intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szüzen a nőgyógyásznál

Szüzen a nőgyógyásznál

Mi a szüzesség? Mi a szűzhártya? Mikor lehet azt mondani, elvesztetted a szüzességed? És egyáltalán mi történik a nőgyógyásznál, ha még szűz vagy? Rengeteg kérdés, de mindre van válaszunk. Olvass tovább!

Mi a szüzesség, mi a szűzhártya?

Testi, fizikai értelemben az a lány tekinthető még szűznek, akinek még ép a szűzhártyája. Lelki értelemben azonban a szüzesség az első szexuális élmény előtti életszakaszt, állapotot jelenti.

A hüvelynyílást körbeveszi egy nyálkahártyaredő, ami – a közhiedelemmel ellentétben – nem zárja el teljes mértékben a hüvely bemenetét, hanem egy nyílás található rajta, amelynek formája mindenkinél valamilyen szinten egyedi, kör alakú, félhold, lehet sima, de egyenetlen szélű is. Lehet olyan, mint egy szita, azaz átfedi néhány húrszerű bőr, de lehet apró lyukacsos is.

Nem mindenkinek van azonban a szűzhártyáján nyílás. Ebben az esetben az a probléma, hogy akadályba ütközik a menstruációs vér, ráadásul esélytelen szex közben a behatolás. Ezzel mindenképp orvoshoz kell fordulni. Természetesen előfordulhat, hogy annyira rugalmas a szűzhártya, hogy észre sem veszed, és még szex közben sem szakad be.

Születésünkkor a szűzhártya még viszonylag vastag. Ez azért van így, mert ilyenkor igazi védőfunkciót lát el. Védi a hüvelyt a fertőzésektől, a külső hatásoktól. Amikor egy lány tinédzserkorba ér, olyan hormonális változások kezdődnek, amelyek hatására a szűzhártya is változásnak indul. Van, akinél vékonyabb lesz, akár el is tűnhet, másoknál rugalmasabb lesz, mint előtte volt.

A szűzhártya nemcsak szex közben, hanem akár sportolás közben is elszakadhat.

szüzem a nőgyógyásznál

Az első szexuális élmény – fáj?

Ahogy minden embernek más az ujjlenyomata, a nőknél is mindenkinek más a szűzhártyája. Így nem lehet megmondani, hogy az első szexuális élmény fájdalmas-e, vagy nem. Van, aki kifejezetten fájdalmasan élte meg, másnak kevésbé, vagy egyáltalán nem fájt az első szeretkezés. Az tény, hogy a szűzhártyában nincsenek érzőidegek, így nem bizonyított, hogy az első szexuális élmény közben érzett fájdalom valóban annak köszönhető-e, hogy a szűzhártya bereped.

Szüzen a nőgyógyásznál

Arról már írtunk, hogy mi történik az első nőgyógyászati vizsgálat alkalmával. Amíg szűz vagy, a nőgyógyásznál általában nem történik hüvelyi vizsgálat. Hasi, tapintásos eljárással derítenek fényt a problémák okára. Ha panaszaid vannak, az orvos dönt (ha kiskorú vagy, akkor valamelyik szülőddel együtt) a további vizsgálatokról.


Kovács-Hain Zsuzsa

 


Így lehet hosszabb minden pásztoróra – 6 tipp
Így lehet hosszabb minden pásztoróra – 6 tipp
7 ok, amiért szexelj ezen a héten
7 ok, amiért szexelj ezen a héten
A boldog párok 5 titka
A boldog párok 5 titka
Szex a tilosban
Szex a tilosban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.