intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Sírj csak, sírj nyugodtan!

Sírj csak, sírj nyugodtan!

Már születésünktől kezdve sírunk. Állítólag a csecsemők hatféleképpen tudnak sírni. Minden élethelyzetre, minden kényelmetlenségre megvan az a hangerő, az a sajátos „sírásnyelv”, amit használnak, hogy tudtunkra adják, mi a baj. Felnőttként sem szabad leszokni a sírásról, ugyanis egy kiadós bőgésnek számtalan jótékony hatása van.

Sírj csak, sírj nyugodtan!

A kisfiúk és a kislányok iskolás korukig nagyjából ugyanannyit sírnak, majd a suli kezdetétől észrevehető, hogy a fiúk kevesebbet (vagy egyáltalán nem) sírnak. Ennek az az oka, hogy a társadalom ezt várja el tőlük. Egy fiúnak, férfinak nem illik sírnia, a sírás a gyengeség jele. Az ókorban és a középkorban ez nem így volt: a nők és a férfiak is sírtak, ha jól esett, senki nem kövezte meg őket ezért.

Idősebb korunkban – amikor a nemi hormonok szintje közel egyenlővé válik a két nemnél – a nők kevesebbet, a férfiak kicsit többet sírnak fiatalabb önmagukhoz képest.

De miért is sírunk valójában?
A sírás általában akaratlanul tör elő, akárcsak a nevetés. Eléggé igénybe veszi szervezetünket, hiszen az arcvonások megváltoznak, rázkódunk, az arc felpuffad, a szemek kipirosodnak, és még sok más, látható és láthatatlan jele van annak, ha valaki sírt. Sírás közben igazából mindenféle tevékenységre alkalmatlanok vagyunk. A sírás mindig felszabadító érzés. Ez a pszichénk védekezése valamilyen külső hatásra: bánatra, katartikus örömre, bűntudatra, tehetetlenség érzésére, haragra – tehát szélsőséges érzelmi hatásokra.

Tudósok kutatták és kutatják ma is a sírást magát, de azon kívül, hogy a könny hol és hogyan képződik, mit tartalmaz, sok mindent még nem sikerült feltárniuk a mechanizmusáról. Az mindenesetre biztos, hogy a könny hormonokat tartalmaz, és a sírás valamiféle válaszjelenség a megbomlott hormonális egyensúlyra. Az intenzív érzelmi hatások ugyanis igen intenzív hormontermelést indítanak el. A felesleg egy részét pedig nagy valószínűséggel a sírással juttatjuk ki a szervezetünkből.

A sírás pozitív hatásai

·         Oldja a feszültséget

·         Ellazít

·         Stabilizálja a feldúlt lelkiállapotot

·         Felszabadító érzést hagy maga után

·         Fokozza az endorfin termelődését

·         Csökkenti a stresszt, ezáltal a stressz okozta betegségek kockázata csökken

o       ilyen pl. a fejfájás

o       különböző szív- és érrendszeri betegségek

o       depresszió

o       hajhullás

 Ha sírtál egy nagyot, bizonyára látszani fog az arcodon is: a szemed kivörösödhet, az arcod felpuffadhat, és valószínűleg nehezen tudsz az orrodon lélegezni. Használj orrcseppet, a szemedre lehűtött zöldtea-filtert, az arcodra pedig nagyon jó a hideg víz. Hidd el, pillanatok alatt megnyugszol, ha sírsz egyet, a lényeg, hogy ne tartsd vissza, mert azzal nem használsz magadnak.


Amikor a pasi csókol..
Amikor a pasi csókol..
Mozgással a jobb szexért
Mozgással a jobb szexért
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Férfitípusok, akik nem visznek előre
Hűtlenség gén?
Hűtlenség gén?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.