intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Te most is eléggé figyelsz a fogamzásgátlásra? 6 fiatalt kérdeztünk meg

Te most is eléggé figyelsz a fogamzásgátlásra? 6 fiatalt kérdeztünk meg

A jelenlegi helyzetben természetes, hogy a gondolataink nem igazán tudnak elterelődni az egészségünkről. Figyelünk, hogy hova megyünk, meddig maradunk, és arra, hogy mindig legyen nálunk maszk és kézfertőtlenítő. Nehéz most minden másban előrelátónak lenni. A normál orvosi vizsgálatok most kicsit háttérbe szorulnak, hiszen nem jó sok embernek egy légtérben lenni. A nőgyógyászati látogatások is kissé megritkultak, így fontos, hogy a fogamzásgátlóddal kapcsolatban előrelátó légy.

Hanga (19)

Egyetemista vagyok, így most itthon kell megoldanom a tanulást. A barátom, akivel együtt járunk egyetemre, fél éve nálunk lakik, most sem akartunk elválni egymástól, így itt maradt. Már 17 éves koromtól rendszeresen járok nőgyógyászhoz, mert úgy gondolom, ez nagyon fontos. Hosszú távú fogamzásgátló módszert, minipillt használok. Ezt tartottuk a legjobbnak az orvosommal. Amikor jött a második hullám, egyből léptem, tudtam, hogy nem lesz bármikor alkalmam ellátogatni a nőgyógyászhoz, ha mondjuk csak gyógyszert íratnék. Elmentem hát, és így most nem vagyok gondban, nem kell a váróban ülnöm, nyugodt lehetek. A barátommal tudunk egymásra figyelni, nem aggódom, hogy esetleg teherbe esem, mert van fogamzásgátlóm.

Dorina (21)

Tablettát szedek, de most nem voltam túl előrelátó. Olyan fura megszokni, hogy nem mehetek akármikor gyógyszert íratni, nem rohanhatok, amikor akarok. Most inkább azon vagyok, hogy egészséges maradjak, ezért, ha lehet, kevesebbet megyek emberek közé. Azokat a találkozókat inkább elhalasztom, amelyek nem létfontosságúak. A pasimmal most óvszert használunk, de a nőgyógyászom mondta, hogy van lehetőség e-recept felírására is, úgyhogy hamarosan újra szedhetem a tablettámat. Remélem, hamar visszatér minden a régi kerékvágásba.

Hajni (20)

Hüvelygyűrűt használok két éve. Nekem bevált. Nem kell semmi különös hozzá, de mivel receptköteles, nem lehet csak úgy megvenni. Előre írattam, de e-recepttel is lehet. Feledékeny típus vagyok, így én nem bírnám nélküle. Ez a kis gyűrű pont nekem való. Három hétig bent van, majd egy hét szünet. Ezt nem lehet elfelejteni, mégis véd. Számomra tökéletes. Most kicsit másra figyel mindenki, de a fogamzásgátlást nem szabad elbagatellizálni. Én nagyon fontosnak tartom.

 elorelato-vagy2

Peti (22)

Vége a jó kis egyéjszakás kalandoknak, helyette itt a para. Ez a vírus mindent kicsinált körülöttem. Nincsenek jó bulik, mindenhol vigyázni kell. Mivel nekem nincs állandó barátnőm, hanem néhány változó szexpartnerrel múlattam a magányos éjszakákat, igencsak figyelek a fogamzásgátlásra. Semmi kedvem ahhoz, hogy valaki egyszer egy gyerekkel kopogjon be hozzám, hogy az enyém. Mindig van nálam óvszer, mert sosem tudhatom, hogy a lány szed-e fogamzásgátlót. Nem mellesleg pedig tartok a betegségektől is. Inkább megteszem magam, amit tudok. Mostanában úgyis kevesebb a kapcsolatom, de mindig fel vagyok készülve.

Dávid (21)

Állandó barátnőm van, akivel közös albérletben lakunk. Egy éve költöztünk össze, szuper az együttélés. Mindketten egyetemre járunk… azaz járnánk. Ennek egyrészről most örülünk, mert annyit lehetünk együtt az ágyban is, amennyit csak akarunk. Kicsit eltereljük egymás figyelmét arról, ami körülöttünk folyik. Másfelől azonban félelmetes az egész, nem tudjuk, mikor lesz újra igazán a miénk az életünk. A barátnőm tablettát szed, ami nagyon kényelmes. Most volt nőgyógyásznál receptért, de megbeszélték, hogy legközelebb majd e-recepttel oldják meg. Ez mindenkinek jobb lesz így, hiszen a patikába kell csak elmenni, így csökkentjük másokkal az érintkezést.

Gergő (23)

Nagyon friss a kapcsolatom, nálunk a fogamzásgátlás még nem került szóba. Most kicsit másra terelődött a fókusz az életünkben. A véleményem egyébként az, hogy ez a téma soha nem lehet periférián. Mindig és állandóan foglalkozni kell vele. Nálam az óvszer alaptartozék, mindig van itthon és a dzsekim zsebében is. Nem azért, mert bárhol, bármikor, hanem azért, mert fontosnak tartom a védekezést, és persze sosem lehet tudni. Azt hiszem, a nőknek az a jó, ha van valami biztos módszer, amitől tényleg biztonságban érzik magukat. Ez szerintem nagyon fontos számukra.

A fogamzásgátlás minden pillanatban nagyon fontos kell, hogy legyen. Még ebben a helyzetben is elengedhetetlen, hogy gondolj rá. Kérd nőgyógyászod segítségét, vagy nézz körül a honlapunkon, ahol nagyon sok hiteles információt találsz a témában.

 

Ligeti Anna


A párválasztás és a szexualitás
A párválasztás és a szexualitás
A sok szex önigazolást ad?
A sok szex önigazolást ad?
A szerelem ellen nincs orvosság
A szerelem ellen nincs orvosság
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
Nappal tilos a szex, tiltott a csók… - Ilyen helyek is vannak a világban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.