intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Meglepő tények a férfiorgazmusról

Meglepő tények a férfiorgazmusról

A férfiorgazmusra hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint egy egyszerű dologra, ami többnyire ösztönszerű, nincs benne semmi különös. Ám ez nem így van, a háttérben ugyanis komoly hormonfolyamatok zajlanak.

 Meglepő tények a férfiorgazmusról

  1. A férfiak képesek orgazmusra magömlés nélkül is

A férfi orgazmusának elsődleges célja az, hogy a petesejtet megtermékenyítse, ám az is tény, hogy nem minden férfi képes minden esetben ejakulálni. Sokan azt gondolják, hogy a férfiak esetében az orgazmus egyértelmű és elválaszthatatlan következménye a magömlés, ám előfordul, hogy a magömlést nem kíséri orgazmus. Gyakorlással a férfi képes lehet szétválasztani ezt a kettőt, és elérheti úgy a gyönyört, hogy az nem jár ejakulációval. Természetesen ez nem megy egyik napról a másikra, sokféle technikát ki kell próbálni, gyakorolni kell.

  1. A férfiorgazmus elmaradásának lehetnek lelki akadályai is

A nőknél nagyon nagy mértékben befolyásolják a lelki és pszichés tényezők a szexuális együttlét kimenetelét. A férfiaknál ez kevésbé igaz, ők talán jobban szét tudják választani a testiséget és a lelki történéseket. Ennek ellenére gyakran előfordul, hogy a férfiaknál is közrejátszhatnak lelki tényezők az orgazmus elmaradásában. Az orgazmus elmaradásának feltérképezésekor hajlamosak vagyunk általánosítani a férfiak esetében, és azt mondani, hogy valószínűleg merevedési gondok állnak a háttérben. Ugyanakkor a férfiak orgazmusa elmaradhat teljesítménykényszerből adódó szorongás miatt, félelem vagy depresszió miatt is. Ez esetben érdemes mindenképpen terapeutához fordulni, hiszen ezek a lelki tényezők orvosolhatók.

Meglepő tények a férfiorgazmusról

  1. A péniszt túl lehet izgatni

A nőknél előfordulhat, hogy a csikló túlzott ingerlése miatt nem jutnak el a csúcsra. Ugyanígy egy férfinál a pénisz túlingerlése is vezethet az orgazmus elmaradásához. A partnernek mindig figyelnie kell arra, hogy előjáték közben ne csak a pénisz fejét izgassa, ugyanis ez a legérzékenyebb pont, és ugyanúgy túl lehet ingerelni, mint a nőknél a csiklót.

  1. A prosztatának is van szerepe a férfiorgazmusban

A prosztata stimulálása hasonló élményhez vezethet egy férfinál, mint egy nőnél a G-pont ingerlése. Igaz, hogy a prosztata masszírozása nem egy rutintevékenység szex közben, érdemes kipróbálni, ugyanis hatalmas örömben lehet része általa a férfinak. 

  1. A férfiak is át tudják élni az orgazmust egymás után többször

Ez már a szex magasiskolája. Ha egy férfi már tudja időzíteni azt, hogy mikor ér fel a csúcsra, akkor már nem sok kell ahhoz, hogy meg is ismételje az orgazmust. A tantraszexnek ez az egyik fő alkotóeleme, a férfi ugyanis megtanulhatja irányítani a magömlést, ezáltal pedig megismeri saját határait, testét

Tarjáni Rita


Így legyél szerelemmágnes
Így legyél szerelemmágnes
Mitől szexi a pasi? – 6 nő válaszolt a kérdésre
Mitől szexi a pasi? – 6 nő válaszolt a kérdésre
Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
Erogén zónák – érzékeny pontok a testeden
Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!
Ha nem vagy még kész a szexre, csak mondd el neki!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.