intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Sírj csak, sírj nyugodtan!

Sírj csak, sírj nyugodtan!

Már születésünktől kezdve sírunk. Állítólag a csecsemők hatféleképpen tudnak sírni. Minden élethelyzetre, minden kényelmetlenségre megvan az a hangerő, az a sajátos „sírásnyelv”, amit használnak, hogy tudtunkra adják, mi a baj. Felnőttként sem szabad leszokni a sírásról, ugyanis egy kiadós bőgésnek számtalan jótékony hatása van.

Sírj csak, sírj nyugodtan!

A kisfiúk és a kislányok iskolás korukig nagyjából ugyanannyit sírnak, majd a suli kezdetétől észrevehető, hogy a fiúk kevesebbet (vagy egyáltalán nem) sírnak. Ennek az az oka, hogy a társadalom ezt várja el tőlük. Egy fiúnak, férfinak nem illik sírnia, a sírás a gyengeség jele. Az ókorban és a középkorban ez nem így volt: a nők és a férfiak is sírtak, ha jól esett, senki nem kövezte meg őket ezért.

Idősebb korunkban – amikor a nemi hormonok szintje közel egyenlővé válik a két nemnél – a nők kevesebbet, a férfiak kicsit többet sírnak fiatalabb önmagukhoz képest.

De miért is sírunk valójában?
A sírás általában akaratlanul tör elő, akárcsak a nevetés. Eléggé igénybe veszi szervezetünket, hiszen az arcvonások megváltoznak, rázkódunk, az arc felpuffad, a szemek kipirosodnak, és még sok más, látható és láthatatlan jele van annak, ha valaki sírt. Sírás közben igazából mindenféle tevékenységre alkalmatlanok vagyunk. A sírás mindig felszabadító érzés. Ez a pszichénk védekezése valamilyen külső hatásra: bánatra, katartikus örömre, bűntudatra, tehetetlenség érzésére, haragra – tehát szélsőséges érzelmi hatásokra.

Tudósok kutatták és kutatják ma is a sírást magát, de azon kívül, hogy a könny hol és hogyan képződik, mit tartalmaz, sok mindent még nem sikerült feltárniuk a mechanizmusáról. Az mindenesetre biztos, hogy a könny hormonokat tartalmaz, és a sírás valamiféle válaszjelenség a megbomlott hormonális egyensúlyra. Az intenzív érzelmi hatások ugyanis igen intenzív hormontermelést indítanak el. A felesleg egy részét pedig nagy valószínűséggel a sírással juttatjuk ki a szervezetünkből.

A sírás pozitív hatásai

·         Oldja a feszültséget

·         Ellazít

·         Stabilizálja a feldúlt lelkiállapotot

·         Felszabadító érzést hagy maga után

·         Fokozza az endorfin termelődését

·         Csökkenti a stresszt, ezáltal a stressz okozta betegségek kockázata csökken

o       ilyen pl. a fejfájás

o       különböző szív- és érrendszeri betegségek

o       depresszió

o       hajhullás

 Ha sírtál egy nagyot, bizonyára látszani fog az arcodon is: a szemed kivörösödhet, az arcod felpuffadhat, és valószínűleg nehezen tudsz az orrodon lélegezni. Használj orrcseppet, a szemedre lehűtött zöldtea-filtert, az arcodra pedig nagyon jó a hideg víz. Hidd el, pillanatok alatt megnyugszol, ha sírsz egyet, a lényeg, hogy ne tartsd vissza, mert azzal nem használsz magadnak.


A hűtlenségről
A hűtlenségről
5 dolog, amitől kiakadnak a pasik az ágyban
5 dolog, amitől kiakadnak a pasik az ágyban
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
5 olyan szokás, ami tönkreteszi a kapcsolatod
Neked melyik a legérzékenyebb pontod?
Neked melyik a legérzékenyebb pontod?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.