intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába

Miért nem megy jól a szex? – 3 dolog állhat az útjába

Előfordul, hogy egyszerűen nem tudsz felszabadultan részt venni a szexuális életetekben. Ott vagy, de valahogy minden olyan nehézkes. Úgy érzed, valami (vagy valamik) visszatart, és emiatt az orgazmus élménye is távoli álom.

Ha volt már rossz szexuális élményed, az nem marad nyom nélkül a lelkedben. Attól is függ persze, hogy mennyire érintett mélyen ez a kudarc vagy trauma. Minél mélyebben él benned, annál nehezebben tudsz a jelenben élni szex közben. Van 3 olyan dolog, amelytől jobb megszabadulni a kellemes, nyitott, szenvedélyes szexuális együttlétek kedvéért. Lássuk, mik ezek a dolgok, amelyek a jó szex útjába állhatnak:

1. Ha kételkedsz

A nők rengeteg komplexust hordoznak magukban, képtelenek elfogadni, hogy a párjuk így kívánja, így szereti őket, ahogy vannak. Ha te is negatívan vélekedsz saját magadról, kételkedsz azzal kapcsolatban, hogy a szerelmed felé a szexben a legjobbat tudod nyújtani, akkor ez megakadályozhat a kiteljesedésben. A „kicsi a mellem”, „nagy a mellem”, „lógós a mellem”, „jaj, hogy nézek ki”, „nem elég kerek a fenekem”, stb. gondolatok nem igazán segítenek. Súlyosabb az, ha a kételkedés nem csak a testedet érinti. Vannak, akik úgy gondolják, ők nem érdemlik a jó szexet, vagy abban nem biztosak, hogy a vágyaik, a fantáziáik, amelyeket szex közben szeretnének megélni, vajon megengedhetők-e, normálisnak számítanak-e.

2. Ha nem hiszel abban, hogy a szex neked lehet igazán jó

Volt már olyan, hogy a szex csak és kizárólag a te örömödről szólt? Csak rólad. A te vágyaidról, a te álmaidról, úgy, hogy a te kielégülésed volt a középpontban… Nem hiszed el, hogy lehet orgazmusod, vagy lehet másfajta, mint eddig volt. Nem hiszel abban, hogy ha teljesen ellazulsz szex közben és átadod magad, akkor valami csodás fog történni.

3. Ha folyton kontrollálod magad közben

Nem tudod, vajon a partnered mit gondol rólad. Emiatt folyton próbálod a legjobb formádat mutatni szex közben. Nem tudod, mennyire engedheted el magad, hogy ez még neki is „beleférjen”. Ahhoz azonban, hogy az általad elképzelt helyzetet fenntartsd, folyamatos kontrollra van szükséged. Ez megöli az összes intim pillanatot.

Néha csak úgy élvezni kell a szexet! Nem kell mögé tenni semmilyen pluszt, hanem önmagáért kell szeretni. Ugyanúgy, ahogy te elfogadod a partnered, ő is így érez. Ha pedig van valami gondotok egymással, azt meg kell beszélni. A lényeg, hogy a szexben lehetsz néha gátlástalan, lehetsz néha vad és laza. Nem szabad görcsösen, kontroll alatt létezni benne, mert egyszer csak elfogy a türelmed, a partneredben pedig kihuny a láng, és az egésznek vége lesz. Próbálj minden együttlétkor gyakorolni, hogy egyre jobban el tudd engedni magad, és meg tudj bízni a szerelmedben.

 

Tarjáni Rita


Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
Szeretkezés az új partnerrel – 3 dolog, amire érdemes figyelned
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
A magabiztos nőket kerülik a férfiak? – Ezek lehetnek az okok
Ha egy napra nő lehetnék
Ha egy napra nő lehetnék
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Mi van, ha te nem akarod? – Hol kezdődik a szexuális zaklatás?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.