intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Lefekvéskor nagyon sokat beszélgetünk a férjemmel. Ilyenkor van időnk kicsit átbeszélni a mögöttünk álló napot, kivesézni, hogy mit hogyan kellett volna másképp tennünk aznap a gyerekekkel. Vagy egy-egy film tartalmát elemezgetjük, míg el nem alszunk. Ez olyan jó, és bevált dolog az életünkben.

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Egyik este igen tartalmas beszélgetést folytattunk arról, hogy én láttam egy 100-as listát, amelyet 253 filmkritikus állított össze. Az első helyezett a Marilyn Monroe – Tony Curtis – Jack Lemmon hármasának köszönhető, Van, aki forrón szereti lett. Aranyos film, szeretjük, de azért az, hogy ez legyen az első minden idők 100 legjobb vígjátéka közül, kicsit túlzás – szerintem. Ahogy a férjemmel erről beszélgettünk, tovább fűztük a szót, és megemlítette, hogy annyira hiányoznak a régi jó hollywoodi filmek, a jó öreg francia mozik és magyar klasszikusok, amelyeken mi is felnőttünk. Azok a jó, kosztümös mozik, amelyeknek a hangulatától nem volt könnyű szabadulni.

Ezek a filmek adtak nekünk, akkori gyerkőcöknek olyan hétköznapi hősöket, amelyeket a mai filmek nem adnak a mi gyerekeinknek. Ezek a hősök képesek voltak harcolni a szerelmükért, és ha kell, meghalni érte. Ezek a hősök napokig küzdöttek az életben maradásért, míg végül siker koronázta erőfeszítéseiket. A jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak méltó büntetésüket. Minden olyan szép, kiszámítható és nagyon igazi volt. Minden film után kellemes érzésekkel hajtottuk álomra a fejünket, és vártuk a hétvégét, amikor a barátainkkal kiosztjuk egymás közt a szerepeket, a film karaktereit.

Persze arra jutottunk a férjemmel, hogy ez az egész nagyon is rajtunk múlik, hiszen csak mi döntjük el, hogy a két kiskorú gyermekünk milyen filmeken, rajzfilmeken, animációs filmeken szocializálódjék. Ám az is benne van a pakliban, hogy ha nem ismerik az újdonságokat, akkor lemaradnak, emiatt pedig hátrányba kerülnek a többséggel szemben.

De vajon érdemes beállni a sorba? Vagy menők lesznek, ha ismerik ezeket a régi filmeket? Azt hiszem, kicsit ebből is, és kicsit abból is ismerniük kell. Tudniuk kell, ki volt az öreg halász Hemingway Az öreg halász és a tenger filmfeldolgozásában, tudniuk kell, ki volt Gregory Peck, és miért üldözte annyira Moby Dicket, vagy ki volt Zorba, a görög. Szeretnénk, ha ismernék a Tulipános Fanfan történetét, és tudnák, hogy A Fekete Tulipánt Alain Delon alakította. Szeretném, ha a fantáziájukban a hős képe nem csupán Harry Potter lenne, hanem Davey Crockett is, és a vígjáték nem csak az Apádra ütök lenne számukra, hanem mondjuk a csendőr-filmek Louis De Funès-szel vagy az Indul a bakterház. Jó lenne, ha a vágyaikban megfogalmazódna egy olyan nyár képe, mint a Tüskevár című filmben. Persze nem lehet az időt megállítani, ismerniük kell a jelen kultúráját is, de akárhogy is, ma már nincsenek igazi, hétköznapi hősök, vagy legalábbis nem olyan kaliberűek, mint a régi filmek karakterei. Azt hiszem, DVD-keresgéléssel fogom tölteni a szabadidőm egy részét, hogy megmutathassam, milyen volt a mi gyerekkorunkban örülni annak, hogy szombaton volt egy ilyen kosztümös film, vagy csodajó vígjáték. Akkor, amikor még érték volt moziba menni, amikor még öröm volt megnézni egy-egy ilyen filmet, hogy utána eljátszhassuk a tartalmát a mi eszközeinkkel.


Így ess szerelembe  egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon
Így ess szerelembe egy idegennel – kizárólag tudományos alapokon
Ki kezdeményezze a szexet?
Ki kezdeményezze a szexet?
Fedezd fel a szerepjátékokat
Fedezd fel a szerepjátékokat
Az első szexuális élmény: útmutató férfiaknak
Az első szexuális élmény: útmutató férfiaknak
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.