intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Hűtlenség gén?

Hűtlenség gén?

Egy nemrégiben készült tanulmány szerint egyes emberek nagyobb valószínűséggel csalják meg a párjukat. A tanulmány szerint azoknál a férfiaknál, akik gyakran hűtlenek, nagyobb számban van jelen egy bizonyos gén, amelyben kódolva van a megcsalás. 

Hűtlenség gén?

Mi is ez a „hűtlenség gén”?

Ez a gén befolyásolja a vazopresszin hormon termelését. Ez a hormon a vízvisszatartásért felelős, ám hatással lehet arra, hogy valaki képes monogám kapcsolatban, elégedetten élni.

Azért nem kell egyből genetikai vizsgálatra rohanni a pasiddal, ez a gén csak az egyik tényező, ami meghatározhatja, hogy valaki hűséges típus-e vagy sem.

Miből következtethetsz, hogy a párod esetleg hajlamos a megcsalásra?

Szülők házassága: A gyermekkori élmények nagyban befolyásolják a felnőttkort. Azok a gyerekek, akik olyan otthonban nőttek fel, ahol a szülők között nem volt minden rendben, és az egyik vagy mindkét szülő hűtlen volt, nagyobb valószínűséggel lesznek maguk is azok. Ez azonban kétélű dolog, mert a gyermek tekintheti úgy a hűtlenséget, mint valami undorító dolgot, de gondolhat úgy is rá, mint egy teljesen természetes, elfogadott dologra. Ha szeretnéd jobban megérteni a partnered, járj utána, milyen a szülei házassága.

Hűtlenség gén?Az őszinteség jelenléte: Vajon a párod gyermekkorában azt tanulta, hogy az őszinteség nagyon fontos? Ha igen, akkor valószínűleg ez természetes számára, és ő is ezt várja el tőled. Ha azonban nem fektettek erre akkora hangsúlyt kiskorában, vagy folyamatosan őszintétlenséget tapasztalt, akkor lehet, hogy a belső meggyőződése szerint cselekszik, amikor megcsal bűntudat nélkül. 

A korábbi kapcsolatai: Egy ember sok mindent tanul a szeretetről és a meghittségről az ex-barátnőitől, a korábbi kapcsolataiból. Ha a múltja tele van problémákkal az elkötelezettséget illetően, esetleg sokszor volt már hűtlen, akkor előfordulhat, hogy ez nála állandó probléma, és nem megbízható szereplője egy hosszú kapcsolatnak.

Az érettségi szintje: Nézz szembe a tényekkel! Ha az ember nem akarja megtenni, nem is fogja. Akár a genetika miatt, akár más okokból kicsapongó a párod, a lényeg az, hogy ha ő nem egy érett, hű kapcsolatot keres, akkor valószínűleg egy vándor lelke lakik benne, függyetlenül a „hűtlenség géntől”.

Ki lehet jelenteni, hogy a hajlam, a genetika is szerepet játszik abban, hogy valaki mennyire hűséges a kapcsolatában. Azonban csak erre alapozni egy ítéletet balgaság lenne. Az, hogy egy férfi képes-e megállapodni sok más dologtól függ, amiben szerepet játszik a múltja, a gyermekkora, a szülei nevelése, az értékrend, amelyet követ és sok más is. Rajtad múlik, hogy személyiségét képes vagy-e elfogadni, mert az emberek nehezen változnak. Le kell fektetni a szabályokat a kapcsolat elején, amelyekhez tudjátok magatokat tartani. Ha képes vagy nyitottabb kapcsolatban élni, akkor a párodnak könnyebb, ám hosszú távon a bizalom nagyon fontos tényező, amelynek hiánya a kapcsolat felbomlásához is vezethet.


Vibrátor a közös ágyban – kell-e félni a vibrátor használatától?
Vibrátor a közös ágyban – kell-e félni a vibrátor használatától?
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
3+1 dolog, amit a hosszú távú kapcsolatokról tudnod kell
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Minden, amit a pettingről tudni szeretnél
Mitől érzünk valaki iránt szerelmet?
Mitől érzünk valaki iránt szerelmet?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.