intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

A boldogság tanulható

A boldogság tanulható

„Boldogság az, ha amit gondolsz, amit mondasz, és amit teszel, összhangban vannak egymással.” - mondja Gandhi. Egyszerűen hangzik, mégsem az. Te is biztos feltetted már magadnak a kérdést - vagy mások tették fel neked -, hogy boldog vagy-e. Nagyon remélem, hogy a válaszod igen volt, és lenne most is. Ha azonban nem, annak nem kell így maradnia! Néhány apró trükkel, kis változtatásokkal te is egy őszinte és hangos igennel felelhetsz legközelebb. 

 A boldogság tanulható

 Mitől boldog, aki boldog?

Fontos tudnod, hogy a boldog, vagyis a magukat boldognak valló emberek tesznek is ezért. A boldogság mindenkinek mást jelent, azonban kutatások igazolják, hogy a tartós boldogság a szokásokból, és nem egy-egy konkrét dologból fakad. 

Forbes Magazin egy tavalyi cikke alapján van néhány dolog, ami közös a boldog emberekben: ilyen többek között az apró örömök értékelése, a nyitott gondolkodás, valamint a másokra való odafigyelés. De az edzés, a mozgás és a megfelelő mennyiségű alvás is ide tartozik - néhány tevékenység, amit te is könnyedén bevezethetsz a mindennapjaidba. 

Hogyan légy boldog?

Igazából akármelyik listára kattintok, amit a boldogság szóra keresve kidob nekem a kereső, egy közös az összesben van: rajtad, és a hozzáállásodon múlik! Te vagy a felelőse saját boldogságodnak, neked kell magadat boldoggá tenni. 

Ehhez elengedhetetlen, hogy foglalkozz magaddal; a testeddel és a lelkeddel egyaránt. Tedd ezt lehetőleg minden nap. Ne sajnáld az időt saját magadra! Önmagunk megismerése rendkívül időigényes, de annál kifizetődőbb folyamat. 

Ez azonban nem azt jelenti, hogy önzővé kellene válnod, sőt! Nagyon fontos eleme boldogságunknak a másokkal való törődés, illetve a mély beszélgetések is hozzájárulnak az általános boldogságérzet kialakulásához. Figyelj a környezetedre, és segíts, ha éppen arra van szükség. 

Fontos az is, hogy pozitívan állj a dolgokhoz. „Minden rosszban van valami jó.” - biztos te is hallottad már a mondást. Személyes tapasztalatom, hogy ez így van. Keresd az értelmét, hogy miért történhetett, ami történt, de akkor se aggódj, ha esetleg rögtön nem jössz rá. Idővel bebizonyosodik majd, hogy úgy kellett lennie. 

Ne félj viszont megélni a negatív érzelmeket sem, hiszen azok is hozzátartoznak az élethez. Hogyan is élhetnénk meg a boldogságot, ha nem tudjuk, milyen, amikor nem érezzük. Fogadd el a szomorúságot, ha jön, és ne nyomd el! A sírás nem gyengeség. 

Néhány jó tanács, amivel te is közelebb kerülhetsz saját boldogságodhoz:

​Indítsd a napot egy mosollyal!

Mindegy, hogy hogyan telt az éjszakád vagy az előző napod, és az is, hogy aznap mi vár rád; csak jobb lehet, hogyha mosolyogva bújsz ki az ágyból. Hiszen tudod: mosolyogj, és a világ is visszamosolyog majd rád.

Me time

Szánj magadra minden nap legalább 10-15 percet, amikor csak azt csinálod, amihez épp kedved van. Ez lehet meditáció, táncolás a kedvenc számodra, enni néhány kanál mogyorókrémet, felvenni egy csinos ruhát csak magadnak és a tükörnek, vagy bármi, ami feldobja a napod.

Összegezz!

Mielőtt lefeküdnél aludni, írj fel egy papírra 3 dolgot, ami jó volt aznap. Ez lehet egy hosszú és mély beszélgetés egy neked fontos személlyel, vagy akár egy jól sikerült ebéd, egy sikeres edzés, egy földön talált szép, őszi falevél.

FONTOS, HOGY, HA TARTÓSAN LETÖRT ÉS ROSSZKEDVŰ VAGY, ESETLEG FIZIKAI TÜNETEK IS TÁRSULNAK EHHEZ, KÉRJ SEGÍTSÉGET SZAKEMBERTŐL!

Kruzslicz Julcsi


A megtermékenyítésen túl - Az ondó hatással van a nőkre
A megtermékenyítésen túl - Az ondó hatással van a nőkre
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Az „egészséges párkapcsolat” ismérvei - 7 mítosz, amely tévútra is vihet
Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk
Empátia a szexben – Sokat kell még tanulnunk
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.