intimzona információ

Hogy mindent egy helyen megtalálj, ami a szerelemmel, szexszel, intimitással, és főleg a fogamzásgátlással kapcsolatban érdekelhet. Olvass bennünket, sok tippet, érdekes cikket találhatsz az oldalunkon. Oszd meg velünk tapasztalataidat, vagy kérdezz szakértőinktől. Tarts velünk, s kövess minket az IntimZóna Facebook oldalán is.

9, a szerelemmel is összefüggő fóbia, amiről biztos nem tudtál még

9, a szerelemmel is összefüggő fóbia, amiről biztos nem tudtál még

Rengeteg megmagyarázhatatlan fóbia létezik. Valamilyen tárgy, élethelyzet, szituáció okozhatja. A fóbia tünetei közé tartozik a légszomj, vagy szájszárazság, de okozhat komolyabb hányást, mellkasi fájdalmat, pánikrohamokat és heves szívdobogást is. Vannak, akik még a beszéd képességét is elveszítik.

Azoknak, akik nem szenvednek semmilyen fóbiától, nagyon furcsa, szinte szürreális azoknak az embereknek a félelme, akiknek az életét igencsak meghatározza egy-egy fóbia.

Mutatunk most 9 olyan félelmet, amelynek a szerelmi- vagy a szexuális élethez is köze van, sőt meg is határozhat egy kapcsolatot.

1. Filemafóbia: félelem a csóktól

A csók a filemafóbiásoknak maga a rémálom! Félnek, undorodnak tőle. Kizártnak tartják, hogy egy másik ember nyálával érintkezzenek. Egyesek a kellemetlen lehelettől rettegnek.

2. Genofóbia: félelem a szextől, a közösüléstől

Ezt valójában nem is kell magyarázni. A genofóbiások rettegnek attól, hogy valakivel közösülniük kell. Ez természetesen nagyon megnehezítheti a társra találást.

3. Mizofóbia: félelem a baktériumoktól

Mr. Monk figurája bizonyára ismerős számodra. A detektív még egy kézfogást sem tudott elviselni, muszáj volt utána fertőtlenítő kendővel megtörölnie a kezét. A mizofóbiások nem képesek szorosabb emberi kapcsolatra, annyira félnek a baktériumoktól, fertőzésektől. Létezik rá gyógyszeres megoldás.

4. Gimnofóbia: rettegés a meztelenségtől

A gimnofóbiában szenvedő emberek attól rettegnek, hogy valaki a jelenlétükben leveszi a ruháit. Kerülnek minden olyan helyzetet, ami meztelenséggel járhat. Attól is rettegnek, hogy valaki meglátja a nemi szervüket. Ha szexuális együttlétre kerül sor, akkor többnyire ruhában és sötétben képesek rá.

5. Eurotofóbia: félelem a női nemi szervtől

Nagyon ritka fóbia, amely mindkét nemet érintheti. Aki ebben a fóbiában szenved, képtelen még ránézni is egy női nemi szervre. Undorral tölti el, félelem lesz úrrá rajta. A nők számára különösen kellemetlen, hiszen saját intim testrészeik is riasztják őket.

6. Kiraptofóbia: a félelem az érintéstől

Ha éppen megölelnéd a barátod, barátnőd, és ő elutasít valami meglepő mozdulattal, valószínűleg kiraptofóbiában szenved. Van, akinél egy különösen intenzív formája valósul meg ennek a fóbiának, még akkor is jelentkezik az undor és a félelem, ha egy romantikus filmben látja az érintést.

7. Ithyphallofóbia: félelem a merev pénisztől

Nyilvánvaló, hogy ez a fóbia nagyon komoly problémákat okozhat a kapcsolatban. Az Ithyphallofóbiás emberek rettegnek a merev pénisz látványától, érintésétől. Így képtelenek a szexuális együttlétre.

8. Arrhenfóbia: félelem a férfiaktól

Ez a fóbia komolyan megnehezíti a tőle szenvedő kapcsolatait. Az arrhenofóbiás nők nem képesek a csókra, a szexre, az érintésre egy férfival. Az ellentéte a venustrafóbia, amely a szép nőktől való félelmet takarja.

9. Philofóbia: félelem a szerelemtől

Ez talán az egyik legszomorúbb az összes fóbia közül. A szerelemtől való félelem lehetetlenné teszi, hogy az ettől szenvedők megtapasztalják azt az örömöt, amit egy társ jelent, vagy amit egy család okozhat. Terápiával azonban nagyon jól kezelhető, bármi lehetséges.

 

Ligeti Anna


4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod
4 dolog, ami befolyásolja a szexualitásod
Randitippek a két ünnep közti időszakra
Randitippek a két ünnep közti időszakra
Szex az éteren át – a távolsági kapcsolatok pozitív oldala
Szex az éteren át – a távolsági kapcsolatok pozitív oldala
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Édes karantén – Zsófi és Zétény
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Online Nőgyógyászati Tanácsadás
Ha beszélgetni szeretnél, szerelemről, szexről, vagy épp valami olyasmibe ugrottál fejest, ami esetleg még korai volt, ne habozz, mindenre van megoldás!
SZERELEM | SZEXUALITÁS | FOGAMZÁSGÁTLÁS
impresszum | adatvédelmi nyilatkozat | felhasználási feltételek | mellékhatás bejelentés

Impresszum

Az IntimZóna weboldalt a Richter Gedeon Nyrt. üzemelteti. A portál szerkesztését és karbantartását a HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség végzi a Richter Gedeon Nyrt. megbízásából.

Portál üzemeltetője

Richter Gedeon Nyrt.
Székhely: 1103 Budapest, Gyömrői út 19-21.
Cg.: 01-10-040944 (Cégbíróság: Fővárosi Bíróság)
Adószám: 10484878-2-44

Portál szerkesztője, karbantartója

HealthLinePR-Med Kommunikációs Ügynökség
Székhely: 1037 Budapest, Montevideo utca 7.
Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Főszerkesztő: Örkényi Gabriella
Szerkesztőségi főmunkatárs: Kovács –Hain Zsuzsanna
Munkatársak: Balogh Ferenc, Dr. Jármi Hilda, Földi Miklós, Frank Róbert, Haris Éva, Kapuvári Tamás, Ligeti Anna, Molnár Miklós, Serbán Richárd, Szarvas Zoltán, Tarjáni Rita, Tóth Anna, Vémi Zoltán

Kapcsolat:

Richter Gedeon Nyrt.
https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat
Hatóság: OGYÉI

A weboldal nőgyógyászati szakmai tartalmát lektorálta: Dr. Farkas Erika nőgyógyász szakorvos

Amennyiben egy gyógyszerrel kapcsolatban mellékhatást vagy minőségi reklamációt szeretne bejelenteni, a következő lehetőségek bármelyikén megteheti:

Tel: +36 1 505 7032

Vagy az alábbi felületen:

https://www.gedeonrichter.com//hu-hu/kapcsolat

illetve a következő e-mail-címek bármelyikén:
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.