intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?

Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?

A régi romantikus filmek nagy érzelmeihez hasonló szerelmeket ma már elég ritkán látni. Inkább a rohanás, a gyors szex a jellemző, nem az időhúzás. Az udvarlás mára már egy-két mondattá alacsonyodott, ahogy az első szexhez sem kell éveket várni. Ám vannak olyan emberek, akik képtelenek bármilyen fizikai vonzódásra erős érzelmi kötelék nélkül. Vajon honnan tudhatod, hogy te is demiszexuális vagy-e?

 Szex erős érzelmek nélkül? Soha! – Lehet, hogy te is demiszexuális vagy?

Az aszexualitás talán számodra is ismerős fogalom. Azok az emberek aszexuálisok, akik nem éreznek szexuális vonzalmat, az életüket képesek szex nélkül, fizikai kapcsolat nélkül leélni. Belőlük a szexualitás puszta gondolata is undort, elutasítást vált ki.

A demiszexualitás ezzel szemben kicsit közelebb áll ahhoz a szexualitáshoz, amit a legtöbb ember megél. A különbség annyi, hogy a demiszexuális ember képtelen szexuális vonzalmat érezni egy olyan ember iránt, akit nem ismer, akihez nem fűzi erős érzelmi kötelék.

Lássuk hát, honnan tudhatod, hogy valószínűleg te is demiszexuális vagy.

  1. Elképzelhetetlen számodra, hogy egy olyan emberrel bújj ágyba, akihez nem fűz erős érzelem

Hiába áll előtted a Magic Mike összes szexi szépfiúja, te nem érzel semmit. Kicsit fordítva vagy bekötve, hiszen egy kapcsolatban első a fizikai vágy kialakulása, utána jön az, hogy szeretnénk jobban megismerni az illetőt. Az érzelmi kötődés akkor alakul ki, amikor már túl vagyunk azon, hogy „De összegyűrném vele a lepedőt!”

  1. Előfordul, hogy egyenesen visszataszítónak, undorítónak érzed a szexet – még gondolatban is

Ha nem a megfelelő pillanatban, nem a megfelelő emberrel kerülsz közelebbi kapcsolatba, előfordulhat, hogy undort érzel, akár fizikai fájdalmat, kellemetlenséget is. A szexuális aktus maga ilyen helyzetben elképzelhetetlennek tűnik számodra. Emiatt azonban ne érezz szégyent. Nem mindenki éli meg ugyanúgy a szexualitását, ennyi az egész.

  1. Több kapcsolatod is barátságból fejlődött szerelemmé

Az energiád nagy részét az teszi ki, hogy a baráti kapcsolataidat ápolgatod. Vannak emberek, akiknek annyi barátjuk, haverjuk van, mint égen a csillag, neked ez sok lenne, hiszen mindenkire egyenként is rengeteg energiát fordítasz. Régebbi kapcsolataid közt nem is egy olyan van, amely egy ilyen szépen ápolt barátságból fejlődött szerelemmé. Te minden ismerősödet megválogatod, csak azokkal töltesz időt, akikkel érzelmileg erősen tudsz kapcsolódni.

  1. Sokan azt hiszik, hogy prűd vagy

Az emberek általában azt gondolják rólad, hogy azért nem mész bele kapcsolatokba, mert álszemérmes vagy, esetleg szégyelled magad, vagy túl magasak az elvárásaid. Ezekre a negatív hangokra nem szabad hallgatni, hiszen te tudod az igazságot, és úgy élsz, ahogy neked tetszik.

Ha kérdésed van a szexualitással kapcsolatban, ne félj, kattints nyugodtan online rendelésünkre itt!

Ligeti Anna


Amikor a lányok a szexről beszélnek
Amikor a lányok a szexről beszélnek
5 ok, amit érdemes az  orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
5 ok, amit érdemes az orvosoddal megbeszélni a szexuális életed
Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
Szerelmek a filmekben – 25 idézet, amellyel leveheted a lábáról a kedvesed
A srác komolyan gondolja?
A srác komolyan gondolja?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.