intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Úgy beszélj, hogy meg is értselek!

Úgy beszélj, hogy meg is értselek!

Sokszor hallom társaságban, hogy párok nemigen tudnak egymással megbeszélni dolgokat. Beszélgetni tudnak, felületesen hallgatni egymást, de az már problémát okoz, ha fontos, akár a párkapcsolatot érintő kérdésekben kell megvitatni egymással valamit.

Úgy beszélj, hogy meg is értselek!

A kommunikációnak minden területen vannak szabályai. Fontos, hogy ezeket betartsuk, hiszen csak így lehet sikeres az adott szituáció.

Így van ez a magánéletben, a párkapcsolatodban is. A tapasztalat az, hogy a legtöbb együttélés, kapcsolat a kommunikáció miatt megy tönkre. Pedig olyan egyszerű szabályai vannak, és olyan könnyű lenne betartani!

  1. szabály: Várd meg, míg végigmondja!

Ez a szabály nemcsak a párkapcsolati kommunikációban nagyon fontos, hanem minden emberi kapcsolatunkban alap. Ha belevágsz a másik szavába, azzal egyértelműen azt üzened neki, hogy hiába mondja, téged ugyan nem érdekel. Ha nem hallgatod végig a párod, nem tudhatod, hogy mi az, ami esetleg számára nem esik jól, fáj, vagy épp kifogásol-e valamit a kapcsolatban.

  1. szabály: Ne vágj a fejéhez gyanúsítgatásokat!

Ha nem vagy valamiben biztos, akkor inkább tartsd magadban. Nem jó, ha a vita hevében a pasid fejéhez vágsz olyan dolgokat, amelyeknek esetleg semmi alapjuk, csak a te fejedben léteznek.

  1. szabály: Ha beszél, akkor legalább tiszteld meg a figyelmeddel!

Ha a párod közölni szeretne valamit, akkor figyelned kell rá. Akkor is, ha épp más dolgod lenne, vagy nem annyira érdekel a mondanivalója. A kölcsönös tisztelet alapja az, ha figyeltek egymásra. Ez nagyon fontos ahhoz, hogy a kapcsolatotokat kulturált mederben tarthassátok.

  1. szabály: Mondhatsz nemet is!

Nem kell mindenhez bólogatnod, és te sem várhatod el, hogy ő mindenben egyetértsen veled. Nem lehet ugyanis mindenről azonos a véleményetek, és ez így jó. Azonban szem előtt kell tartanod, hogy a párkapcsolatban ketten vagytok, így az a jó, ha közelít egymáshoz az álláspontotok. A kompromisszum nem feltétlenül rossz dolog.

  1. szabály: Az őszinteség ne csak egy közhely legyen!

Lehetnek a kapcsolatotokban olyan helyzetek, amikor nagyon komolyan kell venni a dolgokat, és nem elég csak mismásolni. Az őszinteség komoly dolog, meghatározza az ember személyiségét. Valakiben vagy képes őszintén beszélni a másikkal – még akkor is, ha annak kellemetlenek a következményei, vagy csak elsunnyogja a problémákat, és azok csak még nagyobbra nőnek.

Tudnod kell, hogy a jó szex, a forró ölelések nem elegendőek egy jó kapcsolat fennmaradásához. A szenvedély ugyanis egy idő után csillapodik, és akkor nem marad más, csak a kiüresedés. A jó kommunikációs alapokon álló kapcsolatok azonban akár végtelenek is lehetnek, hiszen a felek mindig képesek újat adni a másiknak. A jó kommunikáció jót tesz a kapcsolat minden területének. Jó a szexnek, hiszen kitárhatod a vágyaid a másik előtt, jó a mindennapok szürke rutinja ellen, hiszen van, kihez fordulni, ha nem látsz valamiből kiutat.

Tarjáni Rita


„Egyszerűen nem bírom a gyenge pasikat!”
„Egyszerűen nem bírom a gyenge pasikat!”
Tévhitek a biztonságos szexről és az intim egészségről
Tévhitek a biztonságos szexről és az intim egészségről
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Intim titkok – Te hányat őrzöl a párod elől?
Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá
Kevés a szex? Íme, 5 ok, amiért nincs kedved hozzá
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.