intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Nem szexelsz? Ez történhet a testeddel…

Nem szexelsz? Ez történhet a testeddel…

Ha átmeneti vagy tartós cölibátusban élsz, az nem feltétlenül lesz komoly hatással az általános egészségi állapotodra, ám váratlan változásokat tapasztalhatsz a saját testeden, az érzéseiden, érzékeiden. Összegyűjtöttük most az 5 legfontosabbat.

Változik a libidód – és nem feltétlenül jó irányba

A szex erőteljes dolog. Hatalma van, hogy javítsa a hangulatod, befolyásolja a mindennapjaid. Bizonyított tény, hogy már heti egy együttlét is növelheti az élettartamot. Ha valamiért kénytelen vagy szex nélkül élni, érezheted, hogy folyamatosan növekszik benned a vágy, hogy szexelj, de ennek az ellenkezője is bekövetkezhet, azaz csökkenhet a libidód. Ha számodra a szex nem a legfontosabb dolog, akkor persze nem fog zavarni. Eleinte. Ám a szex olyan szükséglet, amit a hormonok irányítanak, és ezért egy idő után már nem is a szeretkezés, vagy a másik ember közelsége fog hiányozni, hanem maga az aktus. Idáig azonban nem szabadna eljutni.  

Akár depressziós is lehetsz

A szexmentesség hosszú távon olyan elemi szükségletektől foszt meg, amelyekre mindenkinek nagyon nagy szüksége van: az érintés, az ölelés például beindítja az oxitocin termelődését. Ez az anyag a kötődés kialakulásáért, az összetartozás érzésének erősödéséért felelős. Tanulmányok mutatták ki, hogy a szexuális kapcsolat hiánya és a depresszió összekapcsolódik, azaz, ha valaki nem szexel eleget (amennyi neki elég), akkor könnyebben eshet depresszióba. Ha amúgy egészséges vagy, akkor csak a szexmentességtől nem leszel depressziós, ám bizonyára kevesebb endorfin és oxitocin termelődik majd a szervezetedben, így a kedved is rosszabb lesz, és  stresszt is rosszabbul kezeled majd. Az általános közérzetedre mindenképp kihat.

Gyengülhet a hüvelyfal

Azoknál a nőknél, akik a menopauza közelében járnak, esetleg már benne is vannak, és nincs szexuális kapcsolatuk, előfordulhat, hogy a „használaton kívüli” hüvelyfal erősen meggyengül. Ha mégis történik behatolás, az fájdalmas, kellemetlen lehet. A menopauza utáni rendszeres közösülés a hüvely egészsége miatt nagyon fontos. Azok a nők, akik nem közösülnek, nagyobb valószínűséggel vannak kitéve a szövetek elvékonyodásának és kiszáradásának. Ennek egyik okozója a véráramlás lanyhulása, és mivel az aktivitás fokozza a vér áramlását, nagy szükség van a szexre.

Csökkenhet a húgyúti fertőzések valószínűsége

Nem meglepő, hogy szex nélkül a szexuális úton terjedő fertőzések kockázata szinte nullára csökken, ám a húgyúti fertőzések aránya is csökkenhet. A közösülés potenciálisan növeli a visszatérő hólyagfertőzések kockázatát, mindez a baktériumok gyors terjedése miatt van. Ha nem szexelsz, ez a kockázat minimálisra csökken.

Rosszabbodhatnak a menstruációs görcsök

Meglepő módon a szex segíthet a menstruációs görcsök enyhítésében. Az orgazmus méh-összehúzódást okoz, ami fokozza a véráramlást, ami pedig csökkenti a menstruációs görcsöket. Emellett nőhet az endorfin mennyisége is, ami szintén segít a fájdalom enyhítésében. Ez egy váratlan előny, amit elveszítesz, ha nem szexelsz.

 

Ligeti Anna


A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Van, akinek kell, van, aki gondolni sem akar rá – Szex a menstruáció alatt
Amikor a nő az idősebb
Amikor a nő az idősebb
Ő kell neked!
Ő kell neked!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.