intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés

Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés

Ugye te is sokszor érzed úgy, jobb lenne az együttlét előtt még kiszaladni pisilni? Jobb, ha nem teszed. Lássuk, miért nem jó, ha üres hólyaggal bújsz ágyba a szerelmeddel.

A húgyúti fertőzésről dióhéjban

A nők többsége életében legalább egyszer megküzd a húgyúti fertőzéssel. A húgyúti problémák persze mindkét nemet érinthetik, de mivel vannak anatómiai eltérések, a nőknél – adottságaik miatt – sokkal gyakoribb.

Az okok sokfélék lehetnek. A szexuális aktivitással összefüggő húgyúti fertőzést más néven nászutas betegségnek is hívják. Gyakori abban az esetben, ha valakinek új szexuális partnere van, esetleg gyakran váltogatja a partnereit, intenzív szexuális életet él. A fiataloknál gyakoribb.

Miért nem jó szex előtt pisilni?

Sokan úgy gondolják, az a legjobb, ha szex előtt még kimennek a mosdóba, ezzel együtt úgy gondolják, hogy ha szex előtt pisilnek, akkor csak az érzésekre, a szenvedélyes szeretkezésre tudnak majd koncentrálni és megóvja őket a húgyúti fertőzésektől is. Ez azonban nem így van. A szex előtti pisilés ugyanis nemhogy nem csökkenti, hanem pont növeli a fertőzések esélyét.

Miért lehetséges ez? Aktus közben a különböző baktériumok a rövid húgycsövön keresztül a hólyagba juthatnak. Ott könnyen fertőzés alakulhat ki. Amikor pisilsz, a baktériumok is kiürülnek a szervezetedből, ám, ha szex előtt mész mosdóba, üres hólyaggal nem kell majd az aktus után pisilned, így a kórokozók könnyen elszaporodnak. A telt hólyag – amellett, hogy segít elkerülni a fájdalmas tüneteket – sokaknál növeli az orgazmus intenzitását is.

Így kerülheted el a szex utáni húgyúti problémákat

  • Semmiképp se tartogasd a vizeletet, menj mosdóba, ahányszor csak kell. Így a baktériumoknak kisebb az esélyük arra, hogy gondot okozzanak.
  • Fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, főleg vizet, ha lehet. Ezzel biztosíthatod a húgyutak folyamatos átmosását. Így kerülheted el, hogy a pangó vizeletben elszaporodjanak a baktériumok.
  • Tisztálkodj az aktus után, és ha lehet, előtte is. Biztasd erre a partneredet is. Ugyanakkor az intimhigiéniát sem szabad túlzásba vinni. Ne használj mindenféle illatosított szappant, tusfürdőket az intim területek tisztántartásához. Elegendő, ha langyos, tiszta vízzel, vagy intim mosakodógéllel mosakodsz.
  • Ne válts gyakran partnert, egy megbízható, tartós kapcsolatban nem kell félned attól, hogy bármilyen fertőzéssel kell szembenézned.

A húgyúti tünetek a menopauza táján felerősödhetnek, mivel ekkor változások következnek be a húgy- és ivarszervekben. Ennek az oka a hormonhiány. Érdemes tehát minden életkorban odafigyelni a megelőzésre. A tünetekre pedig nagy figyelmet kell fordítani, mert a gyakori vizelés nemcsak hólyaghurutot jelezhet, hanem komolyabb, szexuális úton terjedő betegségek, vagy cukorbetegség előjele is lehet.

 

Tarjáni Rita


Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
Mi a pasid csillagjegye? Tudd meg, mitől indul be igazán!
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
A Macsó, azaz életem egyik legnagyobb kalandja
Így kerüld el a hólyaghurutot szex után
Így kerüld el a hólyaghurutot szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
Tedd, és ne tedd – Szex után
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.