intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Csókolózni jó!

Csókolózni jó!

A csók mindig is jelen volt az emberiség történetében. Festmények, szobrok tanúskodnak arról, hogy milyen régóta központi eszköze az érzelmek kifejezésének. Ám azon túl, hogy ezzel adunk hangot vágyainknak, a csók sokkal több ennél.

1. A csók csökkentheti az allergia tüneteit

Szeretnéd, ha az allergiaszezonban kevesebbet viszketne a szemed és nem kellene annyit szenvedned az orrfolyás miatt? Csókolózz többet! Kutatók szerint napi 30 perc csókolózás képes csökkenteni az enyhe szezonális allergiák és az ekcéma tüneteit.

2. Enyhítheti a fájdalmakat

Amikor megöleled a partnered és összeér a szátok, oxitocin és endorfin szabadul fel, ami enyhíti a krónikus fájdalmat. Ennek a hormonnak van szerepe szülés közben is, ugyanis lazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat. Csökkenti a szorongást és a depresszió tüneteit.

3. A csók segít csökkenteni a stresszt

Oka van annak, amiért úgy érzed egy nehéz, pörgős nap után, hogy semmi másra nem vágysz, csak egy csókra. A csók ugyanis bizonyítottan növeli a kortizol (anti-stressz hormon) szintjét, ami kémiailag segít hozzá ahhoz, hogy leküzdd a stresszt.

4. A csók segít tisztán tartani a szád

Természetesen nem helyettesíti a fogmosást, de egyes szakértők szerint segíthet megelőzni a fogszuvasodást. A csókolózás serkenti a nyáltermelést, ami szinte kimossa a káros baktériumokat a fogakból és a szájüregből, így csökkentve a lepedékképződést. Ám vigyázz, ha a partnered szája hemzseg a fogszuvasodásért felelős baktériumoktól, a te fogaid is veszélybe kerülhetnek!

5. A csók a szex előszobája is

Ha valamiért kialakult a partnereddel köztetek egy gát, csókolózzatok többet. A csók ugyanis felszabadítja a vágyat, oldja a gátlásokat és segít felpezsdíteni a

szexuális életet.

6. Javul a hangulatod 

Csókolózás közben dopamint választ el az agyad. Ez a hormon felelős a kötődésért, a vágyért. Szerotonin is felszabadul, ami pedig a kedélyállapotot javítja.

Csókolózz hát, hogy javuljon az általános közérzeted!

7. A csókolózás igénybe veszi az arcizmokat

Egyetlen csókváltásnál 30 arcizom dolgozik keményen. Biztos lehetsz benne, hogy az arcbőröd is tovább marad feszes, ha sokat csókolózol a partnereddel.

 

Ligeti Anna


Az első közös nyaralás a szerelmeddel
Az első közös nyaralás a szerelmeddel
Élet egy Nyilas férfivel
Élet egy Nyilas férfivel
Szextippek nőknek férfiaktól!
Szextippek nőknek férfiaktól!
Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Ha sosem volt még orgazmusod, így lehet
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.