intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés

Szex és húgyúti fertőzés – Bizony van összefüggés

Ugye te is sokszor érzed úgy, jobb lenne az együttlét előtt még kiszaladni pisilni? Jobb, ha nem teszed. Lássuk, miért nem jó, ha üres hólyaggal bújsz ágyba a szerelmeddel.

A húgyúti fertőzésről dióhéjban

A nők többsége életében legalább egyszer megküzd a húgyúti fertőzéssel. A húgyúti problémák persze mindkét nemet érinthetik, de mivel vannak anatómiai eltérések, a nőknél – adottságaik miatt – sokkal gyakoribb.

Az okok sokfélék lehetnek. A szexuális aktivitással összefüggő húgyúti fertőzést más néven nászutas betegségnek is hívják. Gyakori abban az esetben, ha valakinek új szexuális partnere van, esetleg gyakran váltogatja a partnereit, intenzív szexuális életet él. A fiataloknál gyakoribb.

Miért nem jó szex előtt pisilni?

Sokan úgy gondolják, az a legjobb, ha szex előtt még kimennek a mosdóba, ezzel együtt úgy gondolják, hogy ha szex előtt pisilnek, akkor csak az érzésekre, a szenvedélyes szeretkezésre tudnak majd koncentrálni és megóvja őket a húgyúti fertőzésektől is. Ez azonban nem így van. A szex előtti pisilés ugyanis nemhogy nem csökkenti, hanem pont növeli a fertőzések esélyét.

Miért lehetséges ez? Aktus közben a különböző baktériumok a rövid húgycsövön keresztül a hólyagba juthatnak. Ott könnyen fertőzés alakulhat ki. Amikor pisilsz, a baktériumok is kiürülnek a szervezetedből, ám, ha szex előtt mész mosdóba, üres hólyaggal nem kell majd az aktus után pisilned, így a kórokozók könnyen elszaporodnak. A telt hólyag – amellett, hogy segít elkerülni a fájdalmas tüneteket – sokaknál növeli az orgazmus intenzitását is.

Így kerülheted el a szex utáni húgyúti problémákat

  • Semmiképp se tartogasd a vizeletet, menj mosdóba, ahányszor csak kell. Így a baktériumoknak kisebb az esélyük arra, hogy gondot okozzanak.
  • Fogyassz megfelelő mennyiségű folyadékot, főleg vizet, ha lehet. Ezzel biztosíthatod a húgyutak folyamatos átmosását. Így kerülheted el, hogy a pangó vizeletben elszaporodjanak a baktériumok.
  • Tisztálkodj az aktus után, és ha lehet, előtte is. Biztasd erre a partneredet is. Ugyanakkor az intimhigiéniát sem szabad túlzásba vinni. Ne használj mindenféle illatosított szappant, tusfürdőket az intim területek tisztántartásához. Elegendő, ha langyos, tiszta vízzel, vagy intim mosakodógéllel mosakodsz.
  • Ne válts gyakran partnert, egy megbízható, tartós kapcsolatban nem kell félned attól, hogy bármilyen fertőzéssel kell szembenézned.

A húgyúti tünetek a menopauza táján felerősödhetnek, mivel ekkor változások következnek be a húgy- és ivarszervekben. Ennek az oka a hormonhiány. Érdemes tehát minden életkorban odafigyelni a megelőzésre. A tünetekre pedig nagy figyelmet kell fordítani, mert a gyakori vizelés nemcsak hólyaghurutot jelezhet, hanem komolyabb, szexuális úton terjedő betegségek, vagy cukorbetegség előjele is lehet.

 

Tarjáni Rita


A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
A látszatszerelemnél nincs rosszabb! Küzdj a boldogságért!
Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
Érett vagy egy valódi kapcsolatra?
Szexi álmokat!
Szexi álmokat!
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Így szerezd vissza a pasid teljes figyelmét
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.