intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Szeresd a tested – szeresd önmagad!

Szeresd a tested – szeresd önmagad!

Ugye sokszor hallottad már, hogy szeresd önmagad, mások is szeretni fognak? Közhely, de nagyon is igaz, hogy ha te elfogadod a tested, elfogadod önmagad, és pozitívan tekintesz a tükörképedre, a fiúk megérzik a kisugárzásodból ezt. És nincs szexibb, mint egy nő, aki elégedett önmagával.

 A testpozitivitás manapság nagyon népszerű, sokat hallott fogalom. Mindenhol találkozhatsz vele, hiszen ismert színészek, színésznők, influencerek, celebek hangoztatják egyre harsányabban, hogy mindenkinek el kell fogadnia önmagát olyannak, amilyen, hiszen így vagyunk szépek, egyediek és igazán értékesek.

De ez sokszor nagyon nehéz. Ha van rajtunk egy-két plusz kiló, ha nem olyan a testünk, mint a szerintünk elvárt ideál, akkor nehéz a tükörképünkre mosolyogni, és azt mondani, minden rendben. Pedig lehetsz magaddal egy kicsit elfogult. Tudnod kell, hogy valóban látszik, ha valaki elégedett önmagával, elfogadja a testét, és az is, ha ez nem így van.

Teljesen természetes, hogy vannak néha rosszabb napjaid, amikor mindent kicsit feketébbnek, negatívabbnak látsz mint amilyen. Ilyenkor is légy kedves magadhoz. A testpozitivitás azt jelenti, hogy ismered önmagad, elfogadod, amit kaptál, és teszel azért, hogy mindig még elégedettebb lehess. Ez azért nagyon jó, mert ha pozitívan tekintesz önmagadra, akkor elmúlnak azok a bizonytalanságok, amelyek hátráltattak eddig.

Így légy testpozitív – 5 tipp

1. Fogadd el a többi embert

Rossz hír, hogy amíg nem tudsz elfogadni másokat olyannak, amilyenek, nehezen fog menni az önelfogadás, az önszeretet is. Ha számodra egy másik ember megismerésénél szempont a kinézete, akkor még nem vagy azon az úton, amely az önelfogadás, a testpozitivitás megélése felé vezet. Húzz egy képzeletbeli vonalat az eddigi életed és a jövőd között. Ez a vonal jelképezze a búcsút régi énedtől, aki nem tudott elfogadni.

2. Ne kritizáld önmagad

Nincs annál rosszabb, amikor nem vagy elégedett, és ennek még hangot is adsz. Egy társaságban esetleg fel sem figyelnének olyan dolgokra, amelyeket te kihangsúlyozol. Ha bókolnak neked, fogadd örömmel, fizess érte egy mosollyal, ne húzd el a szád, és ne mondj saját magadra lesajnáló szavakat. Ezt a szokásod tartsd meg akkor is, ha egyedül állsz a tükör előtt. Sőt, menj tovább! Dicsérd magad. Sorold fel a pozitív tulajdonságaid, és mondd el magadnak minden nap, hogy milyen értékes ember vagy.

3. Óvd a tested

Mondhatnám azt is, hogy figyelj arra, mit eszel, mit iszol, hogyan tartod karban a tested. Ezek mind-mind hozzátartoznak az elégedett, testpozitív, tudatos ember eszköztárához.

4.Nem csak a tested kell elfogadnod

Ahhoz, hogy valóban testpozitív legyél, nem csak a tested kell elfogadnod, nem csak azt kell szeretned. A testpozitivitás azt is jelenti, hogy megpróbálsz minél többet megtudni önmagadról, hogy a belső éned is szeretni tudd. Ez óriási lépés abban a folyamatban, amely a boldogság felé visz.

5. Mindezt kezdd el azonnal!

Ne várd meg a jövő hétfőt, sőt, egy pillanatig se tétovázz. Minden perc, amit elpocsékolsz úgy, hogy nem tudod önmagad szeretni, leépít téged. Csináld hát az ellenkezőjét: szeresd magad azonnal!

Az élet része az az önkép, amit magadról alkotsz gyerekkorodtól fogva. Ha ez negatív, akkor az életed nem lehet teljesen boldog, mindig lesz egy nagy lyuk benne, ami hiányérzettel tölt el téged. Mosolyogj hát önmagadra, és a világ is így tesz majd.

 
Kovács-Hain Zsuzsa


„Így jöttünk össze” – 5 történet a megismerkedésről a férfi szemszögéből
„Így jöttünk össze” – 5 történet a megismerkedésről a férfi szemszögéből
5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára
5 jel, hogy valószínűleg allergiás vagy a spermára
Középkori hálószobatitkok, avagy 7 dolog, amit nem tudtál a középkori szexről
Középkori hálószobatitkok, avagy 7 dolog, amit nem tudtál a középkori szexről
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van?
Idegesítő tulajdonságok az ágyban – Neked is van?
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Kapcsolat.aspx
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

az alábbi felületen:

https://www.richter.hu/hu-HU/kapcsolat/Pages/Mellekhatasbejelentes.aspx

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.