intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szakértőink fogamzásgátlókról és a védekezésről

Szakértőink fogamzásgátlókról és a védekezésről

Az IntimZóna fennállása óta sok kiváló szakemberrel készíthettünk interjút. Volt köztük szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász, pszichológus, szexuálterapeuta, szexuális medicina szakember. Mindannyian rengeteget tettek és tesznek hozzá a mindennapi munkánkhoz. Összegyűjtöttünk most pár nagyon fontos gondolatot néhányuktól – a teljesség igénye nélkül –, amelyeket érdemes még egyszer elolvasni.

Szakértőink fogamzásgátlókról és a védekezésről

Dr. Regényi Péter, a zalaegerszegi Megyei Kórház szülész-nőgyógyász szakorvosa

„A kombinált fogamzásgátló tabletták általánosságban csökkentik a bőr faggyútermelését. Ez által máris hatékonyak a pattanásos bőr esetében.”

„A mai trend afelé visz, hogy minden hormonális fogamzásgátló épp csak annyi hormont tartalmazzon, amennyi szükséges a nem kívánt terhesség megelőzéséhez, így optimalizálva a hatás-mellékhatás profilt. Úgy gondolom, hogy a régi beidegződések és a kialakult tévhitek miatt tartanak a hölgyek még mindig a hormonoktól. Félnek a mellékhatásoktól, amelyek a régmúltban meghatározóak és gyakoriak voltak, ám mára számuk nagymértékben lecsökkent.”

Szakértőink fogamzásgátlókról és a védekezésről

Dr. Tuba Gyula, szülész-nőgyógyász szakorvosjelölt

„Összességében elmondható, hogy nagyon nagy a választék, és pont emiatt nagyon fontos az, hogy a fogamzásgátlás kérdését már tinédzserkorban, a szexuális élet kezdetén nőgyógyásszal beszélje meg a páciens. A fogamzásgátlás ugyanis sok szempontból lényeges egy fiatal életében, és elengedhetetlen a személyre szabott választás.”

Dr. Benya László, szülész-nőgyógyász, gyermeknőgyógyász főorvos

„Alkalmi párkapcsolat esetén az óvszer a legcélszerűbb, hiszen nem szükséges a tartós fogamzásgátlás és a szexuális úton terjedő fertőzések ellen is védelmet nyújt ez a módszer, azonban tartós kapcsolat esetén az alacsony hormontartalmú fogamzásgátló tabletta a legcélszerűbb választás.”

Dr. Tóth Judit, szülész-nőgyógyász szakorvosjelölt

„A legjobb az lenne, ha a gyerekek a szülőktől kapnák az első információkat a nemiségről, a szexualitásról, de a probléma az, hogy sokszor maguk a szülők sem kellően tájékozottak ez ügyben, vagy még prűd nevelést kaptak. Így azután „vak vezet világtalant” alapon vagy egymástól, vagy ami sokszor még rosszabb, a médiából és az internetről szerzik be az enyhén szólva is megkérdőjelezhetően hiteles ismereteiket a gyerekek. Ezek viszont igencsak messze vannak az általában normálisnak tartott szexualitástól, a hangsúly túlságosan is magán az aktuson van,  szinte alig esik szó intimitásról, még kevésbé szerelemről.”

Dr. Papp Zsolt szülész-nőgyógyász, a győri Petz Aladár Megyei Oktatókórház főorvosa.

„Ha nincs biztos érzelmi háttér a szülői házban, akkor csak kapaszkodnak a partnerbe, próbálnak egy biztos pontot találni. Sajnos ebből a jelenségből egyre több van. A gyerekek előtt nincsenek etalonok.”

Dr. Gyovai Gabriella szülész-nőgyógyász szakorvos, szexuális medicina szakember

„A tinédzser lányoknál például a mai kampányoltások is azt célozzák meg, hogy megelőzzék a humán papilloma vírus okozta betegségek, későbbi méhnyakrák kialakulását. A nemi élet elkezdése előtt, az immunizáló oltások hatásának kifejtődésének szempontjából optimális időszakban kell megkapni az oltást, akkor még a nemi szemölcsök kialakulását is meg lehet vele előzni. A szexuális életben nagyon fontos a tudatos védekezés. Addig, amíg nem biztonságos, nem monogám, nem stabil a kapcsolat a fogamzásgátló tabletták szedése mellett mindenképpen ajánlott az óvszer használata is.”

Dr. Sipos Attila, a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház (Kistarcsa) osztályvezető főorvosa

„A barátnők mindig nagyon hasznosak, és egy nagyon emberi dolog, hogy a boldogságunkat úgy tudjuk még mélyebben, még jobban megélni, ha elmeséljük azoknak az embereknek, akik fontosak nekünk.”

Dr. Erdődi Balázs szülész-nőgyógyász szakorvos

Keress minket bátran ezután is. Ha kényes kérdésed van a szexualitásról, a fogamzásgátlásról, de nem mered mástól megkérdezni, online rendelésünkön anonim módon teheted fel szakértőinknek.


Szex a szülés után
Szex a szülés után
Stressz és szex – az állandó kapcsolat
Stressz és szex – az állandó kapcsolat
Még mindig szingli vagy? Miért?
Még mindig szingli vagy? Miért?
„A szerelem mindent megér” - tiniszerelem
„A szerelem mindent megér” - tiniszerelem
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.