intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról

5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról

Vannak, akik képtelenek pizsama nélkül aludni, mások felöltözve nem tudják elképzelni az éjszakai pihenést. A legújabb kutatások szerint bizony az egészségünkre is hatással van, hogy meztelenül alszunk-e. Lássuk, hogy miért.

1.   Fiatalon tart

Ha a testhőmérsékleted emelkedik éjszaka, az gátolja a melatonin hormon termelődését. Ez a hormon lassítja az öregedési folyamatokat. Éjszaka, teljes sötétségben szabadul fel. Ahhoz, hogy elősegítsd a melatonin felszabadulását, aludj 21 fok körüli hőmérsékleten, meztelenül.

2.   Segíti a spermiumok termelődését

Ha a herék túlságosan felmelegednek, gyengül a spermiumok minősége. Ezt nemrég egy olyan kutatással is alátámasztották, amelyben a résztvevők szaunáztak. Ahhoz, hogy csökkenjen a spermiumok mennyisége, és gyengüljön a minőségük, nem kell szauna, elég egy alsónadrág is.

3.   Hatására csökken a kortizol szintje

Alváskor, ha a külső hőmérséklet lecsökken, a test reagál erre. A meztelenül alvás viszont segíti ennek a reakciónak a szabályozását, ez pedig normál szinten tartja a kortizolt. A kortizol hormon emelkedése szorongással, stressz-szel jár együtt.

4.   Hatására oxitocin szabadul fel

Ha meztelenül alszol, a szervezetedben oxitocin szabadul fel. Ez az ún. „szeretethormon”, ami a kötődést is erősíti két ember között. Nemcsak ezért nagyon fontos hormon, hanem azért is, mert csökkentheti a stresszt, a szorongást, és a vérnyomást is.

5.   Pozitívan hat a párkapcsolatra

Már a gondolat is felvillanyoz, hogy a bőröd közvetlenül a szerelmed bőréhez ér, nem igaz? Ez is sok-sok oxitocint szabadít fel, ami ugye az egészségre is nagyon jó hatással van, illetve a kettőtök közti kötődést is erősíti.

A meztelenül alvás a sok-sok egészségügyi pozitívum mellett az önbizalmad is erősíti, hiszen segít elfogadni önmagad. Attól, hogy nincs rajtad ruha, sokkal nyugodtabban fogsz aludni, próbáld ki!

 

Ligeti Anna


Légy formabontó most karácsonykor!
Légy formabontó most karácsonykor!
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
A szexet nem lehet elvárni!
A szexet nem lehet elvárni!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.