükség. Pedig egy nőnek akár 20 perces simogatásra, kényeztetésre is szüksége lehet ahhoz, hogy megfelelően készen álljon a behatolásra. Ha ugyanis nem elég nedves a hüvely, könnyen lehet fájdalmas is a közösülés, ami ugye senkinek sem kellemes élmény. Ha a hüvely kidörzsölődik, vérezhet, és a nő a behatolás után is fájdalmat érezhet. Ha úgy érzed, hogy a párod nem fordít elegendő figyelmet az előjátékra, csak úgy, belevágna a közepébe, légy hozzá őszinte. Mondd el nyugodtan, hogy még nem készültél fel, szeretgessen még egy kicsit. Vedd elő az erotikus kisugárzásod, suttogj a fülébe, milyen jó neked, amit csinál. Biztos nem lesz ellenvetése.

Nem jó az illata

Mármint ott lent… Ez higiéniai kérdés, ami igen kényes téma, bár eléggé gyakori. A férfiak zöme nem tartja olyan fontosnak, mint amekkora a jelentősége egy orális szexnél például. Ez az a téma, aminél nem lehet kerek perec a tárgyra térni, kicsit el kell terelni a mondanivalót. Nehéz, de el kell mondanod, hogy változtatni tudjon a partnered. Lehet, hogy neki fel sem tűnt, hogy mi a helyzet. Próbálkozz óvatosan, nem lesz könnyű dolgod, a „jég” nagyon vékony, vigyáznod kell, hogy nehogy beszakadjon. Erre nincs jó módszer, neked kell megtalálnod a párodhoz vezető utat, azt a hangot, ahogyan elmondhatod neki, hogy nem igazán tetszik az illata.

Nem megfelelő számodra a pozíció

A jól megválasztott pozitúra nagyon fontos, akárcsak az előjáték. Az orgazmus elérésében óriási a szerepe annak, hogy kényelmes-e az adott szexpóz. Egyikőtöknek sem lesz kielégítő, ha te csak elfogadod, hogy a párod elégedett. A szex lényege az, hogy mindkét fél jól érezze magát, és ha lehet, eljusson az orgazmusig. Ne késlekedj megmondani a szerelmednek, hogy számodra kényelmetlen pozícióban próbál beléd hatolni, és váltsatok testhelyzetet.

Látod, hogy nincs ott fejben

A szexualitás nagyrészt nem a testiségen múlik. Bizony, bármilyen bután is hangzik ez, a dolog 80%-a a fejben játszódik le. Az agy adja az orgazmus érzését is. Ha azonban a párodon érzed, látod, hogy nincs veled fejben, akkor feltétlen szóvá kell tenned. Ez ugyanis hatással van a teljesítményére, így pedig az egész együttlétre is. Kedvesen hozd fel a témát, kérdezz rá, hogy van-e valami problémája, és ha kell, beszéljétek meg.


Ligeti Anna


Mozgással a jobb szexért
Mozgással a jobb szexért
Kedves
Kedves
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Te hogy vitázol a szerelmeddel? – 3 nőt és 3 férfit kérdeztünk, van, aki a szex miatt szereti a veszekedést
Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja
Szerelem vagy szex – mindkettő lehet egy kapcsolat alapja
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.