intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

5 dolog, amiből tudhatod, hogy a párodnak alacsony az érzelmi intelligenciája

5 dolog, amiből tudhatod, hogy a párodnak alacsony az érzelmi intelligenciája

Igen hamar rá lehet jönni arra, ha valakinek alacsony az érzelmi intelligenciája, nem kell hozzá tesztet kitölteni, bár van erre megfelelő mérési mutató (EQ). Honnan tudhatod, hogy akivel együtt vagy, nem áll az érzelmek magaslatán? Olvass csak tovább!

Mi az az EI és EQ?

A Wikipédia szerint „Az érzelmi intelligencia az intelligencia vagy a képességek azon fajtája, ami a saját és mások érzelmeinek érzékelésével, kezelésével és pozitív befolyásolásával kapcsolatos.” Mérni is lehet, ahogy magát, az intelligenciát. Ez utóbbiról az IQ ad közelebbi képet, az érzelmi intelligenciáról pedig az EQ. Életünk minden egyes pontján találkozunk vele, vagy a hiányával. Nagy szerepe van, főleg emberi kapcsolatainkban lényeges. Azok a párok, ahol magas az EQ, jobban viszonyulnak a konfliktusok kezeléséhez, intimebb és szorosabb a kapcsolatuk.

Lássuk, mik azok a dolgok, amelyekből sejtheted, hogy alacsony az EQ-ja.

Nem kell sok ahhoz, hogy kiderüljön, az épp aktuális pasid milyen érzelmi intelligenciával rendelkezik. Az EI eléggé megfoghatatlan dolog, mégis ez az, ami elhelyez bennünket a társas kapcsolatokban, befolyásolja a döntéseinket. Elég nehéz eligazodni ebben a témában, de néhány dolog azért rámutathat arra, hogy mik azok, amiken mindenképp változtatnia kell.

1. Nincs tisztában a gyengeségeivel

Minden embernek vannak hibái, gyengeségei. Azok, akiknek magas az érzelmi intelligenciájuk, pontosan tudják, mik a gyenge pontjaik. Tudatosan képesek kikerülni azokat a helyzeteket, amelyek a rossz oldalukat domborítják ki.

2. Hamar lesz feszült, stresszes

Az érzelmeink sok mindent irányítanak az életünkben. Ha elnyomjuk őket, akkor az komoly lelki problémákat, szorongást, feszültséget okozhat. Ha azt veszed észre, hogy a pasid egy-egy konfliktushelyzetben hamar lesz ideges, stresszes, valószínű, hogy nehezen kezeli az érzelmeket. Az ilyen emberek könnyebben válnak függővé, lesznek depressziósak.

3. Sokszor kritizál téged és másokat

Azok, akiknek alacsony az EQ-juk, általában nem veszik észre a saját szemükben azt a bizonyos gerendát. Másokban viszont a legapróbb hibát is meglátják, és szóvá is teszik. Ez a tulajdonság nem teszi túl szerethetővé őket.

4. Hiányzik belőle az empátia

A gyenge érzelmi intelligenciával rendelkező embereknek nincs meg az a képességük, amivel bele tudják képzelni magukat más helyzetébe. Sokszor nem igazán érdeklődnek mások mondanivalója iránt. Amikor elkezded mondani, hogy milyen napod volt, és hamarosan azt veszed észre, hogy hirtelen már róla folyik a társalgás, biztos lehetsz abban, hogy alacsony az EQ-ja.

5. Sosem haragszik, sosem mérges

Akiknek magas az érzelmi intelligenciájuk, nem titkolják el az érzelmeiket, még akkor sem, ha azok nem pozitívak. Őszintén beleállnak a negatív érzésekbe is.

Az érzelmi intelligencia fejleszthető

Önismerettel, tudatossággal fejleszthető az EI. Ahhoz viszont először erre a két dologra kell szert tennie a pasidnak. Fontos, hogy ha kell, segíts neki, hogy feltérképezhesse az érzelmeit mindenféle szituációkban. Kérd, hogy figyeljen rád, ha magadról beszélsz. Szüksége lesz arra, hogy az empátiás készségét fejlessze. Ebben szintén te lehetsz segítségére. Emlékeztesd rá, hogy mindig annyit kap vissza másoktól, amit ő ad.

 

Kovács-Hain Zsuzsa


Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Vágyat érzel, vagy szerelmet?
Maradjunk barátok!
Maradjunk barátok!
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
A szex és a szerelem egymáshoz való viszonya 
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Érett férfit vagy kisfiút szeretnél magad mellé? – A döntés nem nehéz
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Palczert Miklós nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.