intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik

Monogámia hosszú távon? – 5 dolog, amitől valóban működik

Azt mondják, az, hogy egy emberrel éljünk életünk végéig, kivitelezhetetlen, szinte lehetetlen feladat. Azért mégis találni matuzsálemi korú párkapcsolatokat, amelyek láttán csak pislogunk, hogy vajon hogyan csinálják. Íme, a mi tippjeink, hogy a monogámia valóban működjön.

1. Legyetek elsők egymás listáján

A boldog monogámia egyik fontos pillére az, hogy minden körülmények között a párod az első a sorban, akire tekintettel vagy. Ő az, akit egy jó hírrel először felhívsz. Ha baj van, azt is neki mondod el először. Figyelsz arra, hogy mit mond, hogy érez, és fontosnak tartod, hogy ő boldog legyen. Ha nehézségekbe ütköztök, akadályok vannak előttetek, akkor egymás mellé állva küzditek le azokat. Jó, ha megemlékeztek a közös jeles napokról, romantikáztok egy keveset akár egy sima hétköznapon is. A lényeg sokszor a részletekben rejlik – ezt jól tudjátok.

2. Táplálni kell a szenvedélyt

Az egymás mellett élés nem párkapcsolat, ezt jó, ha tudod. A hosszú távú monogám kapcsolat csak úgy lehet boldog, ha a szenvedélyetek, a vágyatok egymás iránt fennmarad. Ezért azonban tenni kell! Az intim pillanatok meghatározzák egy pár tagjainak egymáshoz való viszonyát. Legyen hát ebből minél több. Ha az intimitás megszűnik, akkor a kapcsolatban nincs semmi, ami benne tartana titeket. Így már sokkal könnyebben történhet hűtlenség, még akkor is, ha alapból hűséges típusok vagytok.

3. Együtt AKARTOK maradni

Az "együtt megöregedni" dolog mindkettőtök számára elérendő célnak számít, nem pedig csak egy sztereotip kép az időskorról. Akkor jó, ha semmilyen akadályt nem látsz ennek megvalósulására, és ő is pont így gondolja. Meg sem fordul a fejedben (és persze az övében sem), hogy ne így legyen, vagy valaki mással éltek egyszer majd, vagy az, hogy megcsaljátok egymást. Az együttélést közös döntésnek értékelitek, és ki is tartotok amellett, hogy együtt maradtok – mert együtt akartok maradni.

4. A kapcsolatban ketten vagytok

Egyikőtök sem fontosabb a másiknál. Semmilyen emberi kapcsolatban nem szerencsés, ha valaki felülkerekedik és elnyomja a másikat. Egy szerelmi kapcsolatban pedig egyenesen tragédia. Ez lelkileg nagyon megterhelő annak, aki az alkalmazkodó fél. Ez hosszú távon nem működhet, és itt már nem a hűség megléte vagy nem léte a kérdés. fontos, hogy mindketten úgy érezzétek, ez a kapcsolat kettőtöké.

5. Mindig mindent megbeszéltek

Vannak párok, akik együtt élnek, de szinte semmit sem beszélnek meg egymással. Ez félig halál… a kapcsolat biztosan meghal. Ha túl tudtok lépni azon, hogy csak megkérdezitek egymástól, hogy milyen napotok volt, és mélyebb beszélgetéseket folytattok, akkor van közös jövőtök. Lényeges, hogy akár érzelmekről, szexről is tudjatok beszélni egymással, legyen fontos számotokra, mit gondol a másik.

 

Tarjáni Rita


Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
Mi a boldogság? – 4 szempont a férfi szemszögéből
Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az
Amikor a szerelem egy őrült száguldás, és amikor nem az
A hűtlenségről
A hűtlenségről
Megkaptalak, már nem kellesz többé!
Megkaptalak, már nem kellesz többé!
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.