intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szexigazságok

Szexigazságok

Van egy csomó furcsaság a szexszel kapcsolatban, amirõl valójában nem tudjuk eldönteni, hogy igaz-e vagy nem. Az afrodiziákumok mûködnek? És mi a helyzet a G-ponttal? Ahhoz, hogy pontot tehessünk a kérdõjelek helyére, szaladtunk egy kört a szakértõink között – most olvashatod, mit tudtunk meg.

1. Az afrodiziákumok tényleg mûködnek?

Az emberek már évezredek óta használnak gyógynövényeket, fûszereket, gyümölcsöket, zöldségeket annak érdekében, hogy fokozzák a szexuális vágyat és fellendítsék a szexuális életüket. A leghíresebb libidóturbózók közé tartozik az osztriga (vagy azért, mert magas a cinktartalma, vagy azért, mert hasonlít egy nõi szeméremtesthez), az étcsokoládé (köszönhetõen az endorfinoknak és a neurotranszmittereknek), és az avokádó (ami a termékenységhez kapcsolódik).

De vajon tényleg olyan hatékonyak ezek az ételek, mint ahogy az a köztudatban él? Sajnos nincs bizonyíték arra, hogy afrodiziákumként hatással lennének a libidóra. Ugyanakkor egy 2011-es elemzés azt mutatta, hogy bizonyos növényi afrodiziákumok esetleg hathatnak a szexuális vágyra, de mindenképpen további kutatásokra van szükség.

Ha egy ember azt hiszi és elhiszi, hogy egy bizonyos afrodiziákum mûködik nála, akkor mûködni is fog. Kicsit olyan ez, mint egy placebó-hatás, de kit érdekel?

2. Tényleg van többszörös orgazmus?

A kutatók sokat vizsgálták ezt a jelenséget (Vajon hogyan?) Bebizonyították, hogy a többszörös orgazmus valójában nem létezik, a fõleg a nõknél tapasztalható jelenség egy orgazmusból és néhány „utórengésbõl” áll. Ezek az „utórengések” is nagyon élvezetesek a nõk számára – és a férfiak egy kis százaléka számára is. A férfiaknál az orgazmus utáni percekben általában egy nyugalmi szakasz következik, amikor nem tudják fenntartani az erekciót. Néhányan azonban átélnek egy kisebb, második orgazmust is.

3. Okozhat a túl szoros fehérnemû merevedési zavart?

Nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez igaz lenne. Ám néhány tanulmány azt mutatja, hogy a feszes fehérnemû növelheti a herezacskó hõmérsékletét, ami a sperma károsodását okozhatja, így pedig oka lehet a férfimeddõségnek.

4. A G-pont tényleg létezik?

A misztikus G-pont – a hüvely falán elhelyezkedõ terület stimulálásával rendkívül intenzív orgazmust lehet kiváltani – vita tárgya volt évekig.

A legtöbb szakértõ úgy gondolja, hogy ez csak bizonyos nõknél valós, a többségnél délibáb. Sok nõ azonban esküszik arra, hogy már megtalálta. A legújabb kutatások azonban nem biztatóak.

5. A túlzott maszturbáció valóban okozhat merevedési zavart?

Van olyan, hogy túlzott maszturbáció? Ráadásul annyira túlzott, hogy ez a partnereddel folytatott szexuális életben okozzon zavarokat?

Nincsenek klinikai adatok arra vonatkozóan, hogy a maszturbáció növelheti a szexuális problémák kockázatát. A túlzott pornófüggõséget is vizsgálták, amirõl azonban bebizonyították, hogy befolyásolhatja a férfiak erekcióját. A hosszan tartó függõség azt eredményezheti, hogy a férfi egy idõ után már rászorul a pornográfiára ahhoz, hogy erekciója legyen.


Kovács-Hain Zsuzsa


Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt
Te hogyan védekezel? – A kérdésre 6 fiatal válaszolt
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
„Mindketten megérdemeljük a szerelmet”
Honnan tudhatod, hogy jó úton jársz egy hosszú kapcsolat felé?
Honnan tudhatod, hogy jó úton jársz egy hosszú kapcsolat felé?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.