intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

Így válassz tampont helyesen

Így válassz tampont helyesen

Abban bizonyára egyetértünk, hogy mi, nők igencsak megkaptuk a magunkét a teremtéskor a menstruációval. Minden hónapban jelentkezik, megkeserítve ezzel a mindennapokat. Természetesen mindent lehet pozitívan szemlélni, a menzesz is ilyen, hiszen ez jelzi, hogy minden rendben van a szervezetedben. És a 21. században azért már nem olyan nehéz elviselni.

Így válassz tampont helyesen

Annak ellenére, hogy sok ellenérvet olvashatsz, hallhatsz, mégis az egyik legbiztonságosabb és legkényelmesebb a menstruáció néhány napja alatt, a tampon használata.

Nem mindegy azonban, hogy milyen tampont használsz! Számos vizsgálatot végeztek már itthon és külföldön is a tamponokkal kapcsolatban. Hazánkban vizsgálták például azt, hogy az egyes termékekben milyen koncentrációban találhatók hormonkárosító és rákkeltő anyagok. Szerencsére a vizsgálat eredménye biztató.

Az egészséges hüvelyflóra fenntartása minden esetben nagyon fontos, ezért körültekintőnek kell lenned tamponválasztáskor is. Ezzel sokat tehetsz azért, hogy az a pár nap kellemesebben, komfortosabban teljen el, illetve azért, hogy megőrizd az egészséged.

1. Fontos a tampon összetétele

Válassz viszkózból készült tampont. A viszkóz vegyi anyag, de természetes alapú. Sokkal jobb a nedvszívó képessége, mint a pamutnak. Figyelj, hogy ne legyen illatosított az általad választott termék, mert a benne lévő parfüm kioldódhat használat közben, így károsíthatja az egészséged.

2. Fontos, hogy jó méretet válassz!

Mindig figyelj arra, hogy a menstruációd mennyiségének megfelelő méretű tampont alkalmazz. Ez nemcsak azért fontos, hogy megmentsd magad a kellemetlen átázástól, hanem azért is, mert ha nem a megfelelő méretet használod, a hüvelyflóra sérülhet, megváltozhat a hüvely pH-ja, ami egyenes utat nyit a kórokozóknak.

A menzesz elején, amikor még erős a vérzés, érdemes nagyobb méretet, később, amikor már enyhébb a vérzés, kisebb méretet választani.

3. Ne vegyél gagyit!

Ez mindenre vonatkozik, de a tampon esetében különösen fontos. Válassz olyan terméket, amelyet megfelelően bevizsgáltak. Ilyenek a CE minősítéssel ellátott termékek. Ezeket alávetették kémiai összetétel-vizsgálatnak, tesztelték túlérzékenységi és irritációs faktorok szerint, valamint megvizsgálták a tampon anyagából esetlegesen kioldódó vegyületek hatásait.

Óvakodj a parabénektől, a triklozántól, a ftalátoktól.

Tamponválasztáskor olvasd el figyelmesen a dobozon található információkat, és használat előtt tanulmányozd át a dobozban található utasításokat is.


6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed
6 étel és ital, ami totálisan megöli a szexuális életed
Nyár, flört,  fogamzásgátlás
Nyár, flört, fogamzásgátlás
Szex útján terjedő betegségek
Szex útján terjedő betegségek
7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van
7 jel, hogy feltehetően nemibetegséged van
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.