intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hogyan lehet újra szeretni – félelem nélkül?

Hogyan lehet újra szeretni – félelem nélkül?

Valaki egyszer megkérdezte: Mi a helyzet veled, nem félsz randizni a válásod után? A kérdés furcsa volt, és mellbevágó. Kicsit úgy éreztem, mintha a kérdező engem hibáztatna a válásért, vagy valamiképp okolna azért, hogy most már nem állok bokáig a könnyeimben. Elgondolkodtam azon, hogy hogyan is sikerül kilábalnom a válás okozta förtelemből. Három válaszom is volt a fenti kérdésre, s ezek azt mutatták, hogy el tudtam távolodni a múlt félelmeitől, és nyitottá váltam valami újra.

Hogyan lehet újra szeretni – félelem nélkül?

1. Értékeltem az elmúlt házasságom tapasztalatait.

A házasság volt a születés helye, a növekedés és a változás számomra. Tudom, hogy ez a növekedés és változás bármely élettapasztalatunkból származhat, ezért nem is akarom dicsőíteni a lezárt házasságomat. Általa ugyanis többet tudtam meg az egyedüllétről, mint azelőtt bármi más által. De elkezdtem felismerni, hogy minden kapcsolat, ami az életem része volt, jobb emberré tett - akár olyan kapcsolatok is, amelyek végül valamilyen okból nem teljesedtek be. Tehát nem félek új társat keresni a házasság vagy a válás miatt.

2. Életem célja eddig a „boldog házasság” volt. Mostanra ez megváltozott, és a szeretet vezérel, nem a szükségszerűség.

Csak akkor vagyok hajlandó bárkivel is kapcsolatot létesíteni, ha őszinte szeretetet érzek az ő részéről is. Lehet, hogy ez kissé bugyuta, és a mai korban igen elmaradottnak tűnik, de belefáradtam abba, hogy ábrándokat kergessek, és a „mi lesz majd” álomkép után menjek. Ha nem érzem, hogy a kiszemelt férfiból a szeretet árad, képes vagyok nemet mondani. Nem célom többé, hogy szükségszerűen legyen mellettem valaki.

3. Megbecsülöm az életemet és azt, amit már eddig feláldoztam.

Hogyan lehet újra szeretni – félelem nélkül?Ahelyett, hogy teljes kudarcnak tartanám az eddigi életemet, vagy komplett idiótának érezném magam amiatt, hogy elváltam és még gyermekem sincs, a gondolataimat jobban összpontosítom arra, amit eddig már feláldoztam a boldogságomért. Nem vagyok már újonc, de egyáltalán nincs mit szégyellnem egyetlen döntésem miarr sem. Éppen ezért emelt fővel, magabiztosan nézek előre, a jövőmbe. Biztos vagyok abban, hogy ha megtalálom a párom, sokkal jobb partnere leszek, mint amilyen a férfjemnek voltam, vagy amilyen ő volt nekem.

Te is elváltál nemrég? Félsz még szeretni valaki mást? Lehet, hogy most úgy érzed, ez örökké így marad, és egyedülálló leszel, amíg világ a világ. De ennek nem kell így lennie! Fogalmazd meg te is az elvárásaidat és a kötelezettségeidet a saját életeddel szemben. Lásd, hogy hova jutottál, és vedd észre azokat az apróságokat, amik felemelnek, kerüld azokat a dolgokat, amelyek lenyomnak, és szomorúvá tesznek. Értékeld az eddigi életed, és ha úgy látod, változtass gyökeresen a hozzáállásodon. Minden életbölcsesség tapasztalatokon alapszik. Ezért tekints úgy az elmúlt időszakra, mint személyiséged iskolájának újabb befejezett osztályára.

Ha kérdésed van, keress minket online rendelésünkön itt!


Ünnepélyesen fogadom, hogy nem leszek többé szerelmes!
Ünnepélyesen fogadom, hogy nem leszek többé szerelmes!
Az egészséges szexualitásról
Az egészséges szexualitásról
Szexualitás – A szex jó időtöltés, vagy valódi elköteleződés?
Szexualitás – A szex jó időtöltés, vagy valódi elköteleződés?
Így lehet egymásnak jó társa a nő és a férfi
Így lehet egymásnak jó társa a nő és a férfi
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.