intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Lefekvéskor nagyon sokat beszélgetünk a férjemmel. Ilyenkor van időnk kicsit átbeszélni a mögöttünk álló napot, kivesézni, hogy mit hogyan kellett volna másképp tennünk aznap a gyerekekkel. Vagy egy-egy film tartalmát elemezgetjük, míg el nem alszunk. Ez olyan jó, és bevált dolog az életünkben.

Hol vannak a hétköznapi hősök?

Egyik este igen tartalmas beszélgetést folytattunk arról, hogy én láttam egy 100-as listát, amelyet 253 filmkritikus állított össze. Az első helyezett a Marilyn Monroe – Tony Curtis – Jack Lemmon hármasának köszönhető, Van, aki forrón szereti lett. Aranyos film, szeretjük, de azért az, hogy ez legyen az első minden idők 100 legjobb vígjátéka közül, kicsit túlzás – szerintem. Ahogy a férjemmel erről beszélgettünk, tovább fűztük a szót, és megemlítette, hogy annyira hiányoznak a régi jó hollywoodi filmek, a jó öreg francia mozik és magyar klasszikusok, amelyeken mi is felnőttünk. Azok a jó, kosztümös mozik, amelyeknek a hangulatától nem volt könnyű szabadulni.

Ezek a filmek adtak nekünk, akkori gyerkőcöknek olyan hétköznapi hősöket, amelyeket a mai filmek nem adnak a mi gyerekeinknek. Ezek a hősök képesek voltak harcolni a szerelmükért, és ha kell, meghalni érte. Ezek a hősök napokig küzdöttek az életben maradásért, míg végül siker koronázta erőfeszítéseiket. A jók elnyerték méltó jutalmukat, a rosszak méltó büntetésüket. Minden olyan szép, kiszámítható és nagyon igazi volt. Minden film után kellemes érzésekkel hajtottuk álomra a fejünket, és vártuk a hétvégét, amikor a barátainkkal kiosztjuk egymás közt a szerepeket, a film karaktereit.

Persze arra jutottunk a férjemmel, hogy ez az egész nagyon is rajtunk múlik, hiszen csak mi döntjük el, hogy a két kiskorú gyermekünk milyen filmeken, rajzfilmeken, animációs filmeken szocializálódjék. Ám az is benne van a pakliban, hogy ha nem ismerik az újdonságokat, akkor lemaradnak, emiatt pedig hátrányba kerülnek a többséggel szemben.

De vajon érdemes beállni a sorba? Vagy menők lesznek, ha ismerik ezeket a régi filmeket? Azt hiszem, kicsit ebből is, és kicsit abból is ismerniük kell. Tudniuk kell, ki volt az öreg halász Hemingway Az öreg halász és a tenger filmfeldolgozásában, tudniuk kell, ki volt Gregory Peck, és miért üldözte annyira Moby Dicket, vagy ki volt Zorba, a görög. Szeretnénk, ha ismernék a Tulipános Fanfan történetét, és tudnák, hogy A Fekete Tulipánt Alain Delon alakította. Szeretném, ha a fantáziájukban a hős képe nem csupán Harry Potter lenne, hanem Davey Crockett is, és a vígjáték nem csak az Apádra ütök lenne számukra, hanem mondjuk a csendőr-filmek Louis De Funès-szel vagy az Indul a bakterház. Jó lenne, ha a vágyaikban megfogalmazódna egy olyan nyár képe, mint a Tüskevár című filmben. Persze nem lehet az időt megállítani, ismerniük kell a jelen kultúráját is, de akárhogy is, ma már nincsenek igazi, hétköznapi hősök, vagy legalábbis nem olyan kaliberűek, mint a régi filmek karakterei. Azt hiszem, DVD-keresgéléssel fogom tölteni a szabadidőm egy részét, hogy megmutathassam, milyen volt a mi gyerekkorunkban örülni annak, hogy szombaton volt egy ilyen kosztümös film, vagy csodajó vígjáték. Akkor, amikor még érték volt moziba menni, amikor még öröm volt megnézni egy-egy ilyen filmet, hogy utána eljátszhassuk a tartalmát a mi eszközeinkkel.


Ezt szeretik a nők a szexben 18+
Ezt szeretik a nők a szexben 18+
Három kimondatlan igazság a női szexualitásról
Három kimondatlan igazság a női szexualitásról
Függőség, az egészségtelen párkapcsolat
Függőség, az egészségtelen párkapcsolat
Mi okozhatja, ha szex után szédülsz? Aggódnod kell?
Mi okozhatja, ha szex után szédülsz? Aggódnod kell?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.