intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Meglepő tények a férfiorgazmusról

Meglepő tények a férfiorgazmusról

A férfiorgazmusra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint egy egyszerű dologra, ami többnyire ösztönszerű, nincs benne semmi különös. Ám ez nem így van, a háttérben ugyanis komoly hormonfolyamatok zajlanak.

 Meglepő tények a férfiorgazmusról

  1. A férfiak képesek orgazmusra magömlés nélkül is

A férfi orgazmusának elsődleges célja az, hogy a petesejtet megtermékenyítse, ám az is tény, hogy nem minden férfi képes minden esetben ejakulálni. Sokan azt gondolják, hogy a férfiak esetében az orgazmus egyértelmű és elválaszthatatlan következménye a magömlés, ám előfordul, hogy a magömlést nem kíséri orgazmus. Gyakorlással a férfi képes lehet szétválasztani ezt a kettőt, és elérheti úgy a gyönyört, hogy az nem jár ejakulációval. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, sokféle technikát ki kell próbálni, gyakorolni kell.

  1. A férfiorgazmus elmaradásának lehetnek lelki akadályai is

A nőknél nagyon nagy mértékben befolyásolják a lelki és pszichés tényezők a szexuális együttlét kimenetelét. A férfiaknál ez kevésbé igaz, ők talán jobban szét tudják választani a testiséget és a lelki történéseket. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a férfiaknál is közrejátszhatnak lelki tényezők az orgazmus elmaradásában. Az orgazmus elmaradásának feltérképezésekor hajlamosak vagyunk általánosítani a férfiak esetében, és azt mondani, hogy valószínűleg merevedési gondok állnak a háttérben. Ugyanakkor a férfiak orgazmusa elmaradhat teljesítménykényszerből adódó szorongás miatt, félelem vagy depresszió miatt is. Ez esetben érdemes mindenképpen terapeutához fordulni, hiszen ezek a lelki tényezők orvosolhatók.

Meglepő tények a férfiorgazmusról

  1. A péniszt túl lehet izgatni

A nőknél előfordulhat, hogy a csikló túlzott ingerlése miatt nem jutnak el a csúcsra. Ugyanígy egy férfinál a pénisz túlingerlése is vezethet az orgazmus elmaradásához. A partnernek mindig figyelnie kell arra, hogy előjáték közben ne csak a pénisz fejét izgassa, ugyanis ez a legérzékenyebb pont, és ugyanúgy túl lehet ingerelni, mint a nőknél a csiklót.

  1. A prosztatának is van szerepe a férfiorgazmusban

A prosztata stimulálása hasonló élményhez vezethet egy férfinál, mint egy nőnél a G-pont ingerlése. Igaz, hogy a prosztata masszírozása nem egy rutintevékenység szex közben, érdemes kipróbálni, ugyanis hatalmas örömben lehet része általa a férfinak. 

  1. A férfiak is át tudják élni az orgazmust egymás után többször

Ez már a szex magasiskolája. Ha egy férfi már tudja időzíteni azt, hogy mikor ér fel a csúcsra, akkor már nem sok kell ahhoz, hogy meg is ismételje az orgazmust. A tantraszexnek ez az egyik fő alkotóeleme, a férfi ugyanis megtanulhatja irányítani a magömlést, ezáltal pedig megismeri saját határait, testét

Tarjáni Rita


A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
A szexuális önmegtartóztatás egészségtelen?
Mitől szexi a pasi? – 6 nő válaszolt a kérdésre
Mitől szexi a pasi? – 6 nő válaszolt a kérdésre
Látni és látszani – szex közben
Látni és látszani – szex közben
Miért nem szexeltek? - 5 nő válaszolt
Miért nem szexeltek? - 5 nő válaszolt
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Vizer Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.