intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról

5 dolog, amit nem tudtál a meztelenül alvásról

Vannak, akik képtelenek pizsama nélkül aludni, mások felöltözve nem tudják elképzelni az éjszakai pihenést. A legújabb kutatások szerint bizony az egészségünkre is hatással van, hogy meztelenül alszunk-e. Lássuk, hogy miért.

1.   Fiatalon tart

Ha a testhőmérsékleted emelkedik éjszaka, az gátolja a melatonin hormon termelődését. Ez a hormon lassítja az öregedési folyamatokat. Éjszaka, teljes sötétségben szabadul fel. Ahhoz, hogy elősegítsd a melatonin felszabadulását, aludj 21 fok körüli hőmérsékleten, meztelenül.

2.   Segíti a spermiumok termelődését

Ha a herék túlságosan felmelegednek, gyengül a spermiumok minősége. Ezt nemrég egy olyan kutatással is alátámasztották, amelyben a résztvevők szaunáztak. Ahhoz, hogy csökkenjen a spermiumok mennyisége, és gyengüljön a minőségük, nem kell szauna, elég egy alsónadrág is.

3.   Hatására csökken a kortizol szintje

Alváskor, ha a külső hőmérséklet lecsökken, a test reagál erre. A meztelenül alvás viszont segíti ennek a reakciónak a szabályozását, ez pedig normál szinten tartja a kortizolt. A kortizol hormon emelkedése szorongással, stressz-szel jár együtt.

4.   Hatására oxitocin szabadul fel

Ha meztelenül alszol, a szervezetedben oxitocin szabadul fel. Ez az ún. „szeretethormon”, ami a kötődést is erősíti két ember között. Nemcsak ezért nagyon fontos hormon, hanem azért is, mert csökkentheti a stresszt, a szorongást, és a vérnyomást is.

5.   Pozitívan hat a párkapcsolatra

Már a gondolat is felvillanyoz, hogy a bőröd közvetlenül a szerelmed bőréhez ér, nem igaz? Ez is sok-sok oxitocint szabadít fel, ami ugye az egészségre is nagyon jó hatással van, illetve a kettőtök közti kötődést is erősíti.

A meztelenül alvás a sok-sok egészségügyi pozitívum mellett az önbizalmad is erősíti, hiszen segít elfogadni önmagad. Attól, hogy nincs rajtad ruha, sokkal nyugodtabban fogsz aludni, próbáld ki!

 

Ligeti Anna


A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed
A nőgyógyász szerint így lehet jobb a szexuális életed
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
Mindenki ötféle intimitásra vágyik
14 gondolat a szerelemről – férfiaktól
14 gondolat a szerelemről – férfiaktól
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
A csillagok is neked teremtették – ilyen pasi kell neked a horoszkópod szerint
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.