intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 tény az önkielégítésről

5 tény az  önkielégítésről

5 tény az  önkielégítésről

Tabutéma. Nemigen beszél róla senki. A nők szerint a nők nem végeznek önkielégítést, a férfiaknál pedig szinte természetes, hogy tudják egymásról, hogy csinálják.

Íme öt olyan dolog, amit talán nem tudtál a maszturbációról. Remélhetőleg ezek a tények megközelíthetőbbé teszik a témát.

1. Azok, akiknek rendben van a szexuális életük, gyakrabban maszturbálnak. Furcsa, nem? Nos, nem is annyira. A gyakori maszturbáció arra utal, hogy az illető nyitott a szexualitásra. Az önkielégítés segít megismerni a vágyaidat, azt, hogy neked mi a jó, és ez segíti a partnerrel való együttlétet is.  

2. Több nő maszturbál, mint ahányan hajlandók elismerni. Felmérések szerint 18 éves korra a nők több mint fele már kipróbálta az önkielégítést. Dr. Kinsey* felmérése szerint ez a szám 50-70% közötti.

3. Az idősebb nők is maszturbálnak. A nemi vágy kissé csökken, ahogy öregszünk. Egy 2010-es tanulmány kifejtette, hogy Kinsey felmérésében a nők mintegy 30%-a 60-69 éves volt. Ez bizonyítja, hogy idősebb korban is van igényünk a szexualitásra.

4. Néhány országban ösztönzik a tizenéveseket a mindennapi maszturbációra. Az egészségügyi okokból való bátorítás azért is fontos, mert a napi maszturbáció – az angol brosúrák szerint – segít a szexuális úton terjedő betegségek terjedésének csökkentésében, illetve hatására kevesebb a tiniterhesség.

5 tény az  önkielégítésről

5. Az önkielégítés nem volt mindig tabu. Miért szeretjük a római kort? Mert nyitottak voltak a szexualitásra! Már i. e. a 4. évezredben készült olyan agyagszobrocska, amely egy önkielégítést végző nőt ábrázol. Minden jó volt egészen a korai 1700-as évekig, amikor egy névtelen röpiratot tettek közzé Onania címmel. Ez vetett véget a „mókának”. A maszturbációt egy „szörnyű bűn”-nek nevezi, „önszennyezés”-nek. Azt is kimondja, hogy a maszturbáció a további századokra is negatív hatással lesz. Ez a mentalitás folytatódott a 16. és a 17. században, amikor a szellemi és fizikai betegségek több mint 60%-áért az önkielégítést tették felelőssé.

Bár a ’60-as évek felfogása kicsit változtatott ezen a nagyon negatív hozzáálláson, a mélyen vallásos emberek számára, vagy a konzervatívabb felfogásúaknak a maszturbáció sosem lesz elfogadott, pedig természetes, ártalmatlan, sőt inkább hasznos dologról van szó, ami csak segíti a szexuális élet kiteljesedését.

*Alfred Charles Kinsey: amerikai biológus, az entomológia és azoológia professzora, a később róla elnevezett kutatóintézet alapítója. Az emberi szexualitással foglalkozó kutatásai radikálisan átalakították a nyugati világ szexualitásról való gondolkodását.(Wikipédia)


5 ok, amiért egy férfi nemet mondhat a szexre
5 ok, amiért egy férfi nemet mondhat a szexre
Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Útmutató orális szexhez - Férfiaknak
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Nőtt vagy csökkent a libidód a karanténban?
Ahány nő, annyi igény az ágyban
Ahány nő, annyi igény az ágyban
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.