intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Érett vagy egy valódi kapcsolatra?

Érett vagy egy valódi kapcsolatra?

A kérdésre adható válasz nem olyan egyszerű. Nem mindenki képes arra, hogy önmagát is félretegye valaki más kedvéért, ha épp arra van szükség. Egy valódi párkapcsolatban azonban sokszor kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor saját magadat kell háttérbe szorítanod, vagy alább kell adnod az elvárásaidból. Te érett vagy erre? A válasz abban az esetben igen, ha az alább felsoroltakat magadénak érzed.

1. Képes vagy különbséget tenni a szerelem és a szenvedély között

Természetes, hogy minden kapcsolatban van egy időszak, amikor a szenvedély mindent ural, és nem tudod elengedni a másik kezét egy pillanatra sem. Azonban ez a szenvedély képes megölni a komoly kapcsolatot, ha nincs a pár életében más. A szenvedély nem alkalmas érzés arra, hogy egy hosszú kapcsolat alapja legyen. A szerelem azonban, ami a szenvedély hű társa, az idők folyamán mély szeretetté alakul. Ez az érzés képes elvinni a hátán egy kapcsolatot, két ember szövetségét. A te érettségedet az bizonyítja, hogy meg tudod különböztetni egymástól a fékevesztett szenvedély által generált érzéseket és a mély szerelmet.

2. Tudod kontrollálni önmagad

Az, hogy konfliktus esetén hogyan viselkedsz a pároddal, igencsak meghatározó lehet. Az indulatok, az agresszivitás csak rosszat szül. Ha saját magad helyezed a kapcsolat elé, akkor még nem vagy elég érett a hosszú távú együttélésre. Ha azonban képes vagy arra, hogy kontroll alatt tartsd önmagad, akkor viszont igen. Ezt egy-egy vita alatt gyakorolhatod. Eleinte nem könnyű feladat, de elsajátíthatod. Ez pedig pótolhatatlan egy kapcsolatban.

3. A saját lábadon is képes vagy megállni

Persze ez nem azt jelenti, hogy egyedül kell boldogulnod, hiszen a cél egy tartós kapcsolat. Inkább arra utalunk, hogy nem abban nyilvánul meg a partnered iránti szereteted és ragaszkodásod, hogy folyamatosan csüngsz rajta. Nem az a kapcsolat lényege, hogy a saját személyiséged és a párodé eggyé olvad, hanem az, hogy érzelmi szabadságot adtok egymásnak, ami garantálja a boldogság lehetőségét.

4. El tudod képzelni az életed egy másik ember oldalán

Amikor már elsajátítottad az önkontrollt, akkor képes vagy arra, hogy ne egyes szám első személyben gondolkodj a jövődről. Tudod, hogy boldog jövő egy másik ember oldalán vár rád. Olyan ember oldalán, akit tiszta szívből tudsz szeretni, akit elfogadsz, és ő is elfogad olyannak, amilyen vagy. Tudod azt, hogy a kapcsolatért mindkettőtöknek tenni kell, csak így alakulhat ki az a hosszú távon tartó boldogság, amire vágytok. Ha már eddig eljutottál, azt is tudod, hogy a féltékenység nem vezet jóra, ám szükség van rá egy egészséges mértékig. Tudatosan uralod ezt az ösztönt, hiszen elég érett vagy hozzá.

5. Nem veszed fel az alárendelt szerepet, hanem tudsz nemet mondani

Egy tartós, boldog kapcsolatban mindkét fél egyenlő. Ha hajlandó vagy alárendelt szerepet játszani, és a párod szívesen helyezkedik föléd, akkor a kapcsolatnak nem igazán lehet jövője. A te érettségedet mutatja, ha abban az esetben, ha nem értesz valamivel egyet, képes vagy nemet mondani.

Csodálatos dolog úgy szeretni valakit, hogy nem kell játszmákat játszani, álarcot viselni, mindenki lehet önmaga, megtarthatja a személyiségét, mert a másik nem várja el, hogy más legyen.

 

Tarjáni Rita

 

 


„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
„Szerelmes lettem, de tudtam, hogy nem szabad”
Cupido csak viccel, igaz?
Cupido csak viccel, igaz?
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
Szexuális önmegtartóztatás? De miért?
Impotens a pasim, mit csináljak?
Impotens a pasim, mit csináljak?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.