intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nem szexelsz? Ez történhet a testeddel…

Nem szexelsz? Ez történhet a testeddel…

Ha átmeneti vagy tartós cölibátusban élsz, az nem feltétlenül lesz komoly hatással az általános egészségi állapotodra, ám váratlan változásokat tapasztalhatsz a saját testeden, az érzéseiden, érzékeiden. Összegyűjtöttük most az 5 legfontosabbat.

Változik a libidód – és nem feltétlenül jó irányba

A szex erőteljes dolog. Hatalma van, hogy javítsa a hangulatod, befolyásolja a mindennapjaid. Bizonyított tény, hogy már heti egy együttlét is növelheti az élettartamot. Ha valamiért kénytelen vagy szex nélkül élni, érezheted, hogy folyamatosan növekszik benned a vágy, hogy szexelj, de ennek az ellenkezője is bekövetkezhet, azaz csökkenhet a libidód. Ha számodra a szex nem a legfontosabb dolog, akkor persze nem fog zavarni. Eleinte. Ám a szex olyan szükséglet, amit a hormonok irányítanak, és ezért egy idő után már nem is a szeretkezés, vagy a másik ember közelsége fog hiányozni, hanem maga az aktus. Idáig azonban nem szabadna eljutni.  

Akár depressziós is lehetsz

A szexmentesség hosszú távon olyan elemi szükségletektől foszt meg, amelyekre mindenkinek nagyon nagy szüksége van: az érintés, az ölelés például beindítja az oxitocin termelődését. Ez az anyag a kötődés kialakulásáért, az összetartozás érzésének erősödéséért felelős. Tanulmányok mutatták ki, hogy a szexuális kapcsolat hiánya és a depresszió összekapcsolódik, azaz, ha valaki nem szexel eleget (amennyi neki elég), akkor könnyebben eshet depresszióba. Ha amúgy egészséges vagy, akkor csak a szexmentességtől nem leszel depressziós, ám bizonyára kevesebb endorfin és oxitocin termelődik majd a szervezetedben, így a kedved is rosszabb lesz, és  stresszt is rosszabbul kezeled majd. Az általános közérzetedre mindenképp kihat.

Gyengülhet a hüvelyfal

Azoknál a nőknél, akik a menopauza közelében járnak, esetleg már benne is vannak, és nincs szexuális kapcsolatuk, előfordulhat, hogy a „használaton kívüli” hüvelyfal erősen meggyengül. Ha mégis történik behatolás, az fájdalmas, kellemetlen lehet. A menopauza utáni rendszeres közösülés a hüvely egészsége miatt nagyon fontos. Azok a nők, akik nem közösülnek, nagyobb valószínűséggel vannak kitéve a szövetek elvékonyodásának és kiszáradásának. Ennek egyik okozója a véráramlás lanyhulása, és mivel az aktivitás fokozza a vér áramlását, nagy szükség van a szexre.

Csökkenhet a húgyúti fertőzések valószínűsége

Nem meglepő, hogy szex nélkül a szexuális úton terjedő fertőzések kockázata szinte nullára csökken, ám a húgyúti fertőzések aránya is csökkenhet. A közösülés potenciálisan növeli a visszatérő hólyagfertőzések kockázatát, mindez a baktériumok gyors terjedése miatt van. Ha nem szexelsz, ez a kockázat minimálisra csökken.

Rosszabbodhatnak a menstruációs görcsök

Meglepő módon a szex segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében. Az orgazmus méh-összehúzódást okoz, ami fokozza a véráramlást, ami pedig csökkenti a menstruációs görcsöket. Emellett nőhet az endorfin mennyisége is, ami szintén segít a fájdalom enyhítésében. Ez egy váratlan előny, amit elveszítesz, ha nem szexelsz.

 

Ligeti Anna


Az aszexualitás létezik
Az aszexualitás létezik
Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
A hűtlenségről
A hűtlenségről
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.